Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Ringorm behandling: 7 alternativer du kan starte med i dag

Innhold

Ringorm kan være både ubehagelig og irriterende. Derfor er det viktig at du skaffer deg en form for ringorm behandling. Du kan vanligvis bli kvitt en ringorminfeksjon permanent med reseptfrie soppdrepende behandlinger. Visse rengjøringsmetoder hjemme kan også bidra til å fremskynde restitusjonen.

Et ringormutslett kan være ubehagelig, men det er vanlig og kan behandles. Tidlige grep er avgjørende for å forhindre spredning av infeksjonen til andre.

Her er seks enkle måter å behandle ringorm på.

1. Påfør en aktuell soppdrepende salve

Påfør en aktuell soppdrepende salve for å drepe ringorm

De fleste tilfeller av ringorm kan behandles hjemme. Reseptfrie soppdrepende midler kan drepe soppen. Du kan bruke lamisil-krem som inneholder terbinafin, og som påføres utslettet daglig i to uker. Dette kan brukes av alle over 12 år eller for barn under 12 år, kun i samråd med lege. 

Canesten med klotrimazol kan også brukes og påføres 2 – 3 ganger hver dag i opptil seks uker. Behandlingen bør imidlertid fortsettes i en uke etter at symptomene forsvinner for å forhindre at utslettet kommer tilbake. Canesten kan kun brukes av personer over 15 år eller i samråd med lege hos barn. 

Daktar-krem med mikonazol kan også brukes, og påføres to ganger daglig i opptil seks uker. Også med Daktar bør behandlingen fortsette i rundt en uke etter symptomslutt. Daktar passer for voksne og barn over 10 år, men for barn under 10 år må det kun brukes i samråd med lege. 

Etter rengjøring av utslettet, påfør medisinen som anvist til det berørte området.

2. La det puste

ringorm

Det kan virke logisk å holde ringorm dekket med en bandasje for å hindre spredning av infeksjonen. Men å dekke utslettet holder på fuktighet og bremser helingsprosessen.

Det er viktig å holde området tørt, så bruk komfortable, pustende klær for å fremskynde helbredelsen og unngå å spre utslettet til andre mennesker. Dette inkluderer løstsittende skjorter og bukser med lange ermer.

3. Vask sengetøy daglig

Vask sengetøy daglig

Fordi ringorm er svært smittsomt, bør du vaske og bytte sengetøy daglig så lenge infeksjonen varer. Soppsporer kan overføres til dyne, madrass, pute og sengetøy. Hvis du sover på samme laken natt etter natt, kan det ta lengre tid før ringorm gror, og infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen din. Forurenset sengetøy kan også infisere partneren din.

Bruk varmt vann (minst 60 grader) og vaskemiddel når du vasker sengetøy og eventuelle infiserte klær. Varmt vann alene kan drepe soppen. 

4. Bytt vått undertøy og sokker

bytt undertøy og sokker

Hvis ringorm utvikler seg på føttene eller lyskeområdet, hold disse områdene tørre.Bytt ut bått undertøy og sokker og sørg for at du ikke går lenge med svette klær. 

Relatert: Stress: tegn, symptomer, behandling og forebygging

5. Bruk en soppdrepende sjampo

Bruk en soppdrepende sjampo for å drepe ringormen

Noen ganger utvikler ringorm seg i hodebunnen. Symptomer på en hodebunnsinfeksjon inkluderer alvorlig kløe, hårtap, ubehag i hodebunnen og flassing. Hvis du har ringorm i hodebunnen, vask håret med en soppdrepende shampo. 

Disse kan drepe bakterier og sopp i hodebunnen og stoppe betennelse. Kjøp slik shampo på apotek. 

Vær imidlertid oppmerksom på at sopp i hodebunnen neppe forsvinner bare ved hjelp av dette, og at det kan være behov for å ta medisiner som foreskrevet av legen din i tillegg. 

6. Ta reseptbelagte soppdrepende middel

Oppsøk lege hvis utslettet ikke forsvinner på et par uker med hjemmebehandling. En ringorminfeksjon som ikke blir bedre eller som sprer seg, kan kreve en reseptbelagt aktuell krem ​​eller oral soppdrepende medisin.

Bestill time hos fastlegen din. Ta reseptbelagte medisiner som anvist av legen din. Du må kanskje ta resepten i uker til måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Relatert: Jetlag – Symptomer og årsaker – Velbehag

Ofte stilte spørsmål

Hva dreper ringorm raskt?

Reseptfrie soppdrepende midler midler bør behandle ringorm. Det burde forsvinne om to uker. Hvis ikke, gå til legen. 

Vil ringorm gå over av seg selv?

Det er mulig for ringorm å gå over av seg selv, men dette kan ta lang tid, så det er bedre å få behandling.

Hva dreper ringorm på huden?

Vanligvis må du bruke en soppdrepende krem ​​for å drepe ringorm på huden.

Konklusjon

Ikke ignorer ringorm. Selv om det er en vanlig hudinfeksjon, er  rask handling nødvendig for å hindre at soppen sprer seg. Du bør også sørge for at du vet hvordan du kan forhindre fremtidige infeksjoner. For eksempel:

  • Ikke del personlig pleieartikler, som håndklær, klær og børster, med andre.
  • Vask hendene ofte.
  • Lær hvordan du gjenkjenner ringorm hos mennesker og dyr.
Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.