Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hva er Riktig Hudpleie? – En komplett Hudpleie Guide

Innhold

Hva er hudpleie?

Hudpleie handler om kunnskapen rundt hudens og kroppens normale og unormale tilstander. Det er en omfattende praksis innen skjønnhet og velvære, som varierer mellom å forbedre utseende og lindre hudtilstander. Det handler også om ernæring og livsstil, og hvordan man kan ta vare på huden på best mulig måte gjennom hele livet. 

Hudpleiens historie

Skjønnhetsidealer og utseende har spilt en stor rolle gjennom historien, og har forandret seg gjennom de forskjellige epokene i menneskehetens historie. Man kan spore bruk av hudpleie og skjønnhetsrutiner helt tilbake til det gamle Egypt, da Kleopatra badet i melk og smurte seg inn med eteriske oljer fra lotusblomsten. Det var også vanlig å bruke aloe vera planter for å beskytte huden mot den tørre ørkenluften og lindre solforbrenning. 

Foto: Autumn Goodman / Unsplash
Hudpleie har vært i stadig utvikling gjennom historien, og er i dag blitt en enorm skjønnhetsindustri verden over. Det fremstilles avanserte og effektive produkter og behandlinger som kan gi synlige resultater og hudforbedring. 

Hudpleie utdanning

Det finnes flere hudpleie-utdanninger i Norge og det er ulike måter å ta denne på. Man kan ta det gjennom videregående utdanning, hvor man går hudpleierlinjen og deretter to år i praksis. Det er også mulig å ta det på privatskole over ett år, og deretter gå rett ut i arbeidslivet. Utdanningen tilbys i flere norske byer, men det er flest private hudpleieskoler i Oslo.
Som ferdig utdannet hudpleier er man kvalifisert til å jobbe med diverse hud- og kroppsbehandlinger i salong, klinikk, apotek, spa og cruiceskip, eller som salgskonsulent og selvstendig næringsdrivende. Det er også mulig å ta kurs i etterkant av utdanningen for å bygge videre på kunnskap. Det kan være kurs innen diverse skjønnhetsbehandlinger, laser, vipper og bryn, og mye mer. Det avhenger gjerne av hvilke behandlinger man ønsker å kunne tilby som hudpleier, og hva som er populært blant kunder å ta. 

Hudpleie Utdanning

Hudpleieryrket er en variert jobb med ulike arbeidsoppgaver, avhengig av hvor og hva man jobber med. I en salong er det vanlig å tilby pleie og behandling av hud og kropp, farge vipper og bryn, aromaterapi, kroppsmassasje, legge makeup og foreta fargeanalyser, cellulittbehandlinger, manikyr, pedikyr og fjerning av sjenerende hårvekst. Det inngår også en god del kundeveiledning, markedsføring og salg av kosmetikk og hudpleieprodukter. 

 

Velbehag medisinsk hudklinikk har per dags dato to hudpleiere ansatt i klinikken, i et team med laserterapeuter og kosmetisk sykepleier. Ettersom de ansatte har ulike utdanninger og kurs, kan Velbehag tilby diverse populære skjønnhetsbehandlinger tilpasset trender i markedet og kundenes behov. 

Hudpleie i Kristiansand

Skjønnhetsbransjen er i stadig vekst og det har aldri før vært så populært å ta hudpleie-behandlinger i salonger og klinikker. Det merkes på antall salonger som vokser og flere typer kunder som ønsker å benytte seg av tilbudene. Å ta behandlinger hos hudpleier var noe man tidligere så på som en dyr hverdagsluksus, forbeholdt de med ekstra god råd. I dag er det vanlig at alle typer mennesker går til hudpleier, uavhengig av kjønn, sosial status og økonomi. Stadig flere ser verdien i å gå til hudpleier, som kan bidra til økt ro, velvære og avslapning i hverdagen. 

Det er et stort mangfold av hudpleiesalonger- og klinikker i Kristiansand, og dette er en bransje som ser ut til å vokse for hvert år. Det varierer mellom store salonger med mange ansatte og mindre salonger som driftes av en person. Det er også variasjoner innen hva de ulike salongene tilbyr, og hva som er deres “nisje”. Noen fokuserer på et bredt tilbud innen skjønnhet og velvære, mens andre fokuserer kun på medisinsk hudpleie og dyrere behandlinger. 

