Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Blå shampoo vs. lilla shampoo: Hvilken skal du velge?

Innhold

Her er alt du trenger å vite om disse populære toningssjampoene.

Hvis du noen gang har bleket håret ditt, farget håret i en lysere farge eller tatt striper, har du sikkert hørt om lilla shampoo og dens toningegenskaper. Men forstår du hva den egentlig gjør og når du bør bruke den?

Og hva med blå shampoo? Vet du hva den gjør og når du bør bruke den i stedet for lilla?

Her er alt du trenger å vite om blå vs lilla sjampoer, hvilken som er best for håret ditt, og våre favorittprodukter fra hver kategori.

Merk: Hvis du er ny på toningsjampo eller bekymret for å endre fargen på håret ditt, snakk med frisøren din før du prøver noe nytt!

Betydelige forskjeller

La oss sammenligne lilla og blå shampoo. Mens de begge har en lignende funksjon, nemlig å fjerne uønskede toner fra håret, er de ikke de samme og kan ikke brukes om hverandre.

Hva er en lilla shampoo?

For å forstå hva lilla shampoo er og hvordan den fungerer, er det nyttig å konsultere fargehjulet (over).

Som du kanskje husker fra kunsttimen, opphever farger på motsatt side av fargehjulet hverandre. For eksempel kansellerer grønt rødt, blått opphever oransje og lilla opphever gult.

Lilla shampoo tilfører lilla pigment til håret ditt for å nøytralisere (fjerne) gule toner. Så lilla shampoo kansellerer gult i håret (også kjent som «messing»).

Disse lyse gule tonene er mest vanlige hos blondiner og brunetter med striper. Dette er fordi oransje fjernes fra håret og kun gult gjenstår. (Diagrammet på denne siden er et flott visuelt hjelpemiddel for å forstå nivåene håret går gjennom når det blir lysnet.)

Hva er en blå shampoo?

Hvis vi vil forstå hva blå shampoo gjør, bør vi nok en gang se på fargehjulet ovenfor.

Blått er overfor oransje på fargehjulet, så blå shampoo, som avsetter blått pigment, vil oppheve eventuelle oransje toner i håret ditt . Oransje toner er mer vanlig i mørkere hår, så blå shampoo brukes vanligvis på brunt hår for å nøytralisere oransje som henger igjen etter bleking.

En dame er hos frisøren og får massert inn blå shampoo.
Frisøren masserer inn blå sjampo, dette er for å nøytralisere oransje farge som henger igjen etter blekingen.

Hvem bør bruke blå eller lilla shampoo?

Personer med hvilken som helst hårfarge kan bruke blå eller lilla shampoo, avhengig av ønsket resultat.

Imidlertid er lilla sjampo best for blondiner som ønsker å oppheve gule toner (tenk en iskald blond som nå ser sitrongul ut), mens blå shampoo passer best for brunetter som ønsker å oppheve oransje toner i håret (tenk en lys sjokolade-brun som er blitt mer kobberaktig.)

En kvinne lener seg tilbake i en stol mens en frisør masserer lilla sjampo inn i hennes hodebunn. Hun lukker øynene og nyter den avslappende følelsen av massasjen. Det lilla skummet sprer seg rundt hennes hårstrå og gir en frisk duft. Etter noen minutter skyller frisøren sjampoen ut, og kvinnen føler seg ren og forfrisket.
Lilla for blondiner, blå for brunetter.

Blå vs lilla shampoo: Hvilken bør jeg kjøpe?

TL;DR: Hvis du vil fjerne gult i håret, bruk lilla shampoo; hvis du vil fjerne oransje i håret, bruk blå shampoo.

Generelt bør lilla shampoo brukes av blondiner og blå shampoo skal brukes av brunetter, men det er ikke alltid slik. 

Hvis du har begge toner i håret og ser etter en hvitaktig eller sølvaktig look, kan du blande lilla og blå shampoo for å få fordelene av begge.

Det er greit å eksperimentere og se hva som fungerer best for deg. Etter min erfaring er det verste som kan skje at du ender opp med en tone du ikke er fornøyd med, og at du må vaske et par ganger med rensende shampoo for å fjerne den. Åpenbart bør du ikke eksperimentere rett før en viktig begivenhet, men det er svært sjelden at en toningssjampo gjør uopprettelig skade på håret ditt.

De fleste blå og lilla sjampoer går ut etter noen få vask, og de vil også naturlig falme med tid og eksponering for solen. (Bare vær ekstra forsiktig med de sterke sjampoene, som Fanola! 

Vår favoritt blå og lilla shampoo

La oss nå gå til produktanbefalingene! Her er de beste blå og lilla sjampoene.

