Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hudanalyse: Hva er det? Finn din hudtype

Innhold

Hva er hudanalyse?

Hudanalyse brukes til å identifisere din hudtype, hudtilstander og finne den mest passende behandlingen for huden din. Hudanalyse utføres vanligvis av estetikere. En god estetiker vurderer den generelle tilstanden til huden din og anbefaler behandlinger for den.

Hudanalyse kan gjøres på alle typer hud:

Normal hud: Denne ikke for tørre og ikke for fete hudtypen har ingen eller få ufullkommenheter, ingen alvorlig følsomhet, knapt synlige porer og en strålende hudfarge. Forebyggende behandlinger sammen med vektlegging av produkter og livsstilsendring er passende for en normal hud.

Hudanalyse av normal hud
Hudanalyse av normal hud

Tørr hud: De vanlige egenskapene til en tørr hud er røde flekker, ru hudfarge, nesten usynlige porer, mer synlige linjer og mindre elastisitet. For å behandle tørr hud, bør du gjenopprette fuktighetsbalansen uten å forårsake fet hud.

Beauty care product, dry female skin and hydration
tørr hud

Fet hud: Personer med fet hud har vanligvis forstørrede porer, hudormer, kviser og skinnende tykk hud. Behandlingene av fet hud bør redusere irritasjon og rødhet.

Acne or facial skin treatment
Fet hud

Kombinasjonshud: En kombinert hud er normal eller tørr i noen områder og fet i noen andre områder. Ulik pleie er nødvendig i forskjellige områder av denne hudtypen. En kombinasjonshud er skinnende og har porer som ser større ut enn normalt og hudormer. Denne hudtypen krever en individualisert tilnærming. Behandlingene bør fokuseres på å redusere porestørrelsen og balansere fete og tørre områder.

Hvordan startes hudanalyse?

Hvis det er første gang, vil en estetiker stille deg flere spørsmål angående hudproblemer, medisiner, kosthold og så videre, slik at de vil finne ut hva som er viktig for deg.

I begynnelsen pakker estetikeren hodet ditt inn i et håndkle. Deretter bruker man spesielle pads eller kluter for å rense huden din grundig. Dette vil føre til fjerning av sminke og hudormer, ujevn hudtone og ødelagte kapillærer. Estetikeren har til hensikt å identifisere:

 • Hudens tekstur
 • Om huden din er ekstremt tørr eller ikke
 • Utbrudd
 • Fasthet/tap av elastisitet
 • Din hudfølsomhet

Hva identifiseres under hudanalyse?

Hudtype

En estetiker prøver å finne ut om huden din er tørr, normal, fet eller kombinasjonstype under hudanalyse. Mengden olje som produseres av huden din bestemmer først og fremst hudtypen din. Det er interessant å vite at hudtype kan endre seg over tid. For eksempel blir huden din tørrere når du blir eldre. Estetikeren velger passende hudanalyseprodukter basert på din hudtype.

Hudforhold

Hudforhold omfatter:

 • hudormer
 • kviser
 • solskader
 • rynker
 • akne
 • dehydrering
 • dårlig elastisitet
 • rosacea

Alle disse defektene blir identifisert, diskutert og forklart til deg av estetikeren. Deretter anbefales og utføres passende behandlinger.

Solbrent hud identifiseres som et hudforhold i en hudanalyse
Solbrent hud identifiseres som et hudforhold i en hudanalyse.

Hvilke faktorer påvirker hudens helse?

Generell helse

Huden din er det største organet i kroppen din. Er ikke huden sunn vil det være godt synlig for de fleste.  Derfor er det veldig viktig å bli bevisst på hudforholdene dine og å gjøre livsstilsendringer for å beskytte og opprettholde din sunne hud.

Røyking

Røyking fører til at aldringsprosessen akselereres og rynker oppstår. Røyking kan også gulne huden og forårsake aldersflekker.

Smoking
Røyking

Kosthold

Hva du spiser påvirker virkelig hudens helse. Prøv å konsumere mer frukt og grønnsaker for å øke elastisiteten til huden din. Usunne kostholdsvaner vil føre til rødhet eller tørrhet.

Healthy eating food. Carbs and protein for bodybuilding
Prøv å konsumere mer frukt og grønnsaker for å øke elastisiteten til huden din.

Allergier

Allergier kan forårsake rødhet og utslett. Hvis du ønsker å bruke hudanalyseprodukter, vær oppmerksom på din allergi mot solkrem eller andre ingredienser.

Medisiner

Hvis du tar noen medisiner, vær forsiktig når du bruker hudanalyseprodukter. Fordi medisiner kan reagere med ingrediensene i slike produkter.

Timer tilbrakt utendørs

Å tilbringe lang tid utendørs kan føre til rynker og en læraktig hud. Bevissthet om langvarig eksponering fra arbeid ute vil påvirke valget av hudanalyseprodukter.

Young woman applying sunscreen on her face in snow landscape
Å tilbringe lang tid utendørs kan føre til rynker og en læraktig hud, husk solkrem.

Hudpleierutine

Vær alltid forsiktig med hvilke rensemidler, skrubber og fuktighetskremer du bruker. Feil, lav kvalitet og upassende hudprodukter kan irritere huden din.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!