Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hvor lenge varer vippeløft? | Eksperter svarer

Innhold

Har du hørt om vippeløft? Hvor lenge varer vippeløft? Overraskende nok er det ikke en kirurgisk prosedyre (selv om det høres ut som en), men en viktig del av enhver skjønnhetsrutine. Vippeløft er en trygg, smertefri måte å gi dine naturlige vipper et øyeblikkelig løft, volum og krølling.

Hva er vippeløft?

Et vippeløft er en prosess som involverer bruk av spesielle produkter og verktøy for å forbedre utseendet til dine naturlige øyevipper. Det er som å få en vippeperm uten de sterke kjemikaliene i tradisjonelle behandlinger. 

Prosessen bruker silikonputer eller stenger for å forme øyevippene til ønsket stil før du påfører en spesiell settinglotion som setter dem på plass. Dette gir deg øyeblikkelig løftede, lengre utseende vipper som vil vare i flere uker.

Her er prosedyren du sannsynligvis vil gå gjennom i salongen:

 • Teknikeren din vil rense dine naturlige vipper for å fjerne sminke eller smuss.
 • Deretter vil teknikeren din plassere et silikonskjold over øyelokkene dine, og deretter bruke en settinglotion på dine naturlige vipper. Denne lotionen bidrar til å gi dem mer krøll og løft.
 • Skjoldet fjernes deretter, etterfulgt av påføring av et tilleggsprodukt som nærer og beskytter vippene mot skader forårsaket av varmestylingverktøy eller sminkeprodukter.
 • Til slutt påføres en spesiell transparent sealer for ekstra beskyttelse og for å sikre at vippeløftet ditt varer lenger.
Cosmetologist Doing Lash Lifting

Hvordan er vippefarging sammenlignet med vippeløft?

Farging av øyenvipper er en tjeneste som kan gjøres samtidig som vippeløft. Farging vil gjøre vippene mørkere, og gi dem et enda mer definert utseende. Det er viktig å merke seg at vippefarging kun skal brukes på friske vipper, ikke skadede eller ødelagte.

Det er helt trygt å kombinere behandlingene, og noen skjønnhetsterapeuter anbefaler å gjøre dette samtidig av følgende grunner:

 • Det er mer kostnadseffektivt.
 • Fargen vil gjøre de naturlige øyevippene mørkere, slik at de ser fyldigere og mer definerte ut.
 • Å kombinere behandlinger kan bidra til å holde vippene dine sunne.
 • Bruk av fargestoffet samtidig som vippeløft hjelper til med å forhindre brudd.
Beauty Salon – Lash Lifting
Å kombinere behandlinger kan bidra til å holde vippene dine sunne

Er en kvalitetsmascara like god som en vippeløft?

Mens mascara er utmerket for en umiddelbar boost av volum, lengde og krøller for øyevippene dine, gir den deg andre langvarige resultater enn en vippeløft.

Mascara kan fjernes med sminkefjerner eller bare vann, mens effekten av et vippeløft varer mye lenger – vanligvis mellom 6-8 uker. Hvis vippeløft-teknikeren har gjort vippeløftet riktig, bør du ikke trenge mye mascara.

Et vippeløft betyr mindre tid brukt på sminke og mer tid på å nyte vakre vipper.

Kan du krølle dine naturlige vipper etter et vippeløft?

Ja, du kan krølle dine naturlige vipper etter et vippeløft. Det er imidlertid viktig å huske at å forme og forsterke vippene er noe av det som gjør et vippeløft så effektivt – så å krølle dem etterpå kan gi deg andre resultater enn når de er nyløftede.

Vi anbefaler å bruke mascara av god kvalitet for å opprettholde formen og fylden på vippene dine etter behandlingen.

Woman applying mascara on her lashes
Vi anbefaler å bruke mascara

Kan du ta vippeløft hjemme?

Et vippeløft bør kun utføres av en profesjonell og du bør ikke prøve dette hjemme. Prosessen innebærer å bruke spesialformulerte produkter og verktøy som potensielt kan forårsake skade på dine naturlige vipper hvis de brukes feil.

Det er avgjørende å finne kvalifiserte teknikere som er spesifikt opplært i prosedyren, slik at du trygt kan få de beste resultatene. Selv om du kanskje vurderer å farge håret på hodet selv, er det en forferdelig idé å rote med øyevippene hvis du ikke er kvalifisert – så ikke gjør det.

Hvor lenge varer vippeløft egentlig?

Vanligvis varer vippeløft i 6-8 uker i gjennomsnitt, men dette kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert hvor godt du tar vare på dem. Det er viktig å bruke en oljefri sminkefjerner og unngå å gni eller sove med ansiktet mot en pute når du sover.

Disse enkle teknikkene vil bidra til å holde vippene sunne lenger – les videre for mer.

Hvor lenge varer vippeløft? Vanligvis varer vippeløft i 6-8 uker
Vanligvis varer vippeløft i 6-8 uker

Hvordan kan jeg forlenge varigheten til vippeløftet?

