Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Fordeler med vitamin C serum ifølge hudleger

Innhold

Vitamin C serum er blitt svært populært for tiden. Vi spurte eksperter om fordelene med vitamin C for huden din og hvilke serum som er verdt pengene.

Som barn oppmuntret foreldrene mine meg til å drikke appelsinjuice for å være sikker på at jeg fikk nok vitamin C til å holde immunforsvaret mitt sterkt. Som voksen oppmuntrer TikTok-influensere meg til å bruke C-vitamin i ansiktet. 

De sier at vitamin C serum kan hjelpe deg med å oppnå en glødende hudfarge. Men gjør det egentlig det? 


Vi skal se nærmere på hvordan C-vitamin kan hjelpe huden din. 

En deilig frokost med masse sunn frukt. Som inneholder mye vitamin c.

Hva er fordelene med vitamin C i hudpleie?

Vitamin C er en utrolig multitasker. Det er en potent antioksidant, som beskytter huden mot skader fra frie radikaler. Det fremmer sunnere kollagen for fastere, jevnere hud med mindre merkbare porer. Og det er en tyrosinasehemmer, noe som betyr at den bidrar til å hemme dannelsen av misfarging. I tillegg fører C vitamin til lysere og jevnere hud.

Tyrosinase er et enzym som bidrar til melaninsyntese, en årsak til dannelse av mørke flekker, og derfor vil hemming av det bidra til å håndtere misfarging og ujevn hudtone. Og siden vitamin C bidrar til kollagensyntesen, kan det også spille en viktig rolle i hudhelbredelse. 

En ung kvinne påfører en fuktighetsgivende anti-aldringskrem i ansiktet foran et baderomsspeil.
Studier har vist at aktive former for vitamin C kan minske synligheten av fine linjer, rynker og mørke flekker.

Er vitamin C trygt for huden din?

C-vitamin anses som trygt for alle voksne, og er også trygt under graviditet. Hvis du har allergier bør du alltid lappteste ethvert hudpleieprodukt. Rosacea-utsatt eller sensitiv hud kan noen ganger bli irritert av høye konsentrasjoner med veldig aktive former for vitamin C, som L-askorbinsyre.

Derfor er det lurt å teste på et lite område av huden, før du begynner å bruke produkter med mye aktiv C-vitamin i ansiktet. 

Det er viktig å merke seg at ikke alle typer vitamin C som brukes i hudpleie er like. Den vanligste er askorbinsyre, som også er den mest potente. En annen populær form er natriumaskorbylfosfat. Dette kalles også innkapslet vitamin C, og kan faktisk være bedre for de med sensitiv hud, gitt at det omdannes til askorbinsyre i huden, noe som gjør den svakere, men også mildere.

En mørkhudet ung kvinne smører på et tynt lag av serum på skulderen.

Hva du skal se etter i et vitamin C serum

Askorbinsyre er den rene og aktive formen for vitamin C og også den det har blitt forsket mest på, og som har vist best resultater i studier. De mest potente formuleringene på markedet inneholde askorbinsyre som den aktive ingrediensen i en styrke på 10 % til 20 % med en pH lavere enn 3,5.

Det er imidlertid også en mer ustabil form for C-vitamin som passer best i en base, som f.eks. et serum, kombinert med andre antioksidanter som ferulinsyre og vitamin E – ekstra antioksidanter som bidrar til å beskytte vitamin C, holde den stabil, og forhindre at den oksiderer. 

Andre vanlige former inkluderer askorbylmetylsilanolpektinat, som har bedre holdbarhet og hudpenetrasjon, og tetrahexyldecyl (eller THD-askorbat), som er en stabil fettløselig ester av vitamin C med lavt potensial for irritasjon. Du kan finne vitamin C i oljer, fuktighetskremer eller cleansere, men da i lavere mengder som gjør de mindre effektive enn et serum.

Et vitamin c serum er derfor det beste valget fordi du får høyere konsentrasjoner kombinert med stabiliserende egenskaper. De tåles også godt av de fleste hudtyper. Vitamin C serum også er populære fordi de er så allsidige; du kan bruke dem dag eller natt, de er lette, og de absorberes lett uten å etterlate huden fet. 

Det beste av vitamin C serum

SkinCeuticals CE Ferulic

Jeg kan trygt anbefale dette produktet, hvis du har råd til det. Det er også det absolutt mest anbefalte vitamin C serumet fra hudleger. Det kombinerer en kraftig konsentrasjon av vitamin C (15%) med andre antioksidanter ferulinsyre og vitamin E, for omfattende beskyttelse mot frie radikaler og helhetlig behandling av hudproblemer. 

