Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Vippeextensions 101: Alt du trenger å vite før du booker time

Innhold

I utgangspunktet vil du våkne opp med perfekte vipper.

Jeg er ikke stolt av det, men første gang jeg fikk vippeextensions, glemte jeg å stille alle de viktige spørsmålene før timen min.

Jeg var bare så klar for å gå ut med store, flagrende vipper, helt uten falske vipper, at jeg ikke gjorde noen undersøkelser på forhånd. 

– Folk tror de får på seg vipper, og så er de ferdige, men det er fortsatt vedlikehold etterpå, sier Dionne Phillips, kjendisekspert for vippeforlengelse av D’Lashes.

Selv om det er sant at vippeextensions krever mindre vedlikehold enn å bruke mascara eller falske øyevipper hver dag, er de fortsatt ikke noe du tar på og glemmer, heller. For å finne ut hvordan du forbereder deg før timen, hva riktig etterpleie er, og alle andre viktige vippefakta, henvendte vi oss til Phillips og andre vippeeksperter for deres innsikt. 

Fortsett å lese for alt det grunnleggende du må vite før du får vippeextensions. 

Kvinnen ligger komfortabelt på en av velbehags klinikker mens hun får et vippeløft av en hudpleier.

Hva er vippe extensions?

– Vippeextensions er semipermanente vipper som er håndlimt på toppen av dine naturlige vipper, sier Andra Marin, kunstnerisk leder og ekspert vippestylist ved Courtney Akai Lash Boutique i NYC. 

I motsetning til stripevipper limes vippeextensions på individuelt til dine naturlige hår, slik at de er supertilpassbare og faktisk ser ekte ut.

Hvor lenge varer vippeextensions?

Hvis du faktisk tar vare på dem (mer om det senere), kan vippeextensions vare i seks til åtte uker til de naturlig faller ut slik vippene dine vanligvis gjør. Når de begynner å falle ut, kan du imidlertid gå tilbake og la vippestylisten fylle ut de manglende delene. Så teknisk sett kan du få utvidelsene dine til å vare på ubestemt tid.

Ødelegger vippeextensions vippene dine?

Egentlig ikke – det er ikke massevis av bevis som viser om vippeextensions faktisk påvirker din naturlige vippelengde eller helse på lang sikt. 

– Det er imidlertid en bitteliten risiko for å utvikle traction alopecia, sier lege Zaina Al-Mohtaseb, MD, assisterende professor i oftalmologi ved Baylor College of Medicine i Houston.

Bilde av en kvinne med grønne øyne som har fått Traction alopecia etter en behandling med vippeextensions.
Traction alopecia

Traction alopecia betyr at dine naturlige vipper kan falle ut som et resultat av den konstante vekten av gjentatte vippeextensions. Men ikke stress – dette er ikke vanlig.

– Vanligvis tar det år med dårlig påføring og feil pleie før langsiktige vippeskader oppstår som et resultat, sier Marin. 

Så bare gå til legitime klinikker og salonger. Ikke alle billige tilbud er gode tilbud.

Sørg for at teknikeren din følger alle sanitær- og desinfeksjonsprotokoller, og ikke vær redd for å spørre teknikeren om å bekrefte at alle disse forholdsreglene blir tatt. Og husk: Lytt til magefølelsen. Hvis du får dårlig følelse fra en salong, bestill et annet sted. 

Prosedyrer for vippeforlengelse på en yngre kvinne.
Gå til sertifiserte klinikker, det er også anbefalt å ha en fast person.

Hva er problemene med vippeextensions?

Vippeextensions er ikke farlige eller problematiske så lenge teknikeren din følger de riktige metodene og bruker de riktige materialene. Før du drar til timen, spør salongen om ingrediensene i vippelimet de bruker.

Hvis de ikke kan svare på spørsmålet ditt, avlys timen (du vil ikke at uerfarne mennesker skal feste ting til øyelokkene dine), og hvis de sier at limet inneholder formaldehyd (et kjent øyeirriterende middel som kan forårsake rødhet, irritasjon, kløe og hovne øyelokk), så avlys timen.

Det kan koste deg litt mer, men det er best å velge en salong som bruker lim laget med butylcyanoakrylat og oktylcyanoakrylat i stedet for formaldehyd – de er mindre giftige for øyeområdet. 

