Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Fotterapeut vs Fotpleie – Hva Er Forskjellen?

Innhold

Fotterapi er en viktig behandlingsform å gjennomføre en gang i blant. Hele kroppens tyngde hviler på føttene, som belastes på ulikt vis hver dag. Med generell slitasje som daglig gange, ståing og løping, er det viktig å gi føttene omsorg og pleie, samtidig som man får forebygget en rekke problemer på sikt. På samme måte som man bør gå til tannlege på en årlig basis, er det også lurt å besøke en fotterapeut med jevne mellomrom. Både kvinner og menn opplever samme utfordringer med føtter over tid.

En fotterapeut som utfører fotterapi har kunnskap knyttet til kosmetiske tiltak som gjennomføres på føttene, og er en godkjent fagperson med utdannelse innen faget. De har bakgrunn innenfor diagnostikk og avdekking av konkrete problemer, plager og utfordringer som kan oppstå på føttene. Det er derimot viktig å bemerke at fotterapeuter ikke diagnoserer på lik linje med for eksempel leger, men avdekker problemer og gjennomfører skreddersydde behandlinger for å løse det bestemte fotproblemet.

En fotterapeut som utfører fotpleie har kunnskap knyttet til kosmetiske tiltak som gjennomføres på føttene
En fotterapeut som utfører fotterapi har kunnskap knyttet til kosmetiske tiltak som gjennomføres på føttene

Personer med diabetes, revmatisme, psoriasis og hjerte- /karsykdommer anbefales å gå til fotterapeut jevnlig, det vil si hver sjette til åttende uke. Har man mye problemer i hud og negler kan fotterapeuten gjøre flere tiltak for at ting skal bli bedre. Riktig behandling og god kommunikasjon er viktige faktorer for at tilstandene skal kunne forbedres. Behandlingene blir derfor individuelt tilpasset hver enkelt kunde. Mange går til fotterapeut for ren velvære eller for forebygging.

 Har man mye problemer i hud og negler kan fotterapeuten gjøre flere tiltak for at ting skal bli bedre.
Har man mye problemer i hud og negler kan fotterapeuten gjøre flere tiltak for at ting skal bli bedre.

Nedenfor kan du lese om hvilke konkrete fotproblemer våre fotterapeuter kan hjelpe deg med. På en generell basis kan en fotterapeut hjelpe deg dersom du har vondt i foten av forskjellige årsaker. Hvis problemet er knyttet til benbrudd, senebetennelser og lignende, vil fotterapeuten henvende deg til fastlege for eventuell videre henvendelse til spesialist på klinikk eller sykehus. Selv om fotterapeuter er spesialister på fot og fothelse, gjennomfører de også generell fotpleie, med et mer kosmetisk og velvære- fokus.

Behandlinger hos fotterapeut ved Velbehag

Stell av negler | 25 min

Denne timen passer for deg som kun trenger å klippe/stelle neglene dine. Du får et deilig fotbad samt klipp, slip og rens av negler. Avsluttes med en passende fotkrem. 25 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Fjerning av hard hud | 25min

Passer for deg som ønsker å fjerne kun hard hud. Fjernes ved hjelp av skalpell og sliping. Inkluderer et deilig fotbad og avsluttes med en passende fotkrem. 25 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Pedikyr shellac | 60min

Shellac på føtter (ikke fransk). Inkluderer stell av negler. 60 minutter.

Komplett fotpleie hos fotterapeut | 50min

Full fotbehandling hos fotterapeut. Ønsker du en deilig oppfriskning eller trenger du hjelp med vonde føtter? Fotbad. klipp, slip og rens av negl. Fjerning av hard hud med skalpell. Behandling av evt. torner eller vorter. Avsluttes med en lett massasje. 50 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Komplett fotpleie + shellac | 75min

Fotbad, fil og klipp av negler, skalpell på hard hud, fotmassasje og shellac. 75 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Eksklusiv fotpleie | 80min

Fotbad, fil og klipp av negler, skalpell på hard hud. Inkluderer peeling, fotmaske og massasje til slutt. 80 minutter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Spange fotpleie

Behandling av inngrodd negl. En spange er en liten plastbit som limes på neglen under området hvor pasienten har inngrodd negl. Spangen gir et svakt spenn i neglen, slik at neglen løftes for å vokse normalt. Spangen skal sitte på i 3-6 uker. En behandling kan gi godt resultat, men for at neglen skal rette seg permanent så kreves det flere behandlinger.

