Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Den Koreanske Hudpleierutinen du må prøve – 10 Steg

Innhold

Ny på dette med hudpleie? Eller vil du bare gjøre noen endringer i rutinen din?

Da bør du prøve ut denne 10-trinns koreanske hudpleierutinen!

Vi vet – det er så mange produkter og trinn der ute, at det hele kan bli skremmende Hvor bør du begynne? Hva slags produkter bør du begynne med? Trenger du å dobbeltrense? Bør du begynne med alle ti trinnene? Hvordan bør du komme i gang?

Det er greit! Vi er her for å hjelpe. 

1. Oljebaserte cleansere

Den koreanske tilnærmingen til er å være skånsom, og cleansing er ikke annerledes. Den doble renseteknikken hjelper ikke bare med å fjerne urenheter og skitt fra huden din; det gjør det hele veldig skånsomt.

Det betyr at den naturlige hudbarrieren ikke blir utsatt for sterke cleansere, og a ikke alle oljer som bidrar til å beskytte huden og holde den balansert blir fjernet. 

Skånsom cleansing med koreansk hudpleie betyr også at huden renses samtidig som den blir gitt næring, balanse og fuktighet, noe som bidrar til å forhindre at huden blir irritert eller sensitiv. 

Oljebaserte cleansere
Oljebaserte cleansere

Oljebaserte cleansere fikser andre oljebaserte urenheter, som sminke, solkrem og overflødig talg, og de gjør det skånsomt uten å forstyrre oljebalansen i huden. 

Oljebaserte rensemidler er et godt alternativ til sminkefjernere, som ofte kan tørke ut huden Den går dypt inn i porene og trekker ut all den innestengte smussen; det løser opp og bryter ned sminke, noen ganger til og med sta, vannfast sminke; og det fjerner overflødig talg.

Det stopper imidlertid ikke der – et oljebasert rensemiddel i din koreanske hudpleierutine hydrerer og mykgjør også huden. 

2. Vannbaserte cleansere

En vannbasert cleanser hjelper til med å rense urenhetene som oljebaserte cleansere ikke kan, og som et trinn etter en oljebasert cleanser, hjelper vannbaserte cleansere også med å fjerne eventuelle gjenværende rester fra det oljebaserte rensemidlet. 

De to rensemidlene renser huden grundig. Vannbaserte cleansere har rykte på seg for å tørke opp huden, vanligvis på grunn av den høye pH-en og sulfatene i disse. 

Nøkkelen er å bruke en skånsom, fuktighetsgivende cleanser med lav pH, når du skal gå gjennom din 10-trinns koreanske hudpleierutine. 

Black african american woman holding cotton pad disk cleaning face skin with cleanser tonic.
Vannbaserte cleansere

3. Tonere

Når vi snakker om tonere i koreansk hudpleie, snakker vi selvsagt om koreanske tonere, som er forskjellige fra vestlige tonere. De er mildere, skånsomt formulert, slik koreansk hudpleie så ofte er, og de gir det første laget av hydrering i en hudpleierutine.

De er ikke snerpende, alkoholfylte tonere. De er ment å balansere og hydrere huden din. 

Hovedsakelig er tonere formulert for å gjøre én ting: å balansere pH-nivået i huden din. 

Hudens første beskyttelseslag er syremantelen, som er en usynlig kjemisk barriere. Denne syremantelen liker å være lett sur med en pH på 5,5. Slik holder den best på fuktighet og holder skadelige bakterier unna huden din. 

Koreanske tonere stopper imidlertid ikke der. Når det kommer til koreanske tonere, har de en tendens til å være litt mildere enn de vestlige motpartene, og er utformet for å balansere hudens pH og hjelpe andre ingredienser i koreansk hudpleie til å synke dypere inn i huden ved å tilføre den mye fuktighet.

Med andre ord hjelper tonere med å forberede huden til de neste trinnene som følger i hudpleierutinen din!

Koreansk toner
Koreansk toner

4. Essenser

Essenser har lenge vært en viktig del av den koreanske skjønnhetsrutinen. Mange av oss brukte essenser før vi i det hele tatt lærte hvorfor; vi gjorde det bare fordi mødrene våre ba oss om det. De har vært en kilde til forvirring i vesten, selv blant profesjonelle. 

Så hva er en essens? Hovedformålet med en essens er å gi huden store doser hydrering. Hvorfor er dette et så viktig trinn i vår 10-trinns koreanske hudpleierutine? Tenk på en svamp.

