Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mars: Laser 50% & anti-age 20%

d
t
m
s

Hva er Mesoterapi? 9 Mest Vanlige Spørsmål

Innhold

Mesoterapi er en teknikk som bruker injeksjoner av vitaminer, enzymer, hormoner og planteekstrakter for å forynge og stramme opp huden, samt fjerne overflødig fett.

Michel Pistor, en lege i Frankrike, utviklet teknikken i 1952. Den ble opprinnelig brukt til å lindre smerte. I årene etter har den blitt stadig mer populær t i USA og andre deler av verden.

I dag brukes mesoterapi til:

 • fjern fett i områder som mage, lår, baken, hofter, ben, armer og ansikt
 • redusere cellulitter
 • fjerne rynker og linjer
 • stramme opp løs hud
 • endre kroppskontur
 • lysne pigmentert hud
 • behandle alopecia, en tilstand som forårsaker hårtap

Teknikken bruker veldig tynne nåler for å levere en rekke injeksjoner inn i det midtre laget (mesoderm) av huden. Ideen bak mesoterapi er at den korrigerer underliggende problemer som dårlig sirkulasjon og betennelse som forårsaker hudskade.

The beautician performs the procedure of mesotherapy
Teknikken bruker veldig tynne nåler for å levere en rekke injeksjoner inn i det midtre laget (mesoderm) av huden.

Det finnes ingen standardformel for stoffene som injiseres i mesoterapi. Leger bruker mange forskjellige løsninger, inkludert:

 • reseptbelagte medisiner som vasodilatorer og antibiotika
 • hormoner som kalsitonin og tyroksin
 • enzymer som kollagenase og hyaluronidase
 • urteekstrakter
 • vitaminer og mineraler

Hvor mye koster det?

Kostnaden for mesoterapi avhenger av typen behandling du får og antall økter du trenger. Generelt koster en enkelt økt mellom XX og XX kroner. Fordi mesoterapi er kosmetisk og ikke medisinsk nødvendig, dekker ikke det offentlige denne typen behandling. 

Hvordan forbereder du deg?

Du møter legen på forhånd for å finne ut hva du kan forvente. Du må kanskje unngå aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som Ibux  i en uke før prosedyren. Disse smertestillende kan øke risikoen for blødning og blåmerker under mesoterapi.

Unngå å ta Ibux før en behandling
Unngå å ta Ibux før en behandling

Hva skjer under behandlingen?

Under hver økt kan det hende at du får bedøvende medisin på huden din. Du vil få en serie injeksjoner med en spesiell kort nål. Nålen kan festes til en mekanisk pistol for å gi mange injeksjoner på rad.

Injeksjonene kan gis i forskjellige dybder – fra 1 til 4 millimeter inn i huden din – avhengig av hvilken tilstand du behandler. Legen din kan sette kanylen inn i huden din på skrå, eller vippe håndleddet veldig raskt mens du injiserer. Hver injeksjon plasserer en liten dråpe av oppløsningen i huden din.

Du vil sannsynligvis trenge flere mesoterapiøkter for å få ønsket effekt. Du bør regne med å gå tilbake til legen mellom 3 og 15 ganger. Først vil du få injeksjonene hver 7. til 10. dag. Hvis huden din begynner å bli bedre, vil behandlingene strekkes ut til en gang annenhver uke eller en gang i måneden.

Du vil sannsynligvis trenge flere mesoterapiøkter for å få ønsket effekt.
Du vil sannsynligvis trenge flere mesoterapiøkter for å få ønsket effekt.

Hvor effektiv er prosedyren?

Det er vanskelig å si om mesoterapi virker, fordi det brukes så mange forskjellige ingredienser og metoder i behandlingen. Det er gjort få studier for å teste teknikken. Og mange av studiene som er gjort var små.

Forskningen som eksisterer på mesoterapi har ikke dokumentert noen store fordeler for hudforyngelse. En studie fra 2012 av seks personer som fikk behandlingen i seks måneder, viste ingen reell forbedring i rynker. Og en studie fra 2008 av 20 kvinner som fikk mesoterapi for kroppskontur fant ingen reduksjon i lårstørrelse.

