Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hva Er Egentlig Toner – 16 Tips og Bør Jeg Bruke Det?

Innhold

Bruk av toner i hudpleie er fortsatt et svært omdiskutert tema: Mens noen sverger til det, styrer andre unna. Mye av polariseringen har å gjøre med de sterke, alkoholbaserte produktene du kanskje brukte på 90- og tidlig 2000-tallet. Selv om den typen toner definitivt kan irritere og tørke ut huden din, er de beste tonernw som er tilgjengelige nå mye mildere og tilpasset for alle forskjellige hudtyper.

Toner kan være et utrolig nyttig og verdifullt verktøy i hudpleierutinen din, når du finner den riktige typen for deg. Se på det som det siste trinnet av cleansing, siden det fjerner rester av smuss, skitt, sminke eller solkrem som den vanlige cleanseren din ikke helt fikk tatt seg av.

Toner balanserer også hudens pH og bringer den tilbake til en nøytral tilstand. Ved å bruke en toner som er skreddersydd for din spesifikke hudtype og hudproblemer – gir du huden din et forsprang, slik at du får mest mulig ut av hvert trinn.

Beautician applying toner
Toner balanserer også hudens pH og bringer den tilbake til en nøytral tilstand

Så, hva er egentlig toner?

“Toner” kan faktisk referere til en rekke produkter for forskjellige formål.

Det finnes forskjellige tonerformuleringer som fungerer for forskjellige hudtyper. Noen tonere fokuserer på dyp hydrering og andre fokuserer på å kontrollere mengden olje i huden.

Toner brukes ofte som en samlebetegnelse for ethvert hudpleieprodukt med en vannlignende konsistens; noen ganger går det under andre navn som tonic, essens eller eksfolierende syre.

Tonere var viktigere tidligere, for å hjelpe til med å gjenopprette hudens naturlige pH etter cleansing. Fordi de fleste cleansere er mildere i dag, er det mindre relevant å gjenopprette pH.

Toning handler imidlertid ikke bare om å gjenopprette pH-nivåer. Det kan også være den hemmelige ingrediensen din rutine trenger for å endelig få de resultatene du har vært ute etter. 

Cleansing and toning
Cleansing og toning

Hva kan toner gjøre for huden min?

Fortsatt usikker på hva toner kan gjøre for deg? Her er noen av produktets største fordeler:

1. Det kan være rettet mot spesifikke hudproblemer

I likhet med de beste serumene er tonere ofte fullpakket med et spesifikt sett med aktive ingredienser, designet for å fikse spesifikke hudproblemer. Avhengig av formelen kan ansiktstoner brukes til å gjøre huden lysere eller øke hydrering og minimere størrelsen på porene.

2. Det er flott for akne-utsatt hud

For noen hudsykdommer, som akne, kan tonere som inneholder ingredienser som benzoylperoksid eller salisylsyre bidra til å bekjempe akne-fremkallende bakterier og lett eksfoliere, noe som kan være veldig nyttig.

3. Den kan fjerne ekstra smuss og skitt

Noen ganger, selv når du tror at den beste cleanseren din har fjernet alle spor av skitt, smuss og sminke, er det fortsatt litt igjen. Tonere gjør en god jobb med å fjerne gjenværende urenheter, samtidig som den gir huden din ekstra fordeler.

Face toner or micellar water. Gorgeous caucasian woman applying toner in flacon touching pure skin.
Toner hjelper både mot akne og hudproblemer.

Vi anbefaler

Dette er et populært tema om dagen, og et emne vi får mange henvendelser knyttet til. Våre eksperter har samlet de beste anbefalingene, og nedenfor kan du se et utvalg av produkter som anbefales.

1. Ren ready steady glow daily aha tonic – Effektiv toner som eksfolierer og gir en jevnere hudoverflate.

 

Ren ready steady glow daily aha tonic


Slik bruker du toner som en proff

Klar til å prøve? Her er noen eksperttips.

1. Påfør den etter cleanser

Toner bør alltid påføres umiddelbart etter cleanser. Da bør huden vår returneres til en balansert pH på 4,5 – 5,5.

En god tommelfingerregel er at hudpleieprodukter bør påføres lettest til tyngst (med unntak av solfaktor, som alltid kommer sist). På grunn av den vannlignende konsistensen er toner ment å påføres umiddelbart etter cleanser og før serum, fuktighetskrem og oljer.

2. Juster frekvensen avhengig av ingrediensene.

Hvis du bruker en supermild toner som fokuserer på hydrering, kan du mest sannsynlig bruke den daglig. Men hvis toneren inneholder sterkere aktive ingredienser som AHA eller BHA, bør den ikke brukes oftere enn et par ganger i uken. Sørg for å sjekke produktets instruksjoner nøye. 

3. Bruk en bomullspad

Generelt sett er den beste påføringsmetoden en bomullspad eller dott. Bløtlegg den med toner og påfør forsiktig rundt ansiktet fra T-sonen og utover. Begynn alltid i det små og legg til mer hvis du trenger – med tonere kommer du langt med lite. 

4. Hvis du har sensitiv hud, fortynn toneren med vann

Hvis huden din er sensitiv eller toneren er spesielt sterk, prøv å bløtlegge bomulldotten i vann først og påfør deretter litt toner på den, for å fortynne løsningen. Ettersom huden venner seg gradvis til produktet kan du sakte fase ut vannet, slik at du til slutt påfører toneren direkte på en tørr bomullspad.

