Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

14 Beste DIY-Hårmasker for 2023

Innhold

Enten det er skade, tørrhet, flak, krus eller falming, har vi alle problemer med håret. Endringen i årstider, innendørs oppvarming utendørs forurensning og varme hårverktøy er bare noen av synderne som kan forårsake disse utfordringene. Heldigvis trenger du ikke gå i butikken eller legge til enda et skjønnhetsprodukt i handlekurven din: Du kan dra rett på kjøkkenet ditt for hverdagslige ingredienser som du kan piske sammen til en gjør-det-selv-hårmaske for å fikse manken ved hjelp av noen enkle oppskrifter. 

Vi er helt for at man kan lage sine egne hårmasker,  men som med alt som er innledet med DIY, må du utvise forsiktighet. Du bør alltid velge pålitelige kilder som er basert på fakta, ikke antall følgere på TikTok. Det er mange ingredienser som kan gjøre håret tørt, sprøtt og potensielt irritere hodebunnen, noe du åpenbart ønsker å unngå, men det er også noen ting vi alle har i kjøkkenskapet som kan hjelpe en hodebunn som sliter. 

DIY hårmasker fra tiktok
DIY hårmasker fra tiktok

Start sakte når du tar i bruk en hjemmelaget maske. Generelt kan DIY-masker prøves ut en til to ganger i uken eller en gang i måneden, avhengig av den spesifikke årsaken.

Start med en gang i måneden og se hvordan håret ditt reagerer. Du kan alltid øke frekvensen til ukentlig hvis håret og hodebunnen trenger og tåler masken oftere.

Nedenfor har vi samlet de beste DIY-hårmaskene for alle dine største plager, fra en irritert hodebunn til kjedelig hår til skade og tørrhet. Skinnende og glinsende hår er bare en hårmaske unna – og du trenger ikke engang forlate huset. 

Start sakte når du tar i bruk en hjemmelaget hårmaske
Start sakte når du tar i bruk en hjemmelaget hårmaske

1. Kokosoljemaske for tørt hår og hodebunn

Denne fukter og hydrer håret – som også vil bidra til å forhindre flisete tupper, krusete hår og brukket hår. Hvis din vanlige balsam ikke hjelper, velg en intensiv behandling over natten med kokosolje. Det kan trenge gjennom hårskaftet for å reparere hår.

Ingredienser: 1 ss kokosolje

Instruksjoner: Før sengetid, varm kokosnøttolje i mikrobølgeovnen. Masser deretter inn i fuktig hår og unngå røttene. Dekk med dusjhette. Vask godt med sjampo om morgenen.

Coconut oil in a bottle with coconuts, towel and hairbrush
Kokosoljemaske for tørt hår og hodebunn

2. Avokado-, honning- og olivenoljemaske for tørt, skadet hår

Ulike faktorer kan forårsake hårskade: overforbruk av stylingverktøy, hårfarge, kjemiske behandlinger og mer. Hjelp til å motvirke det med en hårmaske med avokado og olivenolje, . Den er spekket med omega-3 fettsyrer og styrker håret samtidig som det gir det glans. En avokadobasert maske hjelper også til å forynge og fukte hodebunnen.

Ingredienser: En halv avokado, 1 ss olivenolje, 1 ss honning og 3 dråper valgfri eterisk olje

Instruksjoner: Rør ingrediensene sammen til de er helt kombinert, og påfør deretter i vått hår med fingertuppene, start nederst og jobb deg oppover. Pakk håret inn i en dusjhette. For å hjelpe til med å aktivere ingrediensene, føn det dusjhette i 10 minutter. La det sitte i ytterligere 20 minutter og vask godt med sjampo. 

making homemade natural avocado cosmetic on table
Avokado-, honning- og olivenoljemaske for tørt, skadet hår

3. Maske med kanel og kokosolje for hårvekst

Prøv en kanelbasert hårmaske – det antimikrobielle krydderet er kjent for å stimulere blodsirkulasjonen og fremme hårvekst og styrke.

Ingredienser: 4 ss kokosolje og 1 ts kanel

Instruksjoner: Bland ingrediensene godt sammen. Påfør masken på røttene og masser inn i hodebunnen. La det sitte i 30 til 45 minutter og skyll. Denne masken kan brukes minst en gang i uken, hvis du tåler den godt. 

4. Lakserolje for krusete hår og løse hår

Krusete hår kan være forårsaket av skade, miljøet eller begge deler – og noen hårtyper er iboende mer utsatt for det. Hold det i sjakk ved åforsegle hårets ytre lag med en mykgjørende ingrediens som lakserolje, som fungerer beskyttende og kan bidra til å styrke hårstråene.

Ingredienser: Lakserolje

Instruksjoner: Gni en klatt lakserolje mellom hendene og legg et veldig tynt lag over områder med krusete hår. 

Lady sitting on the couch looks in the mirror and drips hair oil with a pipette on her hair
Lakserolje for krusete hår og løse hår

5. Ris- og avokadomaske for krøllete hår

Krøllete hår er utsatt for tørrhet og skader og kan alltid kan ha godt av litt ekstra fuktighet. Bruk en maske som har risvann, ettersom den inneholder inositol som hjelper til med å reparere skadet hår og dermed kan bidra til å beholde krøllene. Avokadoen i masken tilfører øyeblikkelig næring.

Ingredienser: 2 dl ris, 2 dl kopper vann, 1/2 avokado

Instruksjoner: Bløtlegg risen i vann, bruk deretter en sil for å fjerne riskornene fra vannet. Mos avokadoen og tilsett deretter risvannet. Påfør i håret og skyll etter 20-25 minutter.

Avocado on wooden
Ris- og avokadomaske for krøllete hår

6. Honning-, banan- og kokosoljemaske for bleket eller farget hår

Fargebehandlet hår kan alltid ha bruk for mer hydrering, spesielt blekede hårstrå. Sørg for å bruke ingredienser som ikke vil ødelegge fargen. Denne masken bidrar til å forbedre fuktigheten uten å påvirke fargen din. 

Ingredienser: 1 ss honning, 1 skrelt banan og 1-2 ss kokosolje

Instruksjoner: Bland ingrediensene sammen og påfør deretter håret i 15 minutter og skyll.

Banana with honey on a white plate.
Honning-, banan- og kokosoljemaske for bleket eller farget hår

7. Banan-, honning-, egg- og olivenoljemaske for tynt hår

En proteinbehandling kan skape fylde. Lag en bananproteinsmoothie for håret med aminosyrerike bananer og egg for å øke elastisiteten, styrke og legge til tykkelse. Resultatene er umiddelbare og vil vare til neste hårvask. 

Ingredienser: 2 eggeplommer, 2 skrellede modne bananer, 2-3 ss honning, 1 dl balsam, 2 ss olivenolje

Instruksjoner: Bland alle ingrediensene til de er blandet godt sammen. Belegg håret fullstendig med behandlingen, la virke i 20 til 30 minutter, og skyll deretter med kaldt vann.

8. Kokosolje, sukker og essensiell oljemaske for flassdannelse

Hvis det begynner å komme flak i hodebunnen når temperaturen synker, kan det være fordi varmen i hjemmet ditt er høyere og tørker ut huden din. Hodebunnen din er intet unntak. Denne eksfolierende behandlingen hjelper til med å fjerne og redusere flass og fungerer også som en flott ansiktsskrubb.

Ingredienser: 2 ss rå uraffinert kokosolje, 4 ts råsukker, 5 dråper peppermynteolje, 2 dråper tea tree-olje

Instruksjoner: Bland ingrediensene sammen i en liten bolle. Bruk fingrene eller en hårfargebørste og påfør blandingen direkte på rent, fuktig hår i dusjen. Når det er jevnt påført, masser forsiktig i 1-3 minutter og legg deretter håret opp og la det sitte mens du dusjer.

Sukkeret i denne DIY-skrubben brytes ned til glykolsyre, som løser opp døde hudceller. Kokosoljen er rik på fettsyrer og har anti-inflammatoriske fordeler; peppermynteoljen bidrar til å fremme sirkulasjonen til hodebunnen; og tea tree-olje motvirker sopp og er både antimikrobiell og antibakteriell.

Coconut palm brown sugar and half of coconut fruit on grey concrete background. Copy space
Kokosolje, sukker og essensiell oljemaske for flassdannelse

9. Mandelolje, majones og yoghurtmaske for tørr hodebunn

Hvis du lider av tørr hodebunn, er mandel- eller kokosolje en nøkkelingrediens, da begge kan bidra til å holde hudbarrieren sterk og hydrert. Folk blander ofte med majones og yoghurt eller honning, da hver har anti-inflammatoriske egenskaper.

Ingredienser: 2 ss mandelolje eller kokosolje, 2 ss majones, 1 ts yoghurt, eller 1 ts honning.

Instruksjoner: Bland alle ingrediensene godt i en bolle og påfør i hodebunnen. La virke i 15-30 minutter og skyll ut.

Sweet Almond Oil
Sweet Almond Oil

10. Eggehvite- og sitronhårmaske for fett hår

Hvis du er utsatt for fett hår, kan en eggmaske gjøre underverker. Hold deg til eggehvite, som har proteinenzymer som hjelper til med å fjerne overflødig olje.

Ingredienser: 1 eggehvite, saft fra en halv sitron

Instruksjoner: Legg over håret fra røtter til tuppene og la virke i 30 minutter til en time – lenger er bedre. Skyll med lunkent vann, ikke varmt – du vil ikke ha eggerøre i håret!

Break egg to separate egg white and yolk
Break egg to separate egg white and yolk

11. Bakepulver mot produktrester

Det er fort gjort at det samles opp rester etter hårpleie og hårprodukter i hverdagen. Det kan føre til hår som ser ut og føles fettete, flatt og til og med føre til flasslignende flak. Kvitt deg med overflødig olje og opphopning med natronmasken. 

Ingredienser: 1 dl sjampo, 1-2 ss natron (bakepulver)

Instruksjoner: Kombiner sjampo med bakepulver, rør godt og hell over vått hår. Masser blandingen forsiktig inn i hodebunnen og la den sitte i noen minutter før du skyller grundig.

12. Honning-, ACV- og kokosoljemaske for sløvhet

Å holde håret fuktig og sunt får alltid håret til å se bedre ut. Når hårstrå begynner å miste glansen, bruk en behandling laget med eplecidereddik, som klarerer og jevner ut hårets ytre lag for å øke glansen.

Ingredienser: En spiseskje rå honning, eplecidereddik og kokosolje (Juster mengden, men sørg for like deler av alt.

Instruksjoner:  Påfør blandingen gjennom fuktig hår og la virke i minst 20 minutter, og vask deretter ut med sjampo.  Den passer for alle hårtyper og bidrar også til å låse inn fargen. 

13. Skyll med grønn te og eplecidereddik for irritert hodebunn

Mens grønn te har en lang liste med helsemessige fordeler, kan du nå legge til hodebunn-behandling på lista. En tonic som kombinerer antioksidantrik grønn te og anti-inflammatorisk, fuktighetsgivende peppermynteolje kan bidra til å lindre tørr, irritert hud i hodebunnen.

Ingredienser: 2 dl grønn te, 2 dråper peppermynteolje, 1 ss eplecidereddik

Instruksjoner: Bland godt, masser inn i hodebunnen og la sitte i minst fem minutter før du skyller.

14. Havre, mandelolje og melkemaske for flatt hår

Gi livløse hårstrå et energigivende løft med en proteinrik hårkur med havremel, melk og mandelolje. Påfør i fuktig (ikke gjennomvått) hår for best resultat.

Ingredienser: 1 dl  havre, 2 ss mandelolje, en 2 dl melk

Instruksjoner: Bland ingrediensene godt. Påfør masken over hele håret og la den virke i 20 til 40 minutter. Vask deretter med sjampo. 

Vil du ikke lage din egen maske? 

Selv om disse gjøre-det-selv-maskene kan gjøre underverker på håret, er det lite som slår en profesjonell og velformulert maske som er designet av fagfolk. Ikke bare kan hårmasker av høy kvalitet sørge for vakkert, glansfylt og solid hår som tåler det nordiske klimaet  – de kan også påføres enda enklere ved å kjøpe masken ferdig hos Velbehag.no. Vi har et stort utvalg av hårkurer, masker og behandlinger du enkelt kan ta i bruk hjemme. 

Enten du trenger fylde eller glans, reparere krusete hår bare ønsker å unne deg selv velvære i dusjen, har vi gode hårkurer og masker som gir deg nøyaktig den hverdagsluksusen du fortjener. 

Sjekk ut vårt store utvalg her. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!