Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Februar: Laser 50% & Dermapen 30%

d
t
m
s

Fjerne Tatovering? Les Dette Først

Innhold

Å fjerne tatovering er en prosedyre som regel gjøres med laser. Andre teknikker som brukes for fjerning av tatoveringer inkluderer kirurgisk fjerning og dermabrasjon.

Tatoveringsblekk er plassert under det øverste laget av huden. Det gjør fjerning av tatoveringer mer komplisert og dyrt.

Hvis du er interessert i fjerning av tatoveringer, kontakt en hudlege om alternativene. Ikke forsøk å fjerne tatoveringer på egen hånd. Gjør-det-selv tatoveringsfjerningskremer og andre hjemmebehandlinger er sannsynligvis ikke effektive og kan forårsake hudirritasjon og skader. 

Hvorfor fjerne tatovering

Bilde av en person som fjerner tatovering med laser.
Bilde av en person som fjerner tatovering med laser.

Du kan vurdere å fjerne tatoveringen hvis du angrer på en tatovering eller hvis du er misfornøyd med utseendet til tatoveringen din. Kanskje tatoveringen har bleknet eller er uskarp, eller du bestemmer deg for at tatoveringen ikke passer til ditt nåværende image.

Fjerning av tatoveringer kan også være viktig hvis du utvikler en allergisk reaksjon på tatoveringen eller andre komplikasjoner, for eksempel en infeksjon.

Risikoer

Arrdannelse er sannsynlig etter de fleste typer tatoveringsfjerning. Infeksjon eller misfarging av huden er også mulig.

Relatert: Epidural: Hva det er, prosedyre, risiko og bivirkninger

Hvordan du forbereder deg

Hvis du vurderer å fjerne tatoveringer, kontakt en hudlege. Han eller hun kan forklare alternativene for tatoveringsfjerning og hjelpe deg med å velge metoden som mest sannsynlig vil være effektiv for tatoveringen din.

Noen typer tatoveringsblekk reagerer for eksempel mer på laserbehandling enn andre. På samme måte kan små tatoveringer være gode kandidater for kirurgisk fjerning, mens andre rett og slett er for store til å fjernes med en skalpell.

Bilde som illustrerer det å fjerne tatovering.
Bilde som illustrerer fjerning av tatoveringer.

Hva du kan forvente

Tatoveringsfjerning gjøres ofte som en poliklinisk prosedyre med lokalbedøvelse. Vanlige teknikker for fjerning av tatoveringer inkluderer laserkirurgi, kirurgisk fjerning og dermabrasjon.

Laserkirurgi

Q-switched lasere – som frigjør energi i en enkelt, kraftig puls – er ofte den foretrukne behandlingen for tatoveringsfjerning. En spesiell type laser – kalt en Q-switched Nd:YAG – kan brukes på mørkere hud for å unngå å endre hudens pigment permanent.

Før laserbehandling blir huden bedøvet med en injeksjon med lokalbedøvelse. Deretter påføres en kraftig energipuls på tatoveringen for å varme opp og knuse tatoveringsblekk. Flerfargede tatoveringer kan trenge behandling med forskjellige lasere og forskjellige bølgelengder.

Etter prosedyren kan du merke hevelse og muligens blemmer eller blødning. Antibakteriell salve kan bidra til å fremme helbredelse. Du vil sannsynligvis trenge gjentatte økter for å fjerne tatoveringen, og det er kanskje ikke mulig å fjerne tatoveringen fullstendig.

Relatert: Sure oppstøt: 9 hjemmebehandlinger du kan teste

Fjerning av en måneformet tatovering med laser.
Bilde laser som skal fjerne tatovering.

Kirurgisk fjerning

Under kirurgisk fjerning blir huden bedøvet med en injeksjon av lokalbedøvelse. Tatoveringen fjernes med en skalpell, og hudkantene sys sammen igjen. Etter prosedyren bruker man gjerne antibakteriell salve.

Kirurgisk fjerning av tatoveringer er effektivt – men det etterlater et arr og kan passe best for små tatoveringer.  

Dermabrasjon

Under dermabrasjon er det tatoverte området vanligvis nedkjølt til det blir følelsesløst. Deretter slipes den tatoverte huden ned til dypere nivåer med en høyhastighets roterende enhet som har en slipeskive eller børste. Dette gjør at tatoveringsblekk kan lekke ut av huden.

Det berørte området føles sårt i flere dager etter inngrepet. Det kan ta fra to til tre uker før man blir bra igjen. På grunn av uforutsigbare resultater og mindre effektive resultater enn laser eller en kombinasjon av laser og eksisjon, er dermabrasjon ikke et vanlig valg.

Resultater

Tatoveringer er designet for å være permanente, og det å fjerne dem helt kan være en utfordring. Selv om teknikker som laserfjerning er populære, er det ofte vanskelig å fjerne tatoveringen helt uten å etterlate spor som arrdannelse eller endringer i hudfarge. Det er viktig for de som vurderer tatoveringsfjerning å være klar over at selv om selve tatoveringen kan reduseres betydelig, kan det fortsatt være synlige tegn etter prosessen. Beslutningen om å fjerne en tatovering bør derfor tas med tanke på både de fysiske og følelsesmessige effektene det kan ha.

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.