Når en svamp er tørr, blir dens evne til å absorbere ting alvorlig redusert. Hvis du søler på et bord og prøver å tørke opp med en tørr svamp, drar den bare fuktigheten rundt. 

Men når du hydrerer svampen ved å kjøre den under en kran eller la den sitte i en bolle med vann, vil den fungere mye mer effektivt fordi den er tilstrekkelig hydrert fra før.

Hovedformålet med en essens er å gi huden store doser hydrering
Hovedformålet med en essens er å gi huden store doser hydrering

Hud fungerer på samme måte. Når du først forbereder huden med en essens blir huden full av fuktighet og dette maksimerer hudens evne til å absorbere alt det gode fra resten av din koreanske hudpleierutine.

Mens vi er inne på dette med svamper:  tenk på hvor skrumpet en tørr svamp er. Tenk så på hvordan den blir synlig fyldigere og lysere når den har blitt tilstrekkelig hydrert. 

Huden fungerer på samme måte her også – når den er dehydrert er den mer utsatt for å bli irritert eller for tegn på tidlig aldring. Å fylle huden med fuktighet etter rens og toning morgen og kveld, bidrar til å holde huden sunn og balansert.

5. Serum og ampuller

Serum har en tendens til å ha mer konsentrerte, aktive ingredienser. Disse mykgjørende gelene inneholder ofte kraftige ingredienser som er ment å virkelig målrette mot og behandle hudproblemer som mørke flekker, rynker og matthet. Vanligvis har serum en mer viskøs tekstur enn essenser.

Ampuller anses for å være en mer konsentrert versjon av et serum. Tenk på det som en booster. De inneholder ofte en høyere konsentrasjon av aktive ingredienser og brukes i en begrenset periode. 

Det kan for eksempel være lurt å bruke en ukentlig ampullepakke i din 10-trinns koreanske hudpleierutine, hvis det skjer noe stort eller om du opplever en aldri så liten hudkrise. 

Ampuller anses for å være en mer konsentrert versjon av et serum.
Ampuller anses for å være en mer konsentrert versjon av et serum.

6. Øyekremer

Mens øyekremer er litt annerledes enn fuktighetskremer, ved at de også har aktive ingredienser som målretter seg mot ulike problemer rundt øyene, er de også viktig for å levere fuktighet og gi en forseglende effekt på den tynne huden rundt øynene. 

Å påføre en øyekrem før eller etter fuktighetskrem er helt greit, og du kan gjøre det som føles best for deg, basert på hvilken fuktighetskrem og øyekrem du bruker. 

Når det er sagt, anbefaler vi vanligvis å bruke en øyekrem før fuktighetskremen din, slik at øyeområdet behandles før fuktighetskremen.

Vi anbefaler vanligvis å bruke en øyekrem før fuktighetskremen
Vi anbefaler vanligvis å bruke en øyekrem før fuktighetskremen

7. Fuktighetskremer og oljer

Fuktighetskrem-trinnet i din koreanske hudpleierutine, handler  i utgangspunktet om å gi huden den fuktigheten den trenger for å være hydrert. 

Huden din er porøs, noe som betyr at tørre omgivelser eller skadet hudbarriere kan føre til at fuktighetskremen bare fordamper og forsvinner, slik at du etterlates med tørr hud. I verste fall enda tørrere enn den var før du begynte med din rutine. 

Den prosessen kalles transepidermalt vanntap, og fuktighetskremer bidrar til å forhindre det.

Fuktighetskremer introduserer mer hydrering i huden din, men det er viktig å merke seg at fuktighetskremer kommer etter superhydrerende produkter som essenser, serum og oljer, fordi mange fuktighetskremer inneholder disse tingene som kalles okklusive midler. 

Okklusiver er ingredienser som skaper en vannavstøtende film på overflaten av huden. Dette er et tynt lag med olje som forhindrer at fuktighet fordamper ut av huden din. Med andre ord bidrar disse til å forhindre at du blir tørr i huden.

Fuktighetskremer og oljer
Fuktighetskremer og oljer

Men hva er forskjellen mellom en fuktighetskrem og ansiktsolje? 

Kremer er bedre til å penetrere huden, fordi de er delvis vannbaserte, og kan levere ingredienser som forbedrer hudens evne til å opprettholde fuktighet. Dermed  er de et mer fuktighetsbevarende middel. 

Så etter at du har renset huden din og fulgt trinnene over, er det neste trinnet i din koreanske hudpleierutine å smøre på en fuktighetskrem fullpakket med ingredienser som hyaluronsyre og ceramider, som porene dine vil ta opp. 

