Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Laser Hårfjerning: 10 Viktige Fakta

Innhold

Dersom du har vurdert hårfjerning med laser, har du kommet til den rette plassen. Som du sikkert vet, er det mange ting å ta stilling til når man skal fjerne hår med laser. Det kan være lurt å lese seg noe opp på behandlingen, i forhold til hvilke klinikker som tilbyr laser hårfjerning, ønsker om resultat, kontraindikasjoner og generelt om behandlingen.

Når du har lest deg godt opp om fordelene og ulempene med laser hårfjerning, kan det være enklere å vurdere om denne behandlingen vil passe for deg. 

Hårfjerning med laser fjerner ikke bare uønsket hår, men kan også hjelpe med andre problemer som inngrodde hår (som kan skape hyperpigmentering, særlig i mørkere hudtoner). Selv om vi har kommet en lang vei i forhold til å akseptere kroppshåret vårt, er det samtidig forståelig at noen ønsker å fjerne enkelte områder med hår permanent.

I dette tilfellet er laser definitivt en god og nyttig investering. Det er likevel viktig å påpeke at hårfjerning med laser ikke alltid gir permanente resultater på alle. Da finnes det andre alternativer som voksing, tråding, barbering eller napping. For ikke å nevne IPL-maskin til hjemmebruk. 

Laser hårfjerning hos velbehag klinikk
Laser hårfjerning hos velbehag klinikk

Noe man kan være sikker på med laser hårfjerning, er at det er en prosess som både tar tid og som koster. Jobben er dessverre ikke gjort etter en behandling. Som oftest trenger man alt fra 7 til 12 behandlinger for å oppnå ønsket resultat, med minst en måneds mellomrom mellom hver behandling. Her har man derimot individuelle forskjeller i forhold til hår, hud og hvilket område som behandles. 

I dette blogginnlegget svarer vi på de mest vanlige spørsmålene knyttet til laser hårfjerning, og hvordan dette fungerer hos Velbehag medisinsk hudklinikk. Under kan du lese om fakta og myter knyttet til behandlingen, hvordan du forbereder deg før timen og hva du må unngå etterpå. 

1. Behandlingen er ikke så smertefull som mange tror 

Hårfjerning med laser fungerer ved at det sendes et lys fra laseren gjennom pigmentet i håret. Dette lyset danner varme, som ødelegger hårfollikelen og gjør at det mest sannsynlig ikke vil kunne vokse ut igjen. Vår erfaring er at behandlingen går raskt over, og den eventuelle smerten man kjenner på er svak.

Hos Velbehag medisinsk hudklinikk bruker vi Soprano Ice Platinum, en av markedets beste og tryggeste lasermaskiner. Det er en diodelaser som jobber i tre bølgelengder og har en avkjølende metode. Den jobber i flere dybder i huden, og kan fjerne hår på en trygg måte på alle hudtyper og hudfarger. 

Fit spa client relaxing after a laser hair removal

2. Tålmodighet gir resultater 

Etter behandlingen tar det to til tre uker å se resultat og en forskjell, og hele 8-12 måneder for det ferdige resultatet. Man må også gå regelmessig til behandling, fordi hårfolliklene er alle i forskjellige vekstfaser til enhver tid. Målet er å få tatt hårene i riktig vekstfase slik at de ikke kan vokse ut igjen. 

Anonymous mature woman with outstretched arms on seashore
Gi behandlingen tid.

3. Området må barberes før timen 

Laseren kan reagere på hår på hudoverflaten og skape noe irritasjon som kan føre til lukten av svidde hår. Heldigvis vet vi at dette unngås helt ved å barbere området som skal ha laser på seg. Området må derfor barberes før timen, og dette kan gjøres kvelden før man skal ta behandlingen. Vi tilbyr også barbering i klinikken (mot et lite tillegg), men da må dette avtales på forhånd. 

Woman shaving legs in the shower
Barbering før behandlingstimen.

Her er noen huskeregler før timen: 

  • Området må bli barbert 24 timer innen behandlingen
  • Unngå å nappe eller vokse området i fire uker før behandlingen. Vi anbefaler å ikke gjøre dette dersom man er under behandlingsforløp med laser
  • Unngå sminke, krem, deodorant og olje på huden samme dag som behandlingen
  • Dersom huden er solbrent eller har vært særlig eksponert i solen de siste ukene, må behandlingen utsettes
  • Unngå selvbruning og spraytan i to uker før behandlingen 
  • Skrubb huden tre dager før behandling

4. Selve behandlingen går fort for seg 

Et behandlingsområde kan ta så lite som 10 minutter å gjennomføre. Avhengig av hvor mange områder man tar laser av, er det en rask og effektiv behandling

Laser hair removal procedure on a woman's legs
Selve behandlingen går fort.

