Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

7 beste rensesjampoer, ifølge hårekspertene

Innhold

Rensesjampoer kan gi nytt liv til livløst hår tynget av overflødige produkter og rester.

Når håret ditt føles tungt eller livløst, kan det være på tide å prøve en rensende sjampo. I motsetning til vanlige sjampoer, er rensende sjampoer formulert for å fjerne overflødig oppbygging eller rester fra håret eller hodebunnen. De gir en dypere rens sammenlignet med vanlig sjampo, men er ikke designet for å brukes ofte -gjør du det, kan rensende sjampo tørke ut hårstråene eller bleke fargebehandlet hår.

En frisør som vasker håret til en kvinne med rensesjampo
En frisør vasker håret nøye med rensesjampo

Våre toppvalg

Beste rensesjampo: Ouai Detox Shampoo

Beste rensesjampo på budsjett: Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo

Beste luksusrensesjampo: Reverie Suna Natural Exfoliating Shampoo

Hvordan vi valgte de beste rensende sjampoene

Hvis du introduserer en rensesjampo i rutinen din, bør du gjøre det med forsiktighet, da de kan være harde mot håret ditt. Derfor har vi hatt følgende i tankene når vi har valgt ut de beste sjampoene: 

  • Skånsomme rensemidler: Mange rensende sjampoer er formulert med natriumlaurylsulfat (SLS), et skummende middel som dyprenser håret ditt for å fjerne flak, overflødig produkt og smuss fra håret, men SLS kan tørke ut håret. Unngå det der det er mulig og velg mildere rensemidler i stedet.
  • Fargesikre alternativer: Hvis du har fargebehandlet hår, bør du velge en skånsom, fargesikker rensende sjampo.
  • Fuktighetsgivende ingredienser: Selv om rensende sjampoer er formulert for å fjerne opphopning av hodebunnen eller olje, kan de tørke ut hodebunn og hår. For å motvirke det, så vi etter sjampoer med fuktighetsgivende ingredienser som arganolje eller glyserin.

De beste rensende sjampoene i 2023

Ouai Detox Shampoo

Om du er avhengig av en rensende sjampo som forhindrer at håret blir tynget ned av overflødige produkter, er denne et sikkert valg. Denne detoxing Ouai-sjampoen er imponerende. Håret etterlates tilstrekkelig næret, men ikke alt for fuktig og uhåndterlig. I tillegg er merkets formel fri for ingredienser som sterke sulfater. 

Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo

Navnet er kanskje litt i drøyeste laget, men dette alternativet fra Matrix fungerer virkelig og fjerner olje og opphopning som tynger fint hår. Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo inneholder dessuten salisylsyre for å bryte ned olje og gir hårsekkene en grundig rens.

Reverie Suna Exfoliating Shampoo

Vi er rett og slett fforelsket i denne Reverie-sjampoen. Det er en ren og skånsom, saltfri rensesjampo som eksfolierer hodebunnen, for å eliminere opphopning uten å fjerne fuktighet i hodebunnen.

Moroccan Oil Clarifying Shampoo

Denne sulfatfrie rensesjampoen er formulert med en fuktighetsgivende og beroligende blanding av jojoba- og avokadooljer. Den er også laget med arganolje som hjelper til med å holde på fuktigheten i tynt hår. 

René Furterer Curbicia Lightness Clarifying Shampoo

Dette alternativet har akkurat den rette mengden kraft til å ta hånd om opphoping av produkter i hodebunnen, samtidig som det rebalanserer essensielle hodebunnsoljer. Bruk den en gang i uken og la den sitte i håret i 5-10 minutter. For optimale resultater kan du følge opp med René Furterer Complexe 5 Stimulating Plant Concentrate, som beroliger og pleier hodebunnen, samt forlenger effekten av den rensende sjampoen. 

Malibu C Un-Do-Goo sjampo

Malibu C Un-Do-Goo er spesielt nyttig for svømmere som ønsker å fjerne klor fra håret. Den er også sulfatfri og i stand til å fjerne produktopphoping uten å tørke ut håret for mye. Den er dessuten vegansk og er laget med en kombinasjon av glyserin og butylenglykol, som pleier håret. 

Virtue Refresh Purifying Shampoo

Hvis du har middels til tykt hår som trenger en ukentlig dyprens, elsker vi Caspara Virtue’s Refresh Purifying Shampoo. Ikke bare renser den hodebunnen, men kan også skånsomt fjerne produkt- og miljø- og oljeansamlinger.  Den har en middels til sterk renseevne og en lett fuktighetsgivende effekt som hindrer håret i å tørke ut.

Hvor ofte bør du bruke en rensende sjampo?

Du bør ikke bruke rensende sjampo så ofte som vanlig sjampo. Selv om de er nyttige hvis du trener ofte, bruker mye stylingprodukter eller må hoppe over hårvasken i en travel hverdag og derfor trenger en ekstra grundig vask, bør du være veldig forsiktig  De kan tørke ut hårstråene dine. Men det er ingen regel som passer alle: din hårplan bør avhenge av hvor mye du sliter med oljeoppbygging og overflødig produktrester.

Vi anbefaler at du starter i det små. Svømmere som utsetter håret for klorvann kan f.eks. prøve rensesjampo en gang i uka for å fjerne klor fra håret. Om du bare leter etter et mer spenstig hår som ikke tynges ned, bør du vurdere håret etter et par omganger med vanlig hårvask først. Om du trenger rensende sjampo bør du også inkludere en god balsam eller hårmaske i rutinen din, så holder håret seg hydrert etter dyprensen. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!