Hvordan er mesoterapi i forhold til fettsuging?

Mesoterapi regnes som et ikke-kirurgisk alternativ til fettsuging for å fjerne uønsket fett.

Fettsuging fjerner permanent fett fra områder som mage, lår og rygg. Kosmetiske kirurger utfører denne prosedyren ved å sette inn et tynt plastrør gjennom små snitt i huden din, og deretter suges fettet ut ved hjelp av et kirurgisk vakuum. Fettsuging gjøres mens du er i narkose.

Selv om fettsuging anses som effektiv for permanent fjerning av fett, kan restitusjonen ta opptil seks uker. Det har også risiko som nerve- og blodkarskade, uregelmessige hudkonturer, brannskader og infeksjon. Og fettsuging er dyrt og koster ofte opp mot XX. 

Mesoterapi regnes som et ikke-kirurgisk alternativ til fettsuging for å fjerne uønsket fett.
Mesoterapi regnes som et ikke-kirurgisk alternativ til fettsuging for å fjerne uønsket fett.

Mesoterapi er ikke en like invasiv prosedyre som fettsuging og involverer ingen kutt. Med XX til XX kroner per økt er kostnadene mye lavere enn fettsuging. Det kan imidlertid hende du trenger 10 økter eller mer for å få de resultatene du ønsker.

Det er ikke klart hvor godt mesoterapi fungerer for å fjerne fett. Det er ikke gjort nok forskning for å teste det, og metodene som brukes varierer avhengig av hvor du har det gjort.

Injeksjonslipolyse er en annen ikke-invasiv behandling som ligner på mesoterapi. Begrepene «mesoterapi» og «injeksjonslipolyse» brukes ofte synonymt, selv om de er litt forskjellige.

Under injeksjonslipolyse injiserer legen din fosfatidylkolin og deoksycholat i fettlaget under huden for å bryte opp fett. Som med mesoterapi, er det svært lite bevis for å vise at injeksjonslipolyse virker.

Hva er bivirkningene og risikoene?

Risikoen er minimal hvis du tar behandlingen hos en kvalifisert hudlege. Men som med alle inngrep og behandlinger risikerer man bivirkninger og alle behandlinger innebærer en viss risiko. 

Bivirkninger som er rapportert inkluderer:

woman feel sick

Hvordan er restitusjonen?

Fordi mesoterapi er ikke-invasiv, er det vanligvis ingen nedetid. Mange mennesker er i stand til å gå tilbake til sine vanlige aktiviteter med en gang. Andre kan trenge å ta en fridag på grunn av hevelse og smerter på injeksjonsstedet.

Kan mesoterapi brukes mot hårtap?

I tillegg til å behandle rynker og fjerne uønsket fett, brukes mesoterapi også til å behandle hårtap fra alopecia. Behandlingen injiserer naturlige planteekstrakter, vitaminer eller medisiner som finasterid og minoxidil i hodet.

De som utfører mesoterapi for hårtap hevder det:

 • korrigerer hormonubalanser i og rundt hårsekken
 • leverer næringsstoffer til håret
 • forbedrer blodsirkulasjonen

Som med annen bruk av mesoterapi, er det lite bevis på at det virker mot hårtap. De fleste stoffene som injiseres har ikke vist seg å fungere for å øke hårveksten. 

Hairloss Concept. Worried Young Woman Holding Bunch Of Fallen Hair In Hand
Som med annen bruk av mesoterapi, er det lite bevis på at det virker mot hårtap.

Konklusjon

Mesoterapi er en lovende behandling for å fjerne uønsket fett og kroppskonturer. Imidlertid er dens sikkerhet og effektivitet fortsatt uprøvd. Mange av studiene som er gjort har sett på mesoterapi for smerte – ikke for kosmetisk behandling.

Leger som tilbyr behandlingen bruker ingen standardformler for mesoterapi. Det betyr at du kan få en helt annen behandling hos en lege enn du ville fått hos en annen. Hvis du ønsker å prøve mesoterapi må du snakke med en lege som har mye erfaring med prosedyren. Dette vil bidra til å minimere bivirkninger.

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.