Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Filler under øynene: Typer, kostnader, komplikasjoner – Velbehag klinikk

Innhold

Hvis du føler at øynene dine ser slitne og trøtte ut, selv om du er godt uthvilt, kan filler under øynene være et alternativ for deg. Å bestemme seg for en slik prosedyre er en stor avgjørelse. Det er flere ting man må vurdere, som: 

 • Kostnad
 • Fyllstoff
 • Valg av behandler til å utføre prosedyren
 • Restitusjonstid
 • Potensielle bivirkninger

Å ta filler under øynene kan gjøre underverker, men det er ingen mirakelløsning. Behandlingen er for eksempel ikke permanent, og kan ikke fjerne utfordringer som såkalte kråketær (linjer ved siden av øynene). Å snakke med en lege eller kosmetisk sykepleier er et viktig første steg. 

Alle fortjener å føle seg trygge og komfortable med utseendet sitt. Hvis du vurderer å ta filler under øynene, kan denne artikkelen gi deg informasjon om prosedyren og hva du kan forvente av resultater. 

Hva er øyefiller?

Øyefiller brukes for å lysne området under øynene. Det får også området til å se fyldigere ut, og reduserer skygger som kan få deg til å se mer uthvilt ut. 

Hyaluronsyre er det vanligste fyllstoffet å bruke når man tar filler under øynene. Hyaluronsyre produseres naturlig av kroppen, og i fyllstoffer er det laget med en syntetisk gelé som etterligner kroppens naturlige stoff. Populære merkevarer som bruker dette er Restylane, Belotero og Juvaderm.

Øyefiller brukes for å lysne området under øynene. Det får også området til å se fyldigere ut
Øyefiller brukes for å lysne området under øynene. Det får også området til å se fyldigere ut

Hyaluronsyrestoffer har vist seg å støtte kollagenproduksjonen, som har en foryngende effekt på huden. Fyllstoffer med hyaluronsyre er den vanligste fillertypen fordi de er gjennomsiktige, enkle å jevne ut og har mindre sannsynlighet for å klumpe seg. Det gir derimot det korteste resultatet av alle fyllstoffene, men er kjent for å gi det mest naturlige utseendet.

Hva er Restylane laget av?

Restylane består av hyaluronsyre, og er den eneste filleren på markedet som har 1% modifisering. Det betyr at innholdet i Restylane skiller seg kun 1% fra hyaluronsyren som allerede eksisterer naturlig i kroppen. 

Hvordan virker Restylane? 

Når det injiseres filler, en romoppfyllende gelé med hyaluronsyre, skapes det volum og utjevning av rynker og linjer i det aktuelle området i huden. Effekten er synlig umiddelbart etter injiseringen. Virkningen sees best etter en til to uker. Varigheten varer mellom 4 til 12 måneder, avhengig av hvor mye bevegelse det er i området. Det er ikke en permanent behandling, og det vil være nødvendig med en “touch-up” time innen en viss tid, dersom man ønsker å beholde resultatet. Tar man ikke behandlingen på nytt, vil filleren etterhvert gå vekk av seg selv. 

Restylane hjelper med rynker og linjer i det aktuelle området
Restylane hjelper med rynker og linjer i det aktuelle området

Hvordan fjerne Restylane? 

Man kan fjerne gammel eller uønsket filler med et stoff som heter hylase. Dette inneholder enzymet hyalurondiase, som kan løsne opp filleren. Enzymet bryter ned filleren i løpet av 2-3 dager. Man må ofte gjenta behandlingen for å bryte den helt ned. Hos Velbehag medisinsk hudklinikk koster det 1200,- og oppover for behandling med hylase. 

Hvordan er prosedyren?

Prosedyrene varierer noe ut fra hvilken type fyllstoff som brukes. Det første steget ved fillerbehandling er alltid en konsultasjon i forkant. Her vil man diskutere situasjonen med en behandler om hva som er den riktige løsningen for deg og dine behov. Her vil man også gå gjennom prosedyren og hele prosessen.

Her er en generell oversikt over prosedyren: 

 • Behandleren vil merke opp området hvor injeksjonene skal settes, og sterilisere området med rensevæske. Det blir så lagt på en bedøvende krem på området som skal få trekkes inn i huden i noen minutter. 
 • Legen vil bruke en liten nål for å stikke hull i huden. Her finnes det flere metoder og teknikker på hvordan dette utføres. 
 • En eller flere injeksjoner vil være nødvendig under hvert øye. Etterpå jevner behandleren ut fyllstoffet på plass. 
 • Mange kjenner ingen smerte under prosedyren, mens andre kjenner lette stikk. Det vil være en følelse av trykk der fyllstoffet injiseres. 
 • Selv om injeksjonsnålen ikke er satt inn rett ved øyet, kan det være psykisk ubehagelig å føle en nål som kommer så nært øyet. 
 • Hele prosedyren vil vare i alt fra 5 til 20 minutter. 
Dermatologist injecting a cheek filler to a woman

Restitusjon etter øyefiller

Generelt er dette hva man forvente etter behandlingen: 

 • Etter prosedyren vil behandleren legge en ispose på behandlingsområdet
 • Du kan se litt rødhet, blåmerker og hevelse etterpå, og disse bivirkningene er normale og kortvarige
 • Behandleren vil anbefale en oppfølgingstime innen noen dager for å vurdere området, og for å avgjøre om det er nødvendig med påfyll 
Afro Woman Looking In Mirror Touching Face At Bathroom
Du kan se litt rødhet, blåmerker og hevelse etterpå, og disse bivirkningene er normale og kortvarige – Filler under øynene

Resultater – Filler under øynene

Fyllstoffer absorberes tilbake i kroppen over tid. De gir dermed ikke permanente resultater. Fyllstoff med hyaluronsyre varer vanligvis alt fra 9 måneder til ett år.  

Hvem er en god kandidat for filler under øynene? 

Å ha mørke skygger i området under øynene kan ofte være genetisk, men andre tilfeller kan også forårsake det, som for eksempel: 

 • Aldring
 • Dårlig søvn
 • Dehydrering
 • For mye pigment
 • Synlige blodårer

Øyefiller er mest effektivt for personer som har mørke huler under øynene, forårsaket av genetikk eller aldring, i motsetning til livsstilsfaktorer. Noen har naturlig heng under øynene som kan kaste skygger under lokket. Øyefiller kan hjelpe med å lindre dette problemet hos mange mennesker, selv om andre kan finne kirurgi som en mer effektiv løsning.

Glad beautiful woman with healthy skin cares about under eye skin applies moisturising patches
Øyefiller er mest effektivt for personer som har mørke huler under øynene

 Aldring kan forårsake innsunkne øyne og et mørkt, hult utseendet under øynene. Når man blir eldre, kan fettlommene under øyet forsvinne eller falle, som forårsaker det hule utseendet og et skille mellom området under øynene og kinnet. 

Ikke alle er gode kandidater for behandlingen. Hvis man røyker kan behandleren advare mot øyefiller. Røyking kan hindre restitusjon etter prