Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

12 Enkle måter å få tykkere og sunnere hår på

Innhold

Det er mange fordeler ved å ha fint hår eller tynt hår: Det lufttørker nesten umiddelbart, er lett å sette opp, klarer seg godt med varmestyling og krever ikke mye produkt. Men med fint eller tynt hår kan det være vanskelig å få drømmevolumet eller sprettende krøller. I stedet for større volum, kan tynt hår ofte virke flatere og ha mindre bevegelse. Den kan også raskt bli tynget av olje.

De gode nyhetene? Det er slettes ikke umulig å få tynt hår til å se ut som tykt hår. Med de riktige stylingteknikkene, hårpleieprodukter og livsstilsendringer – er det så enkelt som mulig. For å hjelpe håret ditt til å se fyldigere, tykkere og generelt sunnere ut, har vi samlet 12 tips til deg! Klar til å gjøre håret tykkere? Les videre!

1. Bruk en volumgivende sjampo eller fortykningssjampo.

Hvis du ønsker å legge til volum til håret ditt, start med en volumgivende sjampo som grunnlag. Volumgivende sjampoer kommer til å bidra til å fete og svelle hårkutikulaen for å skape et mer luftig og fyldig resultat. Volumgivende sjampo og fortykkende sjampo kan begge bidra til å få håret til å se fyldigere ut. Uansett hva du velger, er det bedre å se etter en formel som er sulfatfri for å forhindre produktoppbygging.

Hvis du ønsker tykkere hår, start med en volumgivende sjampo som grunnlag.
Hvis du ønsker å legge til volum til håret ditt, start med en volumgivende sjampo som grunnlag.

Fortykningssjampo 101

Fortykningssjampoer fokuserer på individuelle hårstrå, mens volumgivende sjampoer fokuserer mer på røttene. Fortykkende sjampo virker ved å tilføre håret proteiner, vitaminer, polymerer og/eller fuktighet som fyller opp hver hårstrå, slik at hver del ser tykkere ut. Dette er ideelt for å øke tykkelsen i fine hårtyper.

Volumgivende sjampo 101

Volumgivende sjampoer fokuserer mer på å tilføre løft til røttene. De hjelper til med å bryte ned opphopning rundt hodebunnen og fyller håret med oppkvikkende ingredienser som koffein, biotin og frøolje fra engskum.

2. Nå for tykkere hårprodukter.

Produkter for å oppnå fyldig hår, som teksturkremer, teksturiserende spray og fortykningstonic kan gjøre underverker på toppen av tipsene over. 

Prøv en fortykningskrem

En fortykningskrem som du påfører i håndkletørt hår, vil fungere på samme måte som en fortykkende sjampo, som fyller og belegger individuelle hårstrå for å få dem til å se og føles tykkere.

Legg til tekstur og løft

En volumgivende spray eller volumiserende tørrsjampo påføres vanligvis tørre røtter for å legge til tekstur, løfte og den lille biten ekstra trøkk. Prøv å bruke et fortykningsprodukt på vått hår og avslutt med et volumgivende produkt på tørt hår – dette vil bidra til å målrette både røttene og hårskaftet for en fyldigere effekt.

Vær oppmerksom på ingrediensene

Velg ut produkter som er fri for tørkende alkoholer som etanol, SD-alkohol, propylalkohol eller isopropylalkohol. Disse produktene brukes til å fete og svelle opp hårkutikulaen for å se fyldigere ut, men det kan oppnås med bedre ingredienser som ikke tørker ut og skader håret. Se i stedet etter volumgivende produkter som inneholder hydrolysert havreprotein og fettalkoholer som cetyl eller cetaryl. Du bør også unngå produkter som inneholder menneskeskapte silikoner ettersom de tynger håret ned.

3. Spis en hårfortykkende diett

Her er den harde sannheten: Lite kan gjøres for å endre diameteren på individuelle hårstrå permanent. Fortykningsprodukter kan gjøre underverker midlertidig, men når det kommer til stykket, er fint hår genetisk og kan ikke endres.

Men å gjøre det du kan for å fremme sunn hårvekst kan gjøre en forskjell i antall hårstrå, og dermed også bidra til at håret får mer volum. Å sørge for at hodebunnen din er glad, sunn og godt næret gir det perfekte miljøet for at alt håret ditt kan vokse seg sterkt og med maksimalt potensial. Dette kan etter hvert bidra til å skape et fyldigere hår over tid.

En enkel måte trikologer anbefaler å øke hårveksten på er ved å spise hårnærende matvarer i et sunt kosthold. Se etter matvarer som inneholder mye fettsyrer, protein og vitamin A, B, C og E, som er spesielt effektive for de som aktivt opplever hårtap.

Healthy food background. Healthy food in paper bag, vegetables and fruits.
Healthy food background. Healthy food in paper bag, vegetables and fruits.

4. Eksfolier hodebunnen

Hvis du gjør alle de riktige tingene og håret fortsatt ser flatt ut, kan hodebunnen være problemet. Over tid kan produkter, sjampoer, balsam og oljer hope seg opp i hodebunnen, noe som kan tynge håret ved roten. Når du eksfolierer hodebunnen din, skrubber du bort produkt- og miljøoppbygging, noe som skaper en frisk, ren overflate som ikke tynges ned. Eksfoliering er en enkel måte å gi naturlig løft for hvert hår. 

Hvis du opplever tynt hår, kan det gjøre en stor forskjell å bruke en eksfolierende hodebunnsmassasje. Dette øker ikke bare blodstrømmen til hodebunnen for å oppmuntre til vekst, men det kan også fjerne tilstopping av hårsekker som er blokkert fra å vokse på grunn av talg og produktoppbygging. Over tid kan hårtynning og den generelle hårhelsen bli bedre.

men having a scalp massage with a brush ,
Modebunnsmasssasje

5. Hold deg unna varme verktøy så mye som mulig.

Føntørking med en stor rund børste, bruk av en krølltang, å kjøre en rettetang gjennom håret og spre håret kan alle hjelpe håret til å se fyldigere ut, men hvis du bruker varme verktøy hver dag, kan det ende opp med å gjøre mer skade enn godt. Varme verktøy er kjent for å forårsake knekte hårstrå – fienden til tykt, fyldig hår. Med mindre langt hår som bidrar til volum, vil det være enda vanskeligere å få en fyldig sveis. 

Hvis du rett og slett ikke kan klare deg uten varme verktøy, husk å alltid bruke den laveste varmeinnstillingen som fungerer for håret ditt og alltid bruke en varmebeskyttende spray. Hvis du føner hår, anbefaler vi å tørke røttene med en konsentrator i motsatt retning av der du vil at håret skal falle for å skape varig løft. Strø inn litt volumgivende hårpudder ved roten.

6. Vask håret om morgenen.

Siden håret tar til seg fuktighet og næringsstoffer, vil leave-in balsam og krem gjøre at håret ser fyldigere og tykkere ut etter en morgenstyling når det tørker. Start dagen med nyvasket og nystylet hår. 

7. Bruk en kjølig hårføner

Det anbefales å bruke en kjølig føner i stedet for en varm hårføner, men nøkkelen er den aller laveste vifteinnstillingen med en diffusor. Unngå varme for best resultat. Selv om dette tar litt lengre tid enn tradisjonell føning, vil det hjelpe håret til å se fyldigere ut i det lange løp.

Close up of hairdresser using hair dryer
En kjølig hårføner er bedre enn en varm en.

8. Prøv yurvedisk massasje.

En kraftig hodemassasje – spesielt ayurvedisk hodemassasje kan bidra til mer volum og en sunnere hodebunn. Det er den perfekte metoden for stimulering, sirkulasjon og oksygenering av hodebunnen.

9. Unngå knekte hår

Hovedårsaken til hårbrudd er kjemiske behandlinger som hårfarge, og til og med keratinbehandlinger. Overbruk av fargebehandling er de største synderne. Det er mange ting du kan gjøre for å forhindre at håret knekker. Ikke mer permanent farge eller blekemiddel ikke mer varmestyling, ikke mer børsting av håret når det er vått, og dropp de stramme frisyrene som legger press på håret. 

Men det er ikke realistisk for alle! Om du absolutt skal farge håret, så snakk med stylisten slik at du unngår å overlappe fargen. Å legge farge på toppen av farge skaper det perfekte miljøet for brudd. Spør frisøren om Bond-byggere også – de kan bidra til å beskytte håret mot nåværende og fremtidig skade.

Den eneste måten å fikse hårbrudd på er å klippe det av. Dette er grunnen til at vanlig hårklipp og trimming er nødvendig. Du bør klippe håret omtrent hver tredje måned for at det skal være så sunt som mulig. 

10. Velg frisyrer med omhu

Når sommeren nærmer seg er det deilig å sette opp håret for å få det unna nakken. Skal du gjøre dette bør du unngå å sette hestehalen i samme posisjon hver gang. Å bruke et stramt elastisk bånd på samme sted kan føre til rifter. 

11. Bruk rosmarinolje

Det er mange naturlige oljer som kan øke vekst og gi tykkere hår. Vår favoritt er rosmarinolje, fordi det er så mange måter å bruke den på, den er allment tilgjengelig, og den er tynnere enn olivenolje eller lakserolje, som kan tette porene for noen.

Rosmarin er en plantebasert ingrediens som kan hjelpe den generelle helsen til håret og hodebunnen på grunn av dens anti-inflammatoriske egenskaper. Rosmarin kan stimulere hårvekst, gjøre hårstråene tykkere fra røttene, bidra til å øke blodsirkulasjonen, forbedre hodebunnsforholdene og til og med bidra til å redusere stress.

12. Prøv et hårtilskudd

Akkurat som vi tar vitaminer for å støtte immunforsvaret og generell velvære, er det heller ingen dårlig idé å ta et hårtilskudd for å nå hårmålene dine. De beste vitaminene for tykkere hår og hårvekst har vist seg å være vitamin C, E, B, D og A.

Det kan være lurt å snakke med legen din før du begynner på nye kosttilskudd, spesielt om du bruker andre medisiner fra før. Dessuten er det ikke nødvendigvis alle som fungerer godt for deg, og vitaminer koster skjorta. Derfor bør du velge de beste produktene som faktisk har dokumentert effekt. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!