Det er mange effektive metoder for å forlenge effekten av din vippeløfting.

 • Å bruke en oljefri sminkefjerner ville være best, og du bør fjerne eventuelle rester etter hver bruk.
 • Å sove på ryggen kan bidra til å forhindre skade på vippene. 
 • Du bør bruke et vippeserum for å holde dem sunne og næret.
 • Å rengjøre øyevippene riktig vil forlenge varigheten til løftet.

Hvordan kan jeg reversere effekten av vippeløftet mitt?

Dessverre er det ingen måte å reversere effektene når vippeløftet er påført. Hvis du ønsker å få tilbake de naturlige vippene dine, må du vente til behandlingen er borte, eller gå for en profesjonell vippeforlengelse eller vippefarging for å endre utseendet.

Hvis du ikke gjør noe, må du vente 6-8 uker på at vippeløftet forsvinner, og du vil merke mindre til det ettersom ukene går.

Hvordan er en vippeløft sammenlignet med falske øyevipper?

En vippeløft er et alternativ til å bruke falske øyevipper eller extensions . Falske øyevipper og extensions limes på dine naturlige vipper, mens en vippeløfting ikke krever noe slikt lim – den bruker ganske enkelt øyevippefarge, stylingprodukter og verktøy for å forme hårene til ønsket stil.

Resultatet av et vippeløft vil vare i flere uker uten behov for ekstra vedlikehold, mens falske vippeextensions må fikses på etter 2-3 uker.

Det er viktig å nevne at et vippeløft bare vil fungere hvis dine naturlige øyevipper er i god stand.

young woman beautician holding tweezers with false lash during lash extension procedure
falske vippeextensions må fikses på etter 2-3 uker.

Hva om dine naturlige vipper er i dårlig forfatning eller du har mistet dem på grunn av sykdom eller skade?

Et vippeløft vil ikke være egnet hvis du har mistet noen av dine naturlige øyevipper på grunn av sykdom eller skade. Du må ha rikelig med naturlige vipper i god stand for å gjøre et vippeløft. 

Hvis du ikke har sunne naturlige vipper, er det det beste alternativet å få profesjonelle vippeextensions skreddersydd for å passe dine spesifikke vippers behov.

Din terapeut eller tekniker vil hjelpe deg med å velge de beste vippeextensions for øynene dine og gi råd om et passende pleieregime slik at de varer lengst mulig.

Hva annet kan jeg gjøre for å forbedre vippene mine hvis jeg ikke vil ha en vippeløft?

Hvis du ikke ønsker å få et vippeløft, finnes det andre måter å booste utseendet til vippene på.

Farging av øyenvipper er en effektiv måte å mørke og forlenge vippene uten å bruke extensions. Den fungerer ved å farge håret med semi-permanent fargestoff for en fyldigere, mer langvarig effekt som varer opptil 4-6 uker.

Du kan også bruke mascara av god kvalitet for å få vippene til å se tykkere og større ut uten å trenge ekstra behandling eller verktøy. Den eneste ulempen er at det vil trenge regelmessig daglig påføring.

Til slutt kan det å krølle de naturlige vippene dine med en manuell eller elektrisk vippekrøller bidra til å gi dem ekstra energi.

Her er våre favoritt øyenvippefarger:

 1. Eylure Lash Tint Black
 2. Sassi Tinted Lash Enhancer
 3. Eco Lashes Lash Tint
 4. Beauty Pro øyenvippefarge

Dette er våre favorittmascaraer du kan bruke med eller uten vippeløft:

 1. Rimmel Wonder Full Mascara 001 Svart
 2. L’Oreal Voluminous Carbon Black Waterproof Mascara
 3. CoverGirl Intensify Me Lash Blast Mascara
 4. Fordel De er ekte! Forlengende og volumgivende mascara

Disse vippekrøllerne er flotte. Her er våre favoritter: 

 1. Dose of Lashes Pro Eyelash Curlers
 2. Groovy Curls Øyevippekrøller
 3. Ardell Precision Lash Curlers
 4. Lilly Lashes Matt Black Curlers

Konklusjon

Et vippeløft er egentlig en naturlig vippeperm for å løfte og krølle dem. Det krever lite vedlikehold og tar derfor ikke mye av tiden din. 

Vippeløft-prosessen tar vanligvis rundt 45 minutter til en time. Først vil vippeteknikeren din rense og forberede vippene dine.

Deretter vil de påføre en silikonstang på vippekanten og vippeløftløsningen. Etter noen minutter vil de nøytralisere løsningen og fjerne stangen.

Når alt er gjort, vil de påføre et vippeserum for å gi næring og beskytte vippene dine.

Kostnaden for et vippeløft varierer avhengig av salongen du går til, men den varierer vanligvis fra 500 kr til 1 000 kr. Men du bør undersøke og finne en salong med gode anmeldelser og gode priser – ikke for mye og definitivt ikke for lite.

Vi i Velbehag tilbyr vippeløft, priser finner du her

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg: