Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

8 Massasje Typer og Fordeler – Velbehag klinikk 

Innhold

Massasje er en praksis og behandlingsform som går ut på å bruke hendene til å jobbe på underhudsvev og muskulatur ved bruk av forskjellige håndgrep og teknikker. Massasje kan gjøres på flere måter, men hensikten er ofte å løsne opp muskulatur og forbedre lymfe- og blodgjennomstrømningen i kroppen.

Det er også et godt brukt verktøy innen psykisk helse eller andre sykdomstilstander. Det er også vanlig blant idrettsutøvere å benytte seg av massasje som en del av restitusjonsprosessen. Massasje er en passiv behandlingsform som kan gi mange helsefordeler.

Hvilke type massasjer finnes det? 

Klassisk massasje 

Den klassiske massasjen, også kalt svensk massasje, er en skånsom massasje for hele kroppen.  Den passer for mennesker som tar behandlingen for første gang, vil løsne opp i spenninger og samtidig ha et lett trykk på kroppen.

klassisk massasje hos velbehag klinikk
Klassisk massasje hos Velbehag klinikk

Den klassiske massasjen hjelper blant annet mot muskelknuter, men er også et godt valg dersom man vil kjenne på fullstendig avslapning gjennom hele massasjen. Under behandlingen blir kunden dekket til med laken og tepper. Terapeuten vil bruke en kombinasjon av knaing, strykninger, sirkulære bevegelser og vibrasjoner underveis. Varigheten pleier å ligge mellom 60 til 90 minutter. 

Hot stone massasje 

Denne typen massasje ligner den klassiske massasjen, men her bruker terapeuten varme steiner i stedet for, eller i kombinasjon med hendene. Den passer for mennesker som har muskelsmerter eller spenninger, eller bare ønsker en god avslapning.

Hot Stone Massage
Hot Stone Massage

Hot stone massasje kan hjelpe med å forbedre blodgjennomstrømningen, lindre smerter, fremme avslapning og bli kvitt stress. Under massasjen blir de varme steinene plassert på forskjellige områder av hele kroppen. Terapeuten kan også holde steinene og massere med disse, og bruke teknikkene fra den klassiske massasjen. Massasjen varer som regel i 90 minutter. 

Aromaterapi-massasje 

Massasje med aromaterapi passer for mennesker som ønsker en behandling med et større emosjonelt fokus. Her brukes det ulike dufter, oljer, lyder og kremer for å gi en helhetlig opplevelse av aromaterapi. Under massasjen inhalerer man eteriske oljer fra en diffuser, i tillegg til at de absorberes i huden.

aroma massasje
Aromaterapi-massasje

Aromaterapi har mange fordeler, som å redusere stress og angst, reduserer symptomer på depresjon, øker humør og trivsel, lindrer muskelspenninger og andre smerter. Terapeuten velger som regel ut hvilke eteriske oljer som brukes i behandlingen, men kunden kan også komme med preferanser. Varighet ligger mellom 60 til 90 minutter. 

Dypvevs-massasje

Under en dypvevs-massasje brukes det mer trykk enn ved den klassiske massasjen. Det er et godt alternativ dersom man har muskulære problemer, som stivhet, skader, ubalanse og andre kroniske muskelsmerter.

Deep Tissue Massaging.
Dypvevs-massasje

Under denne massasjen bruker terapeuten langsomme strykninger og dype trykk for å lette på trykk og spenninger i de dypeste lagene av musklene og bindevevet. Selv om massasjen er mer intens enn den klassiske, skal man ikke kjenne på noe smerte eller sårhet underveis. Dypvevs-massasje pleier å vare mellom 60 til 90 minutter. 

Sportsmassasje 

Dersom man har en gjentakende bruksskade på en eller flere muskler, er sportsmassasje et godt alternativ. Det er også et nyttig dersom man ofte er utsatt for skader, fordi massasjen kan brukes til å forebygge dette.

Sportsmassasjen kan øke fleksibiliteten, øke atletisk ytelse, lindre smerter, redusere angst og løsne opp i muskelsmerter.

sports massasje
Sportsmassasje 

Massasjen kan gjøres som en full kroppsmassasje, eller på spesifikke områder av kroppen. Her veksles det mellom dype trykk og beroligende slag, avhengig av behovet hos klienten. En sportsmassasje varer fra 60 til 90 minutter. 

Refleksologi 

Dette er en alternativ medisinsk behandlingsform som baserer seg på trykk, strykninger og tøyninger over hele kroppen. Det brukes både milde og kraftige grep på ulike trykkpunkter i føtter, hender og ører. Det passer for mennesker som vil slappe av eller gjenopprette naturlige energinivåer.

Reflexology Foot Massage
Refleksologi 

Det passer også for dem som ikke er komfortable med å få massasje over hele kroppen. Refleksologi gir flere fordeler, som avslapning, reduserte smerter og utmattelse, bedrer søvn, reduserer angst og forbedrer humøret. Man kan bruke lette, komfortable klær som gir tilgang til legger under behandlingen. Varighet er fra 30 til 60 minutter. 

Thai-massasje 

Thai-massasje passer for de som ønsker en mer aktiv form for massasje, og samtidig vil redusere og lindre smerter og stress. Thai-massasje forbedrer fleksibilitet, blodsirkulasjon og energinivået.

thai massasje
Thai-massasje 

Massasjen jobber på hele kroppen ved å bruke en sekvens av bevegelser. Terapeuten bruker håndflate og fingre for å gi et bestemt trykk mot kroppen, samtidig som man blir strekt og vridd i varierte posisjoner. Man kan bruke løse, komfortable klær under massasjen. Thai-massasje varer fra 60 til 90 minutter. 

Lymfedrenasje 

Lymfedrenasje er en skånsom massasje som oppfordrer lymfene i kroppen til å sirkulere væsken rundt gjennom hele kroppen. Lymfesystemet hjelper med å fjerne giftstoffer, og en forbedret sirkulasjon av væsken kan hjelpe på en rekke tilstander, som 

Face Lymphatic Drainage with Chinese Meditation Balls
Ansiktslymfedrenasje med kinesiske meditasjonsballer

Man bør unngå lymfedrenasje dersom man har historie med blodpropp, hjerneslag, hjertesvikt, nåværende infeksjon, leverproblemer eller nyreproblemer. 

Hva koster massasje? 

Priser for massasje avhenger av hvilken massasje som utføres og hvor lenge den varer. Prisen kan derfor ligge fra alt mellom 450 til over 1000 kr. Hos Velbehag medisinsk hudklinikk tilbyr vi aromamassasje på 25 eller 50 minutter, fra 590 til 990 kroner. 

Fordeler med massasje

En rekke studier viser at massasje har flere positive effekter ved seg, og er et nyttig hjelpemiddel mot angst, depresjon, søvnløshet, stress, kvalme og andre lignende smerter. Eksperter er uenige rundt helseeffekten av massasje, men det er ingen tvil om at selve massasjen er en opplevelse som gir økt ro og velvære hos kunden.

Det er et fint verktøy for å slappe av og redusere stress i en hektisk hverdag, som er en kjent utfordring hos mange. Hos Velbehag utføres det klassisk massasje med eteriske oljer, også kalt aromaterapi- eller massasje. Oljene brukes også i diffusere rundt i klinikken for å bidra til økt ro og velvære i klinikkens omgivelser.  

Bestill time