Velbehag medisinsk hudklinikk er en moderne klinikk som er unike i sitt sortiment av behandlinger, produkter og tjenester. Med fokus på å bevare naturlige skjønnhetstrekk i trygge omgivelser, tilbys det her en rekke populære behandlinger for ethvert behov og ønske, i tillegg til at kunder kan kjøpe effektive produkter til hjemmebruk. Velbehag er blant annet den eneste klinikken i Kristiansand som selger det medisinske og innovative hudpleiemerket Dr. Dennis Gross, som også brukes hudpleie-behandlinger i klinikken. Med sin faglige kompetanse og bruk av innovative og høyteknologiske løsninger, er Velbehag en ledende aktør innen hudpleie- og skjønnhetsbehandlinger i Kristiansand. 

Hvordan ta vare på huden din

Huden er det største organet vi har på kroppen og har livsviktige funksjoner. Det er derfor viktig å ta vare på den gjennom hele livet. Starter man å ta vare på huden i tidlig alder, vil man få igjen for dette senere i livet. Men det er aldri for sent å begynne. 

Noe av det viktigste man kan gjøre for huden er å beskytte den mot solen. Det vil forebygge og minske sjansen for hudkreft, og andre mindre alvorlige tilstander som pigmenteringer, arr og generelle aldringstegn. Jo flere ganger man har brent seg i solen, jo mer øker risikoen for å utvikle malignt melanom, føflekk-kreft. Å bruke solfaktor året rundt, holde seg i skyggen og bruke solhatt som beskyttelse er enkle, men viktige grep for å minske risikoen for å utvikle føflekk-kreft senere i livet. Til tross for at vi har et kaldere klima i Norge, er vi eksponert for solen og strålinger året rundt, og det er dermed viktig å bruke solfaktor her også. 

Foto: Raphael Lovaski / Unsplash

Ved siden av å beskytte huden godt mot solen, er det også viktig å ta vare på den i form av å rengjøre den og tilføre nok fuktighet. Dette vil resultere i en sunn hud som får næringen den trenger. Det er også viktig å velge produkter tilpasset egen hud, da det finnes flere hudtyper og hudtilstander som har svært ulike behov. Kunnskap om dette vil gjøre det enklere å kunne ta vare på huden på best mulig måte. Under en konsultasjon med hudpleier vil man kunne få informasjon om egen hudtype og hudtilstand, med et tilpasset program om anbefalte behandlinger og produkter. 

Selv om man kan oppleve hudforbedring etter behandling hos hudpleier, er jobben man gjør hjemme den viktigste. Det vil også gjøre at man får bedre effekt av behandlinger hos hudpleier. Tar man vare på huden hjemmefra vil man både forebygge og balansere ulike tilstander i huden i langt større grad. Dette gjøres i form av å rense, fukte og beskytte. Det anbefales å følge en rutine der man renser huden både morgen og kveld. Dette innebærer flere produkter tilpasset den enkelte hud, men en renserutine inneholder gjerne: rens, fuktighetskrem, serum, øyekrem, nattkrem og solfaktor. I tillegg bør man peele huden 2-3 ganger i uken, som er en type eksfoliering som går enda dypere ned i porene enn hva en vanlig rens gjør. Produktene har ulike formål og funksjoner, men sammen jobber de effektivt for å opprettholde en sunn hud og forebygge ubalanse i ulike former. 

Til tross for at det er viktigst å ta vare på huden hjemmefra i form av tilpassede produkter og renserutine, kan man oppnå svært gode og effektive resultater ved å gå til hudpleie-behandling i klinikk. Her vil produktene gjerne inneholde sterkere og mer aktive ingredienser enn ved hjemmebruk. Man vil også kunne få enda mer tilpasset behandling etter behov i huden, da en hudpleier har kunnskap om ulike tilstander i huden og hva den trenger. Å gå til hudpleier er noe alle kan gjøre, uavhengig av kjønn, alder og behov. Noen går til hudpleier for å få hjelp med spesifikke problemer i huden, som acne, tørrhet eller høy talgproduksjon. Andre kan ha en normal hudtilstand, men går til hudpleier med ønske om ro og velvære. 