Beste blå shampoo

Leter du etter en god blå shampoo? Her er de beste du kan prøve først.

Beste blå shampoo: Matrix Total Results Blue Shampoo

Matrix er et solid salongmerke som har eksistert i flere tiår, og sjampoene deres er utprøvde favoritter som er allment tilgjengelige. Deres Matrix Total Results Blue Shampoo har tusenvis av positive anmeldelser. 

Matrix sier at denne sjampoen er best for mørkeblonde og lyse brunetter, men det er positive anmeldelser fra folk som også har brukt den på mørkere hår. Dette vil definitivt få frem sølvtonene i håret ditt og oppheve oransje.

For å bruke, start med å la den være i håret i et minutt eller mindre og vurder resultatene. Du kan alltid bruke den igjen og la den stå lenger for sterkere toning.

Beste milde blå shampoo: Not Your Mother’s Triple Threat Brunette

Hvis du leter etter en fin, skånsom blå sjampo som ikke ødelegger håret ditt med sulfater, men som likevel kan fjerne oransje, er Not Your Mother’s Triple Threat Brunette svaret.

Denne er spesielt flott hvis du følger Curly Girl-metoden da den er CG-godkjent!

Enda bedre, Not Your Mother’s er ganske rimelig og den kommer til og med i et sett med en matchende blå balsam når du kjøper den på Amazon.

Sterkeste blå shampoo: Fanola No Orange Blue Shampoo

Hvis du har prøvd blå sjampo før og de ikke har gitt deg resultatene du ønsker, er Fanola No Orange Blue Shampoo svaret. Etter min erfaring er det den sterkeste blå sjampoen som finnes – så sterk, faktisk, at den kan gjøre håret blått hvis du lar den sitte i for lenge.  

Fanola leker ikke butikk. Den vil nøytralisere alle oransje eller rødlige toner og det raskt. Samtidig kan den imidlertid være veldig røff og skadelig.

For best resultat, ikke bruk Fanola hver dag, og heller ikke flere ganger på en uke. Vær også forsiktig med å la den stå i håret for lenge – start med et minutt eller mindre og jobb deg videre derfra. Og følg alltid opp med en god balsam for å holde håret mykt og sunt! Fanola er ingen spøk.

Beste lilla sjampoer

Nå for alle dere blondiner, her er de beste lilla sjampoene jeg har funnet.

Beste lilla shampoo: Biolage ColorLast Purple Shampoo

Jeg har brukt Biolage i mange år nå, og jeg elsker den absolutt. Den lukter godt, den er ikke superrøff eller uttørkende for meg, og den har akkurat passe mengde toning.

Hvis du leter etter en allsidig god lilla shampoo, er dette den jeg anbefaler deg å prøve først! Jeg har ærlig talt aldri trengt noe sterkere enn dette, siden det fungerer utmerket for å tone platinahåret mitt. Jeg bruker den gjerne flere ganger i uka. 

Beste milde lilla shampoo: Kristin Ess Purple Shampoo

Hvis du leter etter noe som vil være mer skånsomt mot håret ditt, er Kristin Ess Purple Shampoo min absolutte favoritt sulfatfri lilla shampoo.

Dette er den beste lilla sjampoen jeg har funnet som passer inn i Curly Girl-metoden. Den har ikke sulfater eller silikoner. Den er Curly Girl-godkjent, lukter fantastisk og er superrimelig! I tillegg toner den håret mitt like godt som min Biolage-shampoo.

Prøv definitivt denne hvis du følger CG eller bare vil ha noe som skal være superskånsomt. 

Sterkeste lilla shampoo: Fanola No Yellow Purple Shampoo

Fanola vinner igjen med den sterkeste lilla sjampoen der ute. Hvis du har veldig gult eller messingfarget hår og er blond, vil Fanola No Yellow Shampoo ta seg av det hver eneste gang.

Nok en gang, en nødvendig advarsel: Disse greiene gjør håret ditt lilla hvis du bruker det for ofte eller lar det være for lenge! Den er kraftig og den legger mer farge jo lenger du lar den være i håret. Start med å la den stå i håret i et minutt eller mindre, og ta det derfra. Det er bedre med litt for lite enn litt for mye.

Også, som nevnt ovenfor for deres blå shampoo, kan Fanola være ekstremt tørkende og tøff mot håret, så sørg for å følge opp med en god balsam for å holde håret glatt og skinnende.

Hva synes du om vår guide til blå og lilla sjampoer?

For mer om shampoo, sørg for å lese vår guide til de beste apoteksjampoene for fett hår .

Bruker du blå eller lilla shampoo? Hvis ja, hvordan bruker du den og hvor ofte? Fortell oss dine tips og triks i kommentarfeltet.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!