Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Microblading – alt du trenger å vite

Innhold

Microblading av bryn er en semi-permanent kosmetisk behandling som gir deg vakre, definerte bryn som varer i flere måneder. Denne behandlingen er perfekt for de som har sparsomme eller lyse bryn, eller for de som ønsker å endre formen på brynene sine. Microblading er en populær behandling blant kvinner i alle aldre, og det er mange fordeler med denne teknikken.

Bilde av dame som skal få få microblading-prosedyren.

Under microblading-prosedyren bruker en sertifisert tekniker en spesiell penn med små nåler for å tegne inn individuelle hårstrå i brynene dine. Dette gir et realistisk og naturlig utseende. Prosedyren er smertefri og tar vanligvis mellom en og to timer å fullføre. Etter behandlingen vil du se umiddelbare resultater, men det kan ta opptil to uker for brynene dine å helbrede fullstendig.

Microblading er ikke bare en flott måte å spare tid på om morgenen, men det kan også gi deg en stor selvtillitsboost. Med vakre, definerte bryn kan du føle deg mer selvsikker og klar til å ta på verden. Det er viktig å velge en sertifisert microblading-tekniker for å sikre at du får de beste resultatene.

Rask innledning:

  • Microblading av bryn gir deg vakre, definerte bryn som varer i flere måneder.
  • Under prosedyren bruker en sertifisert tekniker en spesiell penn med små nåler for å tegne inn individuelle hårstrå i brynene dine.
  • Microblading kan gi deg en stor selvtillitsboost og det er viktig å velge en sertifisert microblading-tekniker for å sikre de beste resultatene.

Hva er microblading av bryn

Bilde fra microblading av bryn.

Definisjon og formål

Microblading av bryn er en semi-permanent form for kosmetisk tatovering av øyenbrynene. Det er en spesiell teknikk som bruker et skarpt blad med en rekke små nåler for å skape et hypernaturlig resultat. Microblading er en behandling som har blitt stadig mer populær de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det gir deg nemlig et perfekt resultat som varer i opptil tre år.

Formålet med behandlingen er å gi øyenbrynene en naturlig fylde og ønsket form. Behandlingen passer for alle som ønsker å forbedre utseendet på øyenbrynene sine. Det kan være fordi man har tynne eller sparsomme øyenbryn, eller fordi man ønsker å forme øyenbrynene på en spesiell måte.

Fordeler med denne behandlingen

Denne behandlingen av bryn har flere fordeler. For det første gir det et naturlig resultat som varer i lang tid. Dette gjør at man slipper å bruke tid på å sminke øyenbrynene hver dag. I tillegg kan man spare penger på sminkeprodukter som brukes til å forme øyenbrynene.

En annen fordel med denne behandlingen er at den er skånsom, som ikke innebærer kirurgi eller bruk av kjemikalier. Det er derfor en trygg behandling som kan utføres på de fleste.

Til slutt er microblading av bryn en rask og enkel behandling som tar ca. 2 timer å gjennomføre. Etter behandlingen kan man gå tilbake til dagliglivet med det samme. Det er heller ingen nedetid eller restriksjoner etter behandlingen.

Alt i alt er microblading av bryn en effektiv og trygg behandling som gir et naturlig og varig resultat.

Relatert: Hvordan stoppe en tørrhoste om natten

Microblading prosedyren

Bilde av dame med markerte øyenbryn.

Microblading er en kosmetisk behandling som gir et permanent utseende av fyldige bryn. Det er en semi-permanent tatoveringsteknikk som bruker en manuell, håndholdt verktøy med små nåler i enden for å skape formen av en liten blad. Teknikken er ideell for de som ønsker å fylle inn tynne eller sparsomme bryn, eller for de som ønsker en mer definert form.

Forberedelser før behandlingen

Før en microblading-behandling er det viktig å forberede brynene på riktig måte. Klienten bør unngå å få påført botox eller fyllestoff i brynene i minst to uker før behandlingen. Det anbefales også å unngå alkohol, aspirin og blodfortynnende medisiner i minst 24 timer før behandlingen for å unngå blødninger.

Trinn-for-trinn gjennomgang

Under en microblading-behandling vil en spesialist først bruke en blyant til å tegne på ønsket form og størrelse på brynene. Dette gir klienten muligheten til å se hvordan brynene vil se ut før behandlingen starter. Deretter vil spesialisten påføre en bedøvelseskrem på brynene for å minimere smerte under behandlingen.

Når bedøvelsen har satt seg, vil spesialisten begynne å bruke det manuelle verktøyet for å skape små kutt i huden som etterligner hårstrå. Deretter vil spesialisten påføre pigment i kuttene for å gi brynene et fyldigere utseende. Behandlingen tar vanligvis mellom en og to timer.