Produktet omtales gjerne som hudlegenes gullstandard. Her får du en trippel dose antioksidanter (i motsetning til vitamin C alene) i ett serum. Vi vet at influenceren Lydia Keating sverger til det, og det gjør også en mengde andre influensere på TikTok. Ja, det er dyrt, men med all rosen det får, er det vanskelig å si nei. 

Ce ferulic

Obagi Medical Professional-C Serum 20 %

Vi elsker dette serumet på grunn av den høye konsentrasjonen av L-askorbinsyre, noe som gjør det til en av de mest potente formlene på markedet. Den er designet for å trenge dypt inn i huden for å gi effektiv antioksidantbeskyttelse mot UV-skader, lysne områder med hyperpigmentering og oppmuntre til kollagenproduksjon. Den inneholder også hyaluronsyre for å holde huden hydrert. 

Obagi Professional vitamin c serum

La Roche-Posay Pure Vitamin C Ansiktsserum

Hvis du leter etter et rimeligere, men likevel effektivt vitamin c serum, anbefaler vi dette fra La Roche-Posay med 10 % rent C-vitamin. Det er spesielt bra for hud som er utsatt for utbrudd, siden det er formulert med salisylsyre. Den inneholder også hyaluronsyre for å forhindre tørrhet samtidig som den øker gløden og forbedrer hudens tekstur. 

La Roche pure vitamin c serum

IT Cosmetics Confidence in Your Beauty Sleep Serum

IT Cosmetics-søvnserumet med 12 % askorbinsyre og 1,5 % ferulsyre er en no-brainer om natten. Den er designet for å brukes om natten og absorberes fullstendig mens du sover, slik at du våkner med mer strålende, glødende hud. 

IT Cosmetics confidence

SkinMedica Vitamin C+E Complex

Ønsker du fordelene med vitamin C i en lett, men fuktighetsgivende base? SkinMedica Vitamin C+E Complex inneholder askorbinsyre og THD, sammen med vitamin E, for å forbedre hudtonen og tekstur, samtidig som den lysner huden. Både vitamin C og E frigjøres gradvis gjennom dagen for kontinuerlig å beskytte huden og stimulere kollagenproduksjonen. Dette vitamin C serumet kan vi trygt anbefale!

Skinmedica vitamin c + e

Biossance Squalane + Vitamin C Rose Firming Oil

For tørre, sensitive hudtyper, er denne Biossance-oljen perfekt, takket være inkluderingen av THD-askorbat, som er en oljeløselig og stabil form for vitamin C. Den har en umiddelbar duggvåt effekt som er flott hvis du vil ha et produkt du kan bruke under sminken, eller som kan blandes med en foundation og likevel fungere. Squalane låser inn fuktighet mens C-vitaminet virker for å synlig lysne huden over tid. 

Biossance squalane vitamin c

Herbivore Nova 15% Vitamin C + Gurkemeie Brightening Serum

Dette vitamin c serumet fra Herbivore inneholder også vitamin C i form av 15 % THD askorbat. Det er spesielt nyttig for å jevne ut hudtonen og pigment, muligens på grunn av styrken eller inkluderingen av gurkemeie, som inneholder ekstra antioksidanter. Det er et kraftig serum som bekjemper matthet samtidig som det er egnet for alle hudtyper.

Nova herbivore 15 % vitamin c

Tatcha Violet-C Brightening Serum

Tatcha er et luksuriøst hudpleiemerke som stadig dukker opp på min TikTok For You-side, og vi kan bekrefte at dette vitamin C serumet er verdt kjøpet. Den har en vitamin C-blanding med 20 % styrke og 10 % AHA (alfa-hydroksysyrer). AHA-ene, en kjemisk peeling, stabiliserer vitamin C og gjør den mer gunstig for fete hudtyper.

Tatcha violet -c

CosRx Vitamin C Serum

Sist, men ikke minst, må vi ikke overse dette vitamin C serumet med bifflukt (!), som Stassi Schroeder sverger til for å forhindre psoriasisutbrudd. Til tross for det hun kaller en “vond lukt” sier hun også at den lysner huden og holder rødhet i sjakk, samtidig som det hydrerer huden. Det er et av de billigste alternativene, men også et av de mer potente, med hele 23% askorbinsyre, vitamin E og hyaluronsyre. Og hvis det er til noen trøst, sier kundene at bifflukta går bort når serumet tørker. 

CosRX Vitamin c serum
Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!