Hudpleie for menn

Selv om det generelt er flere kvinner enn menn som går til hudpleier og benytter seg av slike behandlinger og produkter, er det like viktig for menn å ta vare på huden sin. Menn produserer testosteron som blant annet gjør at de har høyere talgproduksjon enn kvinner. Det er dermed vanlig at menn har en grovere og fet hudtype, men likevel mangler fukt i huden på grunn av mangel på riktige produkter. Det er generelt anbefalt at menn bruker pleiende, mykgjørende og beskyttende produkter, tilpasset både hud og barbering (skjegg). Barbering nedsetter hudens barrierefunksjon som kan gjøre den sensitiv og irritert, med røde nupper, acne og inngrodde hår. Det er dermed ekstra viktig å pleie dette området på riktig måte med skånsomme produkter. 

Foto: Isabell Winter / Unsplash

Velbehag medisinsk hudklinikk tilbyr både hudpleiebehandlinger- og produkter tilpasset menn og deres behov i huden. Det er også populært blant våre mannlige kunder å ta laser hårfjerning. Dette er en effektiv metode for å fjerne sjenerende hårvekst på kroppen. Populære områder er rygg, bryst, mage, nakke, armhuler, overleppe og ører. Med vår høyteknologiske laser oppnår man permanent reduksjon i antall hår gjennom en trygg og effektiv behandling. Det er mulig å ta en gratis konsultasjon i forkant av laser hårfjerning, dersom man ønsker mer informasjon om behandlingen og prosessen. Hudpleie behandlinger

I 2023 finnes det et hav av forskjellige hudpleie behandlinger på markedet. Det varierer mellom naturlige, klassiske og medisinske ansiktsbehandlinger til mer avanserte og kosmetiske metoder for å oppnå hudforbedring i ulik grad, alt ettersom hva kunden selv ønsker. Det er som regel hudpleiere som utfører klassiske ansiktsbehandlinger, mens en kosmetisk sykepleier er autorisert til å gjøre diverse rynkebehandlinger og injeksjoner. Det er svært viktig at kunder som ønsker ansiktsbehandlinger oppsøker en seriøs aktør på markedet, for å unngå å feil behandling i forhold til allergiske reaksjoner og kontraindikasjoner (grunner til å ikke gjennomføre en behandling). Dette kan man for eksempel finne ut av ved å se på den enkelte klinikkens nettsider og hvilken informasjon de har om sine ansatte i forhold til kurs, utdanninger og autorisasjoner. Hudpleie hos Velbehag 

Hudpleie behandlingene som tilbys av hudpleier og kosmetisk sykepleier hos Velbehag medisinsk hudklinikk er nøye plukket ut, med utgangspunkt i hva som er best på markedet og hvilke behov som eksisterer i deres kundegruppe. Velbehag tilbyr alt mellom klassiske og medisinske hudbehandlinger til injeksjonsbehandlinger for å tilpasse seg sine kunder på best mulig måte. Under er en oversikt over alle hudbehandlingene Velbehag tilbyr i sin klinikk:   • Klassisk ansiktsbehandling (Fra 550,-)
  • Dyprens (990,-)
  • Dermapen (Fra 1800,-)
  • Medisinsk peeling (Fra 1330,-)
  • Aquagold (Fra 3000,-)Injeksjonsbehandlinger

  • Rynkebehandling (Fra 1200,-)
  • Filler (Fra 1800,-)
  • Fettfjerning (Fra 3500,-)
  • Skinbooster (Fra 2500,-)
  • Profhilo (Fra 4300,-)For å sikre at kundenes behov møtes tilbyr Velbehag en gratis hudkonsultasjon i forkant av en eventuell ansiktsbehandling. Her vil hudpleier eller kosmetisk sykepleier se nærmere på huden og komme med vurderinger og anbefalinger, og deretter skreddersy et behandlingsopplegg tilpasset kunden. Her møtes kundens behov i forhold til ønsker om resultat og hudforbedring i ulik grad. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hudkreft – diagnoser og behandling

Melanom (føflekkreft) – symptomer og årsaker

Hvordan fungerer selvbruning?

Tatovering – de gode og dårlige sidene

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.