Etter behandlingen vil klienten oppleve rødhet, ømhet og mild hevelse i brynene. Det er også vanlig å oppleve litt flassing i huden rundt brynene. Det er viktig å unngå å skrape eller plukke på brynene mens de helbreder, da dette kan føre til arrdannelse eller infeksjon. Totalt vil helingsprosessen ta rundt 30 dager, og klienten vil da kunne nyte sitt nye utseende av fyldige bryn.

Etterbehandling og vedlikehold

Bilde av dame som skal få microblading behandling.

Pleieinstruksjoner

Etter en microblading-behandling er det viktig å følge visse pleieinstruksjoner for å sikre best mulig resultat. De første 24 timene etter behandlingen bør man unngå å få vann på brynene, og man bør heller ikke påføre noen form for sminke eller hudpleieprodukter i området. I tillegg bør man unngå å utsette brynene for direkte sollys, svette, eller fuktighet i minst en uke etter behandlingen.

For å hjelpe brynene med å gro og forlenge levetiden til behandlingen, kan man påføre en spesiell salve som er ment for etterbehandling av denne behandlingen. Det er viktig å ikke plukke på skorpene som kan dannes etter behandlingen, da dette kan føre til at pigmentet faller av og resultatet blir ujevnt.

Varighet og touch-ups

Varigheten av en behandlingen kan variere fra person til person, men man kan forvente at resultatet vil vare i omtrent ett til to år. Etter dette vil brynene begynne å falme og miste sin naturlige form. For å forlenge levetiden til behandlingen, kan man gjennomføre touch-ups etter behov. Dette vil bidra til å opprettholde fargen og formen på brynene, og sikre at de ser naturlige og velstelte ut.

Det anbefales å gjennomføre touch-ups hver 6-12 måned, avhengig av hvor fort brynene falmer og hvor mye man ønsker å opprettholde resultatet. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert terapeut for å sikre best mulig resultat.

Relatert: Fjerne Tatovering? Les Dette Først

Ofte stilte spørsmål

Bilde av dame med fine og markerte bryn.

Hva er de potensielle ulempene med denne behandlingen?

Behandlingen av bryn er en trygg og effektiv måte å få den ønskede formen og fargen på brynene dine. Imidlertid er det noen potensielle ulemper som man bør være klar over. Noen av disse inkluderer mulig infeksjon, allergiske reaksjoner på pigmentene som brukes, og uønskede endringer i formen og fargen på brynene. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert microblading-artist for å minimere risikoen for disse ulempene.

Hva kan man forvente under etterbehandlingen?

Etterbehandlingen av microbladede bryn er en viktig del av prosessen for å sikre et optimalt resultat. Det er vanlig å oppleve litt rødhet og hevelse i området rett etter behandlingen. I tillegg vil brynene se mørkere ut enn ønsket i begynnelsen, men dette vil gradvis falme bort i løpet av de neste ukene. Det er viktig å følge de etterbehandlingsinstruksjonene som blir gitt av microblading-artisten for å sikre at brynene helbreder riktig.

Hva er de gjennomsnittlige kostnadene for denne behandlingen?

Kostnadene for microblading av bryn varierer avhengig av faktorer som beliggenhet, erfaringen til microblading-artisten og omfanget av behandlingen. I gjennomsnitt kan man forvente å betale mellom 1000-3000 kroner for denne behandlingen.

Hvordan ser brynene ut før og etter behandlingen?

Før microblading vil brynene dine bli målt og tegnet opp for å bestemme den beste formen og fargen for deg. Under behandlingen vil microblading-artisten bruke en spesiell penn for å tegne på hvert hårstrå individuelt. Etter behandlingen vil brynene se mørkere ut enn ønsket i begynnelsen, men dette vil falme bort i løpet av de neste ukene. Når helbredelsesprosessen er fullført, vil brynene se naturlige og fyldige ut.

Hva er varigheten av denne behandlingen?

Varigheten av microblading på bryn varierer fra person til person. Det er vanligvis semi-permanent og varer fra 1 til 3 år, avhengig av behandlingen og vedlikeholdet. Etter denne perioden vil fargen gradvis blekne og brynene vil trenge en touch-up-behandling.

Hva er hovedforskjellene mellom denne behandlingen og tradisjonell permanent makeup?

Den største forskjellen mellom denne behandlingen og tradisjonell permanent makeup er teknikken som brukes. Microblading bruker en spesiell penn til å tegne på hvert hårstrå individuelt, mens tradisjonell permanent makeup bruker en maskin til å tatovere pigmentene inn i huden. Behandlingen gir et mer naturlig utseende, mens tradisjonell permanent makeup kan gi et mer dramatisk utseende.

Bestill time

Velg lokasjon👇🏼