Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Komplett fotpleie

Full fotbehandling hos fotterapeut. Ønsker du en deilig oppfriskning eller trenger du hjelp med vonde føtter? Fotbad. klipp, slip og rens av negl. Fjerning av hard hud med skalpell. Behandling av evt. torner eller vorter. Avsluttes med en lett massasje. 50 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.
5/5

«Hadde komplett fotbehandling og er strålende fornøyd! Anbefales på det sterkeste!»

– Mathilde Evensen

Gi en behandling i gave

Kjøp et gavekort til noen du er glad i.
5/5

«Veldig koselig personell kjempe flink på behandling 👏👏 Anbefaler absolutt denne plassen»

– Erla Osk Hjelm

Fotpleie

I en hektisk hverdag belastes føttene våre på ulikt vis, og det er vanlig at både hud og negler trenger en behandling. Med fotpleie får man både forebygget belastning og vedlikeholdt myke og friske føtter.

Om Fotpleie

Fotterapi og fotpleie passer fint for deg som ønsker litt ekstra velvære i hverdagen. Hos Velbehag tilbyr vi ulike fotpleie-behandlinger etter dine behov og ønsker. Passer for deg som ønsker å behandle eller forebygge diverse fotproblemer, ønsker myke føtter eller vil friske opp neglene.

En fotterapeut er spesialist på føtter og jobber med å behandle og forebygge diverse fotproblemer og lidelser. Fotproblemer som vi kan behandle er hard hud/sprekker, soppnegler, tykke negler, vorter, torner og inngrodd negl. Fotterapeuter prøver å finne årsaken til problemet og skal gi deg råd om dette og hva du selv kan gjøre. Mange av fotproblemene kommer av sko, derfor vil fotterapeuten gi deg råd og veiledning om hva slags type sko du trenger og hva som forårsaker problemene dine. Alle kan ha godt av en fotbehandling hos fotterapeut, noen har problemområder som må behandles, andre gjør det kun for velværen. Men det er noen sykdommer som har innvirkninger på føttene, som blant annet: diabetes, revmatisme, psoriasis og sirkulasjonsforstyrrelser. For disse pasientene så kan det være viktig med jevnlig behandling hos fotterapeut.

Fordeler med Fotpleie

Utføres av autoriserte foterapeuter

Hos Velbehag utføres fotpleiebehandlinger av fotterapeuter og fotpleiere. Vi behandler alt fra behandler friske føtter, til å fjerne vorter, sopp, liktorn eller setter bøyle på negl.

Store helsemessige fordeler

Fotpleie og fotterapi handler ikke bare om estetikk, det gir også mange helsemessige fordeler. Regelmessig fotpleie sikrer fjerning av døde hudceller, som er en viktig del av å oppmuntre til ny hudcellevekst. Det er viktig å pleie føttene godt for å holde de rene og myke. Gode føtter bidrar til bedre gangfunksjon og livskvalitet.

Stort produktutvalg

Vi har et stort utvalg av produkter til hjemmebruk. Alt fra gode fotkremer til antisvette-produkter som gir deg myke og velpleide føtter hjemmefra. Våre fotterapeuter kommer gjerne med anbefalinger tilpasset dine behov.

Hvordan fungerer Fotpleie?

Vi tilbyr flere ulike behandlinger etter dine behov og ønsker. Her er våre behandlinger innen fotpleie:

Komplett fotpleie Full fotbehandling hos fotterapeut. Ønsker du en deilig oppfriskning eller trenger du hjelp med vonde føtter? Fotbad. klipp, slip og rens av negl. Fjerning av hard hud med skalpell. Behandling av evt. torner eller vorter. Avsluttes med en lett massasje. 50 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Stell av negler | 25min Denne timen passer for deg som kun trenger å klippe/stelle neglene dine. Du får et deilig fotbad samt klipp, slip og rens av negler. Avsluttes med en passende fotkrem. 25 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Fjerning av hard hud | 25min Passer for deg som ønsker å fjerne kun hard hud. Fjernes ved hjelp av skalpell og sliping. Inkluderer et deilig fotbad og avsluttes med en passende fotkrem. 25 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Forberedelse og etterbehandling

Fotpleie priser

Priser kan variere fra lokasjon til lokasjon. Trykk på den aktuelle behandlingen for å se nøyaktig pris for din nærmeste klinikk.