5. Man bør unngå trening og svetting etter laser hårfjerning

Det er viktig å huske på at varmen fra laseren ligger igjen i huden i rundt 24 timer etter behandlingen. Det betyr at man bør unngå treningssenteret, badstue og varme dusjer i dette tidsrommet. Gjør man ikke dette, kan man risikere å skape et varmt miljø for bakterier å vokse i, som resulterer i irritasjon og flekker. 

Young woman exercises in the gym
Vent minst et døgn med å dra på treningssenteret etter en behandling.

6. Ikke glem solen – både før og etter behandlingen 

Laserterapeuten vil gi deg råd for hva du må huske på i forhold til sol, både før og etter behandlingen. Man må unngå direkte soling i tre dager før behandlingen og ikke være solbrent under timen. I tiden etter behandling bør man unngå direkte soling i 2 uker. Det anbefales også å bruke spf 50 i tiden etter. Her vil terapeuten ta hensyn til om du skal på ferie i varmere strøk, og komme med forslag til når neste time kan utføres på trygt vis. 

A woman looks through the blinds at the early morning sunlight.
Man må unngå direkte soling i tre dager før behandlingen og ikke være solbrent under timen. I tiden etter behandling bør man unngå direkte soling i 2 uker.

7. Hårfjerning med laser har mer enn én fordel

Flere blir positivt overrasket over at laser også kan redusere og motvirke inngrodde hår. Laseren gjør blant annet at hårene vokser rett, i stedet for at de krøller seg inni hårsekken. Inngrodde hår kan skape irritasjon i huden og kan føre til en betennelsesrespons. En annen fordel med behandlingen er at man får en klarere og mykere hud, og en permanent hårreduksjon. 

Cropped close up shot of a fit sporty long woman`s legs. Hair removal concept.
En annen fordel med behandlingen er at man får en klarere og mykere hud, og en permanent hårreduksjon. 

8. Du skal ikke nappe, farge eller vokse hårene i behandlingsområdet 

Napping, voksing eller bleking av hårene hindrer prosessen med å bli hårfri ved bruk av laser. Dersom du ønsker å bli hårløs gjennom prosessen, er barbering det eneste midlertidige hårfjernings-alternativet. 

Liquid sugar wax on spatula
Ikke voks hårene før en behandling, dette kan påvirke prosessen og varigheten av behandlingen.

9. Den fungerer på alle hudtoner 

Det viktigste er at håret er mørkt nok for å trekke til seg lyset fra laseren. Dette er også trygt for hudområder med pigmenteringer eller mørkere hudtoner.

Tidligere var hårfjerning med laser ikke anbefalt for mørkere hudtoner, spesielt for afrikansk eller asiatisk hud. Her angrep energien fra laseren på en måte som risikerte å brenne huden til pasienten.  Høyteknologiske Soprano Ice fjerner hår trygt på alle hudtyper og hudfarger hos Velbehag medisinsk hudklinikk. 

Skin Cleansing. Black Woman Pouring Micellar Water On Cotton Pad In Bathroom
Høyteknologiske Soprano Ice fjerner hår trygt på alle hudtyper og hudfarger hos Velbehag medisinsk hudklinikk. 

10. Noen har behov for re-behandling annethvert år 

Folk flest opplever 90% permanent reduksjon i antall hår etter laser. På grunn av hormoner kan derimot noen få hår vokse ut igjen. Dette avhenger blant annet av kundens naturlige hårvekst og utgangspunkt. Laserterapeuten vil derfor i noen tilfeller anbefale å ta en ekstra behandling en gang i året eller annethvert år, etter et fullstendig behandlingsforløp. 

Daglig leder i resepsjon hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk
Bestill time
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

PRP-Behandling Mot Hårtap – Slik Fungerer Det i 2023

Betakaroten 10 Tips – Hva Er Det Og Hvordan Fungerer Det?

Irritabel Tarmsyndrom (IBS) – Hva Er Det? 10 Symptomer

Hva Er Endometriose? – 22 Ting Du Ikke Visste

Org nr 925 900 397

© 2022 Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velg lokasjon

Kristiansand

Kirkegata 26, 4610 Kristiansand

Sandnes

Langgata 1c, 4306 Sandnes

Bergen

Nygårdsgaten 43, 5008 Bergen

Drammen

Nedre Storgate 14, 3015 Drammen

Velg lokasjon

Kristiansand

Kirkegata 26,
4610 Kristiansand

Sandnes

Langgata 1c,
4306 Sandnes

Bergen

Nygårdsgaten 43,
5008 Bergen

Drammen

Nedre Storgate 14,
3015 Drammen

Meld interesse rundt ny klinikk

Og motta et åpningstilbud

Org nr 925 900 397

© 2022 Velbehag Medisinsk Hudklinikk