Så er det tid for oljen din. Oljer er bedre til å forsegle fuktighet på grunn av deres okklusive natur – de forhindrer fordampning fra huden til omgivelsene, og låser inn fuktigheten i huden. 

woman hands with creme
woman hands with creme

8. Eksfolierende behandlinger

Det finnes to typer peeling – fysiske og kjemiske.

En fysisk peeling er et teksturert stoff eller verktøy som fjerner det øverste hudlaget; vi snakker om ting som sukkerskrubb, rensehåndklær og peeling-geler.

Når det gjøres riktig, gir fysisk peeling deg umiddelbare resultater – babymyk, glatt hud du kan føle med en gang.

Fysiske peelingmidler fungerer imidlertid bare på overflaten av huden, og de anbefales ikke for sensitive hudtyper eller hud som er utsatt for irritasjon. 

Det betyr ikke at du bør avskrive fysisk peeling helt, og de har sin plass i koreansk hudpleie. 

Nøkkelen å lytte til huden din og dens behov. Om huden din føles veldig matt og grov en dag,  kan den ha nytte av en fysisk peeling. 

TCA Chemical Peel Treatment.
TCA Chemical Peel Treatment.

Du kan også ha fet eller akne-utsatt hud som kan ha godt av regelmessig fysisk peeling. 

Kjemiske peelinger består hovedsakelig av syrer, og det er tre vanlige typer: AHA, BHA og PHA. 

Ordet «syre» kan være skremmende, men vi lover at det ikke trenger å være det! For å si det enkelt, fjerner en kjemisk peeling døde hudceller og stimulerer celleomsetning i huden din. 

En kjemisk peeling fungerer ikke bare på overflaten; den trenger også ned i de dypere lagene av huden din og eksfolierer dypere enn fysisk peeling. 

Du kan ofte bruke de forskjellige typene syrer sammen, siden de fungerer på litt forskjellige måter, eller du kan se etter den typen syre som passer best for huden din.

9. Sheet-masker og sovemasker

Sheet-masker gjør to ting de oversvømmer huden din med fuktighet og andre aktive, ingredienser, og de skaper en barriere over huden din, slik at de aktive ingrediensene bedre kan trenge inn i huden din. 

Maskene er ofte fulle av essens, og sheet-masken bidrar til å forhindre at all den viktige fuktigheten fordamper ut i luften. 

Sovemasker er ypperlige for å oppnå drømmehuden mens du sover. De kan brukes i stedet for fuktighetskremen din, som er det siste trinnet i din nattlige koreanske hudpleierutine,

eller kombinert med denne, basert på din hudtilstand og behov. 

Avhengig av type maske kan de brukes enten daglig eller et par ganger i uken. Fuktighetsmasker kan brukes daglig for å gi huden en enorm dose fuktighet, mens cleansing-maskerr bare bør brukes et par ganger i uka, da de kan være for uttørkende for huden hvis de brukes daglig.

A woman sleeping with a sleeping mask
Sovemasker er ypperlige for å oppnå drømmehuden mens du sover

10. Solfaktor

Solkremer er oppdelt i tre typer: mineralske solkremer, kjemiske solkremer og hybridsolkremer. 

Mineralske solkremer har som regel bare to mineralingredienser: titandioksid og sinkdioksid. 

Den kjemiske typen kan derimot dra nytte av opptil 30 ingredienser for å beskytte mot sola, som fungerer på forskjellige måter.

Mineralske solkremer reflekterer bort UV-stråler og fungerer på en måte som et skjord, mens kjemiske solkremer absorberer UV-strålene, konverterer dem til varme og hindrer dem i å gjøre skade. 

Den ene er ikke nødvendigvis bedre enn den andre, de er like beskyttende, og det kommer egentlig litt an på hva du leter etter.

Hybrider er som navnet tilsier, en kombinasjon mellom de to overnevnte typene. 

Beautiful young woman holding a suncream lying on tropical beach
Solkrem

Koreansk hudpleie i Norge

Hos oss kan du få råd, veiledning, fremvisning og kjøpe koreanske hudpleieprodukter som virkelig gjør en forskjell. Våre eksperter og klinisk utdannede hudpleiere og hudleger har omfattende kunnskap om koreansk hudpleie i Norge.

Derfor kan vi hjelpe deg til å velge de riktige produktene, og ikke minst bistå deg i jakten på den perfekte sammensatte koreanske hudpleierutine i Norge, basert på dine ønsker og behov. 

Bestill time