Vortebehandling fotpleie

Behandling av fotvorter. Utføres av fotterapeut. Fotbad for å myke opp huden. Beskjæring av vorte og hard hud rundt vorten. Vortefri (inneholder maursyre som tørker ut vorten)på vorten. Dette krever mange behandlinger eller egenbehandling. Du får råd om egenbehandling. Ved veldig smertefulle vorter kan det lages en filtavlastning som fører trykker bort fra vorten.

Filtavlastning fotbehandling

Sliter du med vonde trykkpunkter på foten? Ved filtavlastning flytter vi trykket vekk på et større område for å lindre og behandle. Behandling for torner og trykkpunkter. Utføres av autorisert fotterapeut.

Fjerne liktorn

Behandling for deg som kun ønsker å fjerne liktorn.

Fotterapi utdannelse

Fotterapiutdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over tre semestre (1 ½ år) deltid med fem samlinger per semester. Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 fotterapi og ortopediteknikk. Etter bestått eksamen, kan det søkes om autorisasjon. Andre privatskoler tilbyr også ett-årsstudie som fører til yrkestittelen autorisert fotterapeut. Fotterapifaget gir en helsefaglig opplæring som krever evne til selvstendig vurdering og behandling av ulike former for fotproblemer og fotlidelser, hos både friske mennesker og hos mennesker med fysiske og psykiske funksjonshemninger. Ifølge utdanning.no tjener fotterapeuter gjennomsnittlig rundt 400 000 kr i året.

Fotterapiutdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over tre semestre (1 ½ år)
Fotterapiutdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over tre semestre (1 ½ år)

Vi anbefaler

Dette er et populært tema om dagen, og et emne vi får mange henvendelser knyttet til. Våre eksperter har samlet de beste anbefalingene, og nedenfor kan du se et utvalg av produkter som anbefales.

1. Gehwol Fusskraft Soft Feet Cream – Rik fuktighetskrem som lukter og pleier fantastisk.

Gehwol Fusskraft Soft Feet Cream

2. Gehwol- med Salve Cracked Skin – Pleiende salve for veldig hard, sprukken tørr og ru hud.

Gehwol- med Salve Cracked Skin

 

Fotpleie

Fotpleie handler om velvære, kosmetikk og stell av foten. Innenfor denne kategorien finner man alt fra pedikyr til fjerning av hard hud, og noen ganger negleklipp og generell stell. Med andre ord handler fotpleie om å holde føttene i en grei utseendemessig stand, og en type pleie av føttene som gjør at de holder seg “unge og friske”. En fotpleier kan gi generelle råd om gode produkter man kan bruke hjemmefra som holder føttene sunne.

Fotterapi og fotpleie er to ord som ofte forveksles med hverandre. Dette er to svært forskjellige behandlinger og beskriver to ulike typer fotbehandling.

Fotpleie kurs og utdanning

Fotpleier er ikke en beskyttet tittel, men det finnes en rekke ulike utdannings- og kurstilbud man kan ta for å jobbe som fotpleier. Kursene holder fokus på en trygg og god behandling av føttene, der man lærer en behandling som kan tilpasses kundens føtter og ønsker. Etter gjennomført kurs mottar man diplom som bekrefter denne kompetansen. Mange av kursene kan gjennomføres over nett.

Mange fotpleier-kurs kan gjennomføres over nett.
Mange fotpleier-kurs kan gjennomføres over nett.

Fotbehandling

Avhengig av om man går til en fotterapeut eller fotpleier, og hvilken type behandling man tar, går en fotbehandling ofte ut på å behandle fotens hud, negler, skjelett og muskler. Den viktigste oppgaven til fotterapeuten er å finne årsaken til problemene i huden. En fotbehandling gir også god pleie og næring til føttene, og er en fin behandling for velvære. Behandlingen kan vare mellom alt fra 25 til 80 minutter. Det legges ofte inn fotbad, beskjæring av hard hud, klipp og rens av negler, oljer og kremer, samt en avsluttende fotmassasje.

Bestill time

Genital herpes (HSV) – symptomer og årsaker

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.