Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hvordan bli kvitt sinnarynke: De 6 beste behandlingene

Innhold

Ryktene sier at et smil krever halvparten av musklene enn en rynke gjør – selv om eksperter er mindre enn overbevist om dette. 

Uansett, det er ingen strid om at de begge skaper linjer i ansiktet over tid; det er bare det at rynker kan få deg til å se konstant frustrert eller sint ut når disse rynkene setter seg – og det er mye morsommere å smile! Så ta på deg gladansiktet mens vi lærer deg hvordan du kan fjerne rynkene for godt.

Hva er sinnarynker?

Sinnarynker danner formen til tallet elleve mellom øyenbrynene, de lager horisontale linjer over pannen, og de fremstår til og med som en hengende effekt i munnvikene.

De utvikler seg vanligvis over tid ettersom vi trekker sammen musklene som får oss til å myse eller trutmunne, noe som tvinger huden til å samle seg og danne linjer. Legg til en dose genetikk – så vel som at huden blir tynnere og tap av elastin og kollagen når vi blir eldre – og du vil oppdage at huden slutter å sprette tilbake til sin opprinnelige form etter at du har laget bestemte ansikter.

Snart har de irriterende sinnarynkene blitt permanente. Og rynker, mer enn andre linjer, kan virkelig påvirke ditt hvilende ansikt også, slik at du ser irritert eller grinete ut selv når du ikke er det.

Sinnarynker danner formen til tallet elleve mellom øyenbrynene
Sinnarynker danner formen til tallet elleve mellom øyenbrynene

Hva får rynker til å dannes?

  • Gjentatte bevegelser. Hver gang du rynker øyenbrynene eller kniper pannen, bretter du huden, og etterlater til slutt permanente rynker. 
  • Genetikk. DNA påvirker om huden din er tynn eller tykk, skjør eller spenstig. Det har også noe å si om du får rynker eller ikke og hvor de vises.
  • Soleksponering. Denne er todelt. Gjentatt mysing i solen kan fysisk føre til linjer som ikke vil gå bort – og  UV-stråler bryter selv ned huden, og bidrar til omtrent 80 % av tegnene på for tidlig aldring av huden.
  • Røyking. Røyking forårsaker aldring av huden fordi det trekker sammen blodårene, noe som resulterer i at mindre oksygenrikt blod leveres til ansiktsvevet og dermed tap av elastisitet.
  • Stress. Ikke bare har du en tendens til å spenne ansiktet når du er stresset, men stress utløser også en kjemisk frigjøring av kortisol, som kan indusere hudens aldring over tid.

Effektive behandlingsalternativer for sinnarynker

Her er noen gode behandlinger for rynker du kan prøve selv:

1. Rens, eksfolier og og hydrer

(Også kjent som god gammeldags hudpleie.) Dette er bare det grunnleggende for hverdagsforebygging og minimering av rynker. Cleansing fjerner giftstoffer du kan absorbere gjennom huden, fra luftforurensning eller røyk. Deretter fjerner eksfoliering, enten med en skrubb eller en syre som melkesyre eller glykolsyre, det øverste hudlaget for å lysne og utløse cellefornyelse for et friskt, glødende ansikt.

Til slutt, fuktighetsgivende behandling som er selve nøkkelen til å unngå tørr hud som er utsatt for rynker. Pass på at du ikke glemmer området mellom øyenbrynene og rundt munnen! Og, selvfølgelig, bruk alltid solkrem (minst solfaktor 30) på dagtid for å beskytte mot UV-eksponering.

Face skin care for woman
Rens, eksfolier og og hydrer

2. Silikonputer

Fordi rynker er forårsaket av gjentatte ansiktsbevegelser er silikonputer en spesielt effektiv løsning for denne typen hudaldring. Disse er laget av 100 % medisinsk silikon og hindrer deg fra å lage grimaser som bidrar til rynker, samtidig som de fukter, helbreder og fyller ut linjer for å gi en ungdommelig utstråling.