Erfaringer med Fotpleie

FAQ - Fotpleie

Har du noen spørsmål som du ikke finner nedenfor?
Send oss en mail på hei@velbehagklinikk.no
så vil en av våre dyktige terapeuter hjelpe deg

En fotterapeut er autorisert helsepersonell og er underlagt lover som f.eks helsepersonelloven. Fotterapi er en 3-årig utdannelse som gir kunnskap om behandling og forebygging av lidelser knyttet til hud, muskler, skjelett og negler. En fotterapeut har også kunnskap om sko og hvordan de påvirker føttene dine. Fotterapeut er en beskyttet tittel og kan ikke brukes om man ikke har autorisasjon i faget.
Fotpleie derimot er ikke en beskyttet tittel, og har ikke noe krav til utdanning. Fotpleie er en velvære behandling som kun skal benyttes av friske føtter. Har man for eksempel neglesopp, fotsopp, vorter eller torner så kan ikke en fotpleier behandle dette. Da må man gå til en fotterapeut.

En komplett fotbehandling hos fotterapeut koster 850kr for 50min. Om man ønsker å kun stelle neglene eller kun fjerne hard hud så finnes det kortere behandlinger for dette som koster 600kr.

Fotpleie hos autorisert fotpleier kalles ofte fotbehandling. En fotbehandling innebærer vanligvis en kartlegging av føttene, fotbad for å mykne opp hud og negler, klipp, slip og rens av negler, fjerning av hard hud med skalpell og sliping med maskin. I tillegg utføres det fjerning av eventuelle torner og behandling av vorter.

Det varierer ut fra hvilke problemer man har. Friske føtter trenger kanskje kun 1-2 ganger i året, mens problemføtter trenger behandling hver 4 uke. Optimalt så anbefaler vi å gå hver sjette til åttende uke. Har man sykdommer som diabetes så anbefales det å gå jevnlig til fotterapeut for å forebygge utviklingen av sår.

Skalpell skal kun brukes av fotterapeut, og ikke fotpleier.

Hensikten med et fotbad er å mykgjøre hud og negler. Det kan gjøres med å tilsette fotsalt, fotbad eller oljer, men bruk produkter som er tilpasset til denne bruken. Fotbadet bør ikke være for varmt for det kan tørke ut huden, og for sterke produkter kan også gjøre mer skade. Grønnsåpe bør kun brukes ved betennelse (grønnsåpen trekker ut betennelse, men trekker også ut fuktigheten i huden).

Hard hud kan ofte føre til at huden ser gul ut.

Hard hud kommer av trykk og belastning og er kroppens måte og avlaste på. Man kan fjerne den harde huden med skalpell (hos fotterapeut) og fil, men den kommer vanligvis tilbake om man ikke gjør noe med årsaken. Årsakene kan være trykk på grunn av sko, overvekt, måten man går på eller feilstillinger i foten. Om man vil finne ut av årsaken så anbefales det å gå til en fotterapeut som kan gjøre en kartlegging av foten, samt sko og ganganalyse.
Ellers bør man gå til en fotterapeut for å fjerne den harde huden med skalpell. Etterpå kan man fortsette behandlingen selv med å smøre føttene daglig for å holde huden myk, og file en gang i uken med sandpapirfil eller pimpstein.

Har man vært så uheldig å få fotsopp, så finns det flere reseptfrie behandlinger å få kjøpt på apoteket. Soppen trives i mørke og fuktige omgivelser, så for å forebygge fotsopp så er det viktig å tørke godt mellom tærne etter at man har dusjet, og bytte sokker ofte om man svetter mye på føttene. Bruk sokker (ull eller bomull) og sko som puster. Din fotterapeut kan også hjelpe deg med å finne en egnet fotkrem som forebygger fotsopp.

