Ønsker du å ta hull i ørene på en trygg og skånsom måte? Hos Velbehag har vi erfarne og sertifiserte terapeuter som setter hull i øret. Vi bruker sterile produkter, hygieniske metoder og hudvennlige øredobber. Hos oss settes din hud og helse alltid først. 

Vi selger diverse øredobber i gull, hvitt gull, allergivennlig titan og rustfritt stål. Her får du ørepynt til enhver anledning, med tidløse klassikere for enhver smak og behov. 

Kom innom klinikken og sjekk ut utvalget!

Snarveier
0 +
Fornøyde kunder

5/5

Kundescore

Gratis

Konsultasjon

Hull i øret på 1-2-3

1: Før behandlingen

Før behandlingen blir du tatt imot av en av våre terapeuter. Vi lytter til dine ønsker om hvor mange hull du ønsker, hvor det/de skal settes og hvilke øredobber du ønsker at skal settes. Terapeuten renser området før hullet settes.

2: Under behandlingen

Under behandlingen setter terapeuten hullet i øret. Dette gjøres på få sekunder og er raskt overstått.

3: Etter behandlingen

Etter hullet er satt vil terapeuten gi pleieråd og informasjon om hva du kan gjøre/ikke bør gjøre etter behandlingen. Les mer under om pleieråd og informasjon etter å ha tatt hull i øret.

Pleieråd og nyttig info

Etter å ha tatt hull i øret er det viktig å følge noen enkle råd for å unngå betennelse og infeksjon i området rundt hullet: 

 

 • Unngå å ta på ørene, spesielt med urene hender

 

 • Rengjør hullene foran og bak, hver morgen og kveld. Øredobbene kan sitte i under rengjøringen. Du kan rengjøre med Ear Care Solution fra Inverness. Denne kan kjøpes hos Velbehag til 99,- kr. Denne brukes på en bomullspad, og vasker huden skånsomt. La området lufttørke etter rengjøring. Bruk en ny bomullspad mellom hver rengjøring. Obs: bruk aldri sprit eller alkohol til rengjøring. Rengjør ørene i minst 6 uker etter hullene er satt. 

 

 • Sørg for at området alltid er rent, tørt og luftig rundt de nye hullene. Dekk til ørene dersom du skal bruke hårspray, parfyme, sminke, hårfarging eller andre produkter. 

 

 • Etter omtrent 6 uker kan man bytte til andre øredobber. Vask hender og ører nøye før øredobben tas av. 

 

 • Det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, det er derfor viktig å alltid ha øredobbene i hullet, hvis ikke kan hullene krympe og/eller vokse sammen igjen. 

Vanlige spørsmål om hull i øret

Det er viktig å ta hull i ørene hos en profesjonell aktør som har opplæring i å ta hull i øret på sine kunder. Dette er for eksempel viktig for å unngå infeksjoner i området rundt hullet. 

Du kan ta så mange hull som du selv ønsker hos Velbehag. 

Ja, du kan dusje etter å ha tatt hull i ørene. Ved dusj/hårvask du skal vaske ørene er det viktig at du bruker flytende såpe og skyller nøye med rennende rent vann. Tørk med rent papir eller bomullspinner. 

Hos Velbehag kan du velge mellom flere typer øredobber:

 • 14kt gull

 • 24kt gullbelagt

 • 14kt hvitt gull

 • Allergivennlig titan

 • Nese piercing dobber 

 • Rustfritt stål 

Hos Velbehag medisinsk hudklinikk er det enten en kosmetisk sykepleier, hudterapeut eller laserterapeut som setter hull i ørene.

Etter å ha tatt hull i øret er det viktig å følge noen råd for å unngå betennelse og infeksjon i området rundt hullet: 

 • Ikke rør ørene med urene hender 

 • Rengjør nytatte hull i ørene, foran og bak, nøye hver morgen og kveld. La øredobbene sitte i under rengjøringen. 

 • Rengjør området med Ear Care Solution fra Inverness. Denne kan kjøpes hos Velbehag medisinsk hudklinikk til 99,- kr. Brukes på en bomullspad eller serviett, og er skånsom på huden. Rengjør området mellom øret og øredobb/lås. La det lufttørke. Bruk en ny serviett per øre og hver gang du begynner med ny rengjøring. Obs: bruk aldri sprit eller alkohol til rengjøring. 

 • Ved dusj/hårvask du skal vaske ørene er det viktig at du bruker flytende såpe og skyller nøye med rennende rent vann. Tørk med rent papir eller bomullspinner.

 • Sørg for at det alltid er rent, tørt og luftig rundt de nye hullene. Dekk til ørene hvis du skal bruke hårspray, parfyme, sminke, hårfarging eller lignende produkter. Vær også forsiktig når du drar klær over hodet så øredobbene ikke setter seg fast i dem. 

 • Vent så lenge som mulig med bading i basseng, ferskvann eller saltvann. Etter bad rengjør du området med flytende såpe eller Ear Care Solution fra Inverness, se punkt 3 ovenfor. 

 • Omtrent 6 uker etter å ha tatt hull i ørene (12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Vask hender og ører nøye før du tar av øredobben. Ta tak i smykkedelen på ørets framside med den ene hånden. Ta tak i låsen på baksiden av øret med den andre hånden. Vrikk deretter låsen bestemt frem og tilbake til den løsner. Ta ut øredobbene og sett inn rene øredobber. 

 • Det tar opp til et helt år før hullet er helt leget, så det er viktig å vite følgende: 

 • ha alltid på øredobber, hvis ikke kan hullene krympe og/eller vokse sammen igjen

 • vær forsiktig når du bytter øredobber: huden som dannet i hullet er tynn og skjør. Den har dermed lettere for å skades og det kan oppstå infeksjon. Rengjør derfor alltid hendene før du bytter øredobber. Fortsett å holde området rundt hullet rent, tørt og luftig. Bruker du øredobber med lås, bør ikke låsen trykkes tett inn til ørets bakside.

 • Risikoen for å utvikle kontaktallergi er størst det første året med nytatte hull i øret. Vær derfor obs på å velge allergi- og hudvennlige øredobber.

 • Hvordan vet jeg om jeg har utviklet infeksjon i området, og hva gjør jeg hvis dette skjer? 

 • Hoven, rød hud eller smerte i området rundt hullet kan tyde på en infeksjon eller betennelse. Er hullet i den myke delen av øret, øreflippen, tar du ut

Hvorfor velge Velbehag?

Velbehag er en medisinsk hudklinikk i Kristiansand, Bergen og Sandnes sentrum. Vi tilbyr en rekke behandlinger innen laser, injeksjoner, medisinsk- og klassisk hudpleie. Vårt team er håndplukket fra bransjen og består av lege, kosmetiske sykepleiere og dyktige terapeuter. Hos oss kan du føle deg trygg i omgivelser fylt av etikk, ansvar og ekspertise innen fagområdet. 

 

Bestill nå, betal senere

Vi tar aldri forhåndbetalt. Bestill enkelt via vår nettbooking uten kredittkort, og betal når du er ferdig med behandlingen i klinikk.

Alexander Aasen
Alexander Aasen
22:10 23 Apr 22
Profesjonelle og hyggelige ansatte. Effektiv og smertefri laserbehandling. Anbefales!
Fatima Revne
Fatima Revne
19:13 03 Apr 22
Koselig atmosfære og meget dyktige personale😍 Skal definitivt tilbake!
Malin Bruun Svorkmo
Malin Bruun Svorkmo
18:40 03 Apr 22
Har gjennomført flere behandlinger hos Velbehag, har fått fantastiske resultater fra Sara kosmetisk sykepleier og laser hårfjerning som har blitt en storfavoritt. Super fornøyd!
Jeanette Vatland
Jeanette Vatland
12:08 03 Apr 22
Utrolig hyggelige jenter som tar deg godt imot, og passer på hvordan du har det under hele behandlingen ❤️ Fint og rent lokale, tommel opp!
Silje Rasmussen
Silje Rasmussen
19:46 30 Mar 22
Super service og dyktige folk som vet hva de driver med. Mishe er helt fantastisk, kunne ikke vært mer fornøyd🙏🏻
See All Reviews
js_loader