SiO SuperLift Pack er et flott startsett fordi det dekker omtrent alle kriker og kroker: elleve linjer, pannefolder og til og med rynker ved munnen. Bare sett på noen lapper ved sengetid og våkn opp med et glatt, smidig ansikt. Forskjellen er ganske umiddelbar – men over tid med konsekvent bruk vil du se langsiktig forbedring på sinnarynkene. 

Smiling attractive European woman with glad face expression, wears pink silicone pads under eyes, ha
Fordi rynker er forårsaket av gjentatte ansiktsbevegelser er silikonputer en spesielt effektiv løsning for denne typen hudaldring.

3. Retinoider for sinnarynker

Begrepet «retinoider» omfatter en stor familie av vitamin A-baserte produkter, inkludert reseptbelagte produkter – så vel som reseptfri retinol. Det er ikke rart at de er noen av de mest kjente aktuelle anti-aldringsingrediensene som er tilgjengelige. Som en gruppe har de blitt studert mye i flere tiår og har vist seg å øke hastigheten på hudcelleomsetningen og øke produksjonen av kollagen, redusere fine linjer og rynker.

Den eneste ulempen er at det tar tre til seks måneder før de begynner å vise forbedringer, og huden kan trenge litt tid på å tilpasse seg. Ofte opplever man irritasjonsbivirkninger de første ukene med bruk. Begynn sakte, introduser den bare en eller to ganger i uken før du jobber opp til den daglige påføringen. Det er verdt ventetiden!

Retinol Treatment. Cosmetician Applying Retinol Serum on Woman’s Face
Retinol behandling. Kosmetiker som påfører Retinol Serum på kvinnens ansikt

4. Microneedling

Microneedling har fått mange fans på kort tid – og med god grunn. Det innebærer å bruke ultrafine nåler for å stikke små hull som får huden til å helbredes og regenereres, noe som resulterer i en  tykkere, sterkere struktur . Det kan gjøres hjemme med en rulle eller på et hudlegekontor med en profesjonell maskin. Selv om det kan være litt smertefullt, vil proffene vanligvis gi deg en bedøvende krem ​​for å kompensere for ubehaget.

Cosmetologist making mesotherapy injection. Microneedle mesotherapy
Microneedling

5. Injiserbare legemidler

Nevromodulatorer som Botox, Dysport og Xeomin kan være den mest populære profesjonelle prosedyren for rynker – spesielt de mellom brynene og på pannen. Bare en liten dose avslapper de overaktive musklene i området for å forhindre den typen skrukking som forårsaker rynker.

Det tar omtrent en uke før det virker, men resultatene er ganske uslåelige når det kommer til fine linjer. Dypere, mer uttalte rynker klarer seg ofte best med en  kombinasjonsbehandling av Botox og hyaluronsyrefyllstoffer som Juvederm eller Restylane, som samtidig løfter og fyller.

Beautician do botox injection with syringe to girl
Nevromodulatorer som Botox, Dysport og Xeomin kan være den mest populære profesjonelle prosedyren for rynker

6. Ansiktsmassasje

Ansiktsmassasjeteknikker kan hjelpe en rekke muskler i ansiktet. For denne vil vi fokusere på frontalismuskelen, som er det som lager de horisontale rynkene. For en silkemyk panne, plasser venstre håndflate på venstre side av pannen og høyre håndflate på høyre side av pannen.

Hold huden godt på plass med venstre hånd mens du beveger høyre hånd med klokken i en sirkulær bevegelse i omtrent to minutter. Gjenta med venstre håndflate, hold høyre håndflate i ro mens du beveger mot klokken i to minutter. Gjenta totalt tre ganger.

Etter hvert som huden vår blir eldre, mister vi elastisiteten fra ungdommen, som lot huden sprette tilbake til sin vanlige tilstand etter å ha laget grimaser. Men alt håp er ikke ute! Å være oppmerksom på ansiktsuttrykkene dine, bruke solbriller i solen og supplere med Retinol-produkter og silikonplaster som holder huden på plass, kan utgjøre en stor forskjell for rynker.

For de som leter etter en rask løsning, er injiserbare midler som Botox og fyllstoffer svært effektive løsninger, men det finnes også en rekke andre behandlinger og løsninger og hjemmeøvelser. Ja, å bli eldre er uunngåelig, men rynker trenger ikke å være det.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!