5. Se etter alkoholfrie formler

Når du er på jakt etter den perfekte toneren bør du alltid sørge for at du velger en alkoholfri type. Alkohol er alltid uttørkende for huden. Det skader og forstyrrer hudens naturlige barriere, og etterlater den mer utsatt for rødhet, irritasjon, kjemiske miljøallergener og irritanter

Når du er på jakt etter den perfekte toneren bør du alltid sørge for at du velger en alkoholfri type.
Når du er på jakt etter den perfekte toneren bør du alltid sørge for at du velger en alkoholfri type.

De 8 beste tonerene for alle hudproblemer

Er du usikker på hvordan du finner riktig toner for din hudtype?

Her er åtte av favorittformlene våre for å hjelpe deg igang. 

1. Best for alle hudtyper:

GLOW RESIPE Watermelon Glow PHA+ BHA Poretight Toner

Denne favoritten er en toner til ansikt, laget for alle hudtyper. Den gjør litt av alt: Den hydrerer, strammer opp porene og eksfolierer huden skånsomt. 

Vannmelonekstrakt fukter og forbedrer utseendet til fine linjer, rynker og mørke flekker, mens aminosyrerikt kaktusvann hjelper huden til å holde på fuktigheten. 

Polyhydroksysyrer (PHAs) glatter ut huden og fjerner døde hudceller, beta-hydroksysyrer (BHAs) trenger inn i porene og agurk lindrer. Dette er en multitasking-toner, rett og slett. 

2. Beste eksfolierende toner for sensitiv hud

Good Light Moon Glow Milky Toning Lotion

For sensitive og akne-utsatte hudtyper anbefaler vi å bruke en fuktighetsgivende toner med milde kjemiske eksfolierende ingredienser.

Ikke bare inneholder Good Light Moon Glow Milky Toning Lotion milde fruktsyrer, den bruker mandelsyre (en skånsom AHA) for å fjerne døde hudceller. Men eksfoliering er ikke denne tonerens viktigste jobb. 

Fremfor alt er Moon Glow Milky Toning Lotion lett (føles som vann!), samtidig som den er vanvittig fuktighetsgivende, takket være snøsopp og ceramider. Denne unike toneren er egnet for daglig bruk, men vi foreslår at du starter med 2-3 i uken når du introduserer den i rutinen din.

3. Beste toner for akne-utsatt hud:

FARMACY BEAUTY Deep Sweep Pore Cleaning 2% BHA Toner

Toner kan utgjøre en stor forskjell for kvise- og akneutsatt hud  – men du vil være sikker på at du finner en formel som behandler kviser, uten å fjerne hudens naturlige fuktighet?

Denne alkoholfrie toneren gjør nettopp det. Den er laget med en BHA-blanding av salisylsyre og papaya-enzymer, og eksfolierer skånsomt og renser dypt for å holde porene klare, sunne og så fri for utbrudd som mulig.

4. Best for fet hud:

SUNDAY RILEY Martian Mattifying Melting Water-Gel Toner

Leter du etter noe for å kontrollere glans og oljeproduksjon?

Denne innovative formelen forvandles mirakuløst fra en geltekstur til et mattende vann når den kommer i kontakt med huden din, og tilfører en blanding av ingredienser perfekt for fete hudtyper. 

Bentonittleire, grønn te, trollhassel og marshmallowekstrakt bidrar alle til å temme rødhet, kontrollere overflødig olje og stramme opp porene. Resultatet: en glansfri hudfarge som vil vare hele dagen.

5. Beste fuktighetsgivende toner for duggfrisk hud

Belif Aqua Bomb Hydrating Toner

Hvis du leter etter en enkel men effektiv fuktighetsgivende toner, må du se nærmere på Belif Aqua Bomb Hydrating Toner. Ideell for daglig bruk og hvis du er ute etter duggfrisk glasshud som Hailey Biebers. Den er lett og fungerer for alle hudtyper.

6. Beste toner for misfarging:

PIXI Vitamin C Tonic

Hvis du ikke allerede er all-in på vitamin C hudpleie har vi en enkel løsning: Bruk denne alkoholfrie toneren over hele ansiktet og halsen for å gi huden en skikkelig dose med denne viktige og allsidige antioksidanten. 

Selv om den reduserer mørke flekker og misfarging, styrker den også hudens fuktighetsbarriere og eksfolierer forsiktig, for din jevneste hudfarge noensinne. 

7. Best for tørr hud:

FRESH Rose & Hyaluronic Acid Deep Hydration Toner

Tilby huden din litt luksus med denne rosenfylte, fuktighetsgivende toneren. Mens hyaluronsyre fyller, hydrerer og superlader alle fuktighetskremer du påfører etterpå, gir tonende ekstrakt av rosefrukt, beroligende rosevann, nærende roseolje og ekte flytende roseblader, huden din til en rekke fordeler. 

Det hjelper også at den lukter fantastisk! La oss gjette: det må være rosene! 

8. Beste lysende toner:

GOOD MOLECULES Niacinamide Brightening Toner

Denne rimelige, alkoholfrie toneren har niacinamid som sin helteingrediens. Denne hudpleie-superstjernen kan gjøre porene synlig mindre, hjelpe deg som har ujevn hudtone og redusere matthet, for en jevnere, mer strålende hudfarge. Bruk den morgen eller kveld.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Genital herpes (HSV) – symptomer og årsaker

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.