Hvor mye koster et komplett sett med vippeextensions?

Det avhenger av hvor du bor, men i Bergen kan et grunnleggende sett (vanligvis 70 til 80 vipper per øye) variere fra $100 til $400. Og fordi øyevipper vokser og til slutt faller ut, må du gå tilbake med noen ukers mellomrom for fill-ins, som kan koste alt fra $50 til $165, avhengig av hvor mange nye vipper du trenger.

PS: Jo lenger du går mellom fill-ins, jo flere vipper må du erstatte og jo mer vil det koste deg – og hvis du venter for lenge, vil teknikeren din kanskje bare gi deg et helt nytt sett med extensions fremfor enn en fill-in, som åpenbart ikke vil være billig.

Hvordan vet du hvilken størrelse vippeextensions du skal velge?

Du vil kanskje ha vipper på Kardashian-nivå, men det betyr ikke at øynene dine kan håndtere dem. 

– Hvilken type vipper du kan få avhenger av lengden og styrken til dine naturlige vipper, sier Marin. Å bruke vipper som er for lange eller for tykke for vippene dine kan faktisk forårsake skade i det lange løp, så du må sørge for at extensions ikke er mye lengre eller tykkere enn dine naturlige vipper.

Hvis alt dette høres forvirrende ut, ikke bekymre deg – en dyktig vippespesialist vil hjelpe deg til å ta den beste avgjørelsen for vippene dine, inkludert hvilken type materiale du bør få, som syntetisk mink eller syntetisk silke. 

Mink er vanligvis dyrere, føles mykere og ser mer naturlig ut; Noen syntetiske stoffer, som er svært tilpassbare, kan imidlertid også se ut og føles naturlige og ende opp med å koste like mye som eller mer enn mink.

En vakker kvinne med blå øyne, hun har flotte, ungdommelige vipper.

Hva er klassiske vipper vs hybride vippeextensions?

Når det kommer til tettheten, krøllingen og lengden på utvidelsene dine, må du bli enig med vippespesialisten for å finne ut hvilket som er det beste alternativet for deg.

– En god vippetekniker vil ta ansiktsform, beinstruktur og naturlige vipper i betraktning når de hjelper deg med å bestemme deg for et vippeutseende, sier Clementina Richardson, vippeekspert og grunnlegger av Envious Lashes i NYC og Miami.

Vanligvis betyr enkle eller klassiske vipper at det er én enkelt forlengelse festet til én enkelt, naturlig vippe. Hvis du vil ha mer volum, kan man påføre noen få extensionshår på en enkelt, naturlig vippe, som ofte kalles viftevipper eller volumvipper. Og med hybride vippeextensions kan vippeteknologien din kombinere de to og legge til en vifte der du vil ha mer volum, og avsmalne den med singler

Phillips beste tips: Be om bilder av spesialistens arbeid så du kan vise hvilket resultat du ønsker deg. 

Kan jeg bruke sminke når jeg skal til time for vippeextensions?

Nei. Du skal møte opp til timen din med ren hud og uten øyesminke. Det betyr absolutt ingen øyenskygge, eyeliner og/eller mascara. Alt på lokkene eller vippene dine kan påvirke hvordan extensionsene dine blir, så sørg definitivt for å vaske ansiktet på forhånd.

Sett med sminke som kan bruke for å fremhevet øyet.
Sminke

Hva kan du ikke gjøre med vippeextensions?

I disse dager avhenger dette i stor grad av hvilken type produkter salongen din bruker. Våte øyevipper pleide å være noe du virkelig ville unngå, men Phillips forklarer at noen limformler i dag tillater eksponering for vann etter 24 timer.

Avklar alltid med salongen din hva den beste etterpleien innebærer for dine spesifikke vipper. Det er en god idé å avstå fra å rykke, dra, gni eller bruke noen form for oljeaktig formel, uansett hva slags produkter som blir brukt. 

En ung kvinne med rødt hår gnikker seg i øyene etter behandling av vippeextentions.
Unngå å gni deg i øyet!

– Olje vil bryte ned limet og setter du på serum så unngå det på vippekanten, forklarer Phillips. 

Så lenge du holder vippekanten beskyttet, er øyekrem ok. For de med fet hud og fete øyelokk, anbefaler Phillips øyenskyggeprimere for å absorbere overflødig olje og stoppe det fra å sive ned i vippekanten.

Hvordan dusjer du med vippeextensions?

Du kan dusje, men snakk med salongen din først, for det kan hende du må vente i et døgn. 

– Øyenvippelim varierer i tiden de tar å herde, fra enten 12 til 24 timer avhengig av hvilket lim stylisten din bruker, sier Marin. 

– Det er superviktig at du er forsiktig med vippene dine og sørger for at ikke vann berører dem i løpet av denne tiden, sier Richardson. 

Du kan altså dusje etter å ha fått øyenvippeextensions, og det burde du definitivt. Men! Vær! Forsiktig! Phillips sier at du skal la vippene få en lett dusj i vannet, og når du tørker av, bruk håndkleet til å duppe forsiktig under øynene for å absorbere vannet.

Hudpleie. Vakker svart jente etter dusjing med fuktighetskrem på ansiktet

Kan du sette mascara på vippeextensions?

Marin anbefaler ikke å bruke mascara med vippeextensions. Hvorfor? Når du prøver å ta den av på slutten av dagen, kan du faktisk få extensions til å løsne fra friksjonen og sminkefjerneren. Ikke bare det, men mascara kan klumpe vippene dine sammen og gjøre dem vanskelige å rengjøre. 

Når det gjelder eyeliner bør du unngå å bruke krembaserte formler, som ofte inneholder oljer eller voks som ødelegger lim, sier Richardson. 

Hvordan vasker du ansiktet med vippeextensions?

Du tror kanskje at å vaske vippene dine vil få dem til å falle av raskere, men Phillips avkrefter den myten og understreker viktigheten av å vaske bort all opphopning som kan forårsake at vippene faller av eller knekker.

Richardson anbefaler kun å bruke cleansere som er spesielt formulert for å være trygge med vippeextensions. Andre produkter kan inneholde ingredienser som kan svekke bindingen til vippeextensions og få dem til å falle for tidlig.

Og hvis du bruker øyesminke, bruk oljefrie puter og sveip forsiktig nedover, i stedet for frem og tilbake, for å få lokk og vipper rene. Og uansett hva du gjør, unngå å gni eller dra i øynene.

Hvor ofte bør jeg børste vippeextensions?

Vippene kan bli flokete når du sover eller dusjer, så børst vippene forsiktig med en ren børste når du våkner, etter at du har dusjet og på slutten av dagen.

Når vippene dine vokser ut over vippekanten der de startet, kan spolen bli fanget og dra i vippene dine, så på det tidspunktet foreslår Phillips å bare bruke spissen av spolen for å skille vippehårene, for å unngå å trekke noen ut. 

Hvis du trenger å fjerne smuss eller søvn fra øynene dine, sier Phillip at en myk øyenskyggebørste dyppet i vann er det perfekte verktøyet for å rense og lufte ut vippene igjen. 

– For å unngå unødvendig sammenfiltring, prøv å sove på ryggen eller siden (ikke magen) og bruk et silkeputetrekk, som har en tendens til å være skånsommere mot extensions, sier Richardson.

En ung kvinne får vippene børstet.

Hvordan tar du av vippeextensions?

Forsiktig. Igjen, ingen trekking, trekking eller gnikking. Husker du hvordan du skal unngå oljer fordi de kan bryte ned limet? Bruk det til din fordel! Phillips sier at hvis du ikke kan gå til en salong for å fjerne vippene, trykker du forsiktig litt olje, som vitamin E eller lakserolje, på øyevippene og lar det trekke gjennom limet over natten. Når du vasker ansiktet om morgenen, skal extensions løsne lett. 

Er vippeextensions verdt det?

Ok, så det er mye å tenke på før du bestemmer deg for å ta vippeextensions. Hvis du føler at mascara ikke er godt nok, og du synes det er greit med det ekstra vedlikeholdet og kostnaden for vippeextensions, er det definitivt verdt å finne en god salong for en konsultasjon.

Og du? Du kan alltids eksperimentere med falske vipper først, for å se hvilken lengde og form som passer dine øyne. Det er tross alt mindre forpliktende. 

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.