Fotsopp er sopp i huden (ofte mellom tærne) og neglesopp er sopp i selve neglen. Disse krever forskjellige behandlinger. Fotsopp kan spre seg til neglene, men ikke omvendt. Det er vanskeligere å behandle neglesopp enn fotsopp.

Nei, det er dessverre ikke så lett å bli kvitt neglesopp. Men det er lurt å få en fotterapeut til å slipe ned neglen før den behandles. Neglene blir ofte gule, tykke og porøse ved neglesopp. Ved å slipe bort så mye man kan av den døde/ødelagte neglen først så virker en lokal behandling mye bedre.

Nei, fotsopp må behandles.

Om man ikke behandler neglesopp så kan soppen spre seg til flere negler.

Det finnes flere forskjellige reseptfrie legemidler for behandling av neglesopp. Men neglesopp kan være vanskelig å bli kvitt, så det er svært variabelt hvor god effekt man har av disse. Sprayer med tetre olje skal også ha en god effekt på neglesopp. Om neglen er lettere angrepet så anbefales det å prøve en reseptfri, lokal behandling først. Den mest effektive behandlingen skal være en tablettkur man får av legen, men denne må man gå på i minst 3 måneder og kan ha mange bivirkninger.

De vanligste grunnene til at neglene blir tykke er langvarig trykk fra sko, neglesopp og psoriasisnegler.

Ved neglesopp blir neglene ofte misfarget (gule), tykke og porøse. Men det er flere tilstander som kan gi disse symptomene, derfor må det tas en prøve av neglen for å kunne fastslå at det er sopp. Dette kan du gjøre hos legen, men det er også noen fotterapeuter som tilbyr denne tjenesten.

Nei, neglesopp må behandles.

Gule negler kan blant annet komme av langvarig bruk av neglelakk eller sopp, men i mange tilfeller vet vi ikke årsaken til det. Man bør først og fremst undersøke om årsaken er sopp ved å ta en prøve av neglen hos legen eller autorisert fotterapeut. Om det er sopp så krever det behandling. Men om det ikke er sopp så kan man prøve ut forskjellige produkter som kan lysne neglen. Et alternativ er en spray med te tre olje. Den brukes også i behandling for neglesopp og kan bidra til å lysne neglen.

Tverrgående riller i neglen kan være genetisk, men kan også forekomme etter infeksjoner eller på grunn av medisinbruk. Langsgående riller i neglene kommer ofte med alderen. Langsgående riller kan også sees ved for eksempel hudsykdommen psoriasis.

Gule tånegler kan komme av langvarig bruk av neglelakk, men kan også være et symptom på sopp. I mange tilfeller vet man ikke sikkert årsaken til gule negler.

I visse tilfeller så kan neglene vise tegn på sykdom. Gule, tykke og porøse negler kan være sopp. Hudsykdommen psoriasis gir også forandringer i neglene som kan ligne på sopp. Vitaminmangel, fysisk sykdom og psykisk stress kan også gi negleforandringer. I sjeldne tilfeller kan svart eller brun misfarging være tegn på oksygenmangel ved hjerte- og lungesykdommer.

En god neglebåndsolje styrker svake negler.

Gule negler kan blant annet komme av langvarig bruk av neglelakk eller sopp, men i mange tilfeller vet vi ikke årsaken til det. Man bør først og fremst undersøke om årsaken er sopp ved å ta en prøve av neglen hos legen eller autorisert fotterapeut. Om det er sopp så krever det behandling. Men om det ikke er sopp så kan man prøve ut forskjellige produkter som kan lysne neglen. Et alternativ er en spray med te tre olje. Den brukes også i behandling for neglesopp og kan bidra til å lysne neglen.

Ofte er flisete negler tørre og er mer vanlig om vinteren. Neglene trenger fuktighet og det kan tilføres i form av å drikke nok vann og pleie neglene med fuktighetskrem og oljer. En god negleolje vil gi neglene mer næring og styrke neglene.

Neglene trenger vitaminer for å bli sterke og sunne, men det betyr ikke at man skal ha inntak av for mye vitaminer for det kan ha motsatt effekt. Vitaminene som er bra for neglene er: Vitamin A, B og D. Se vårt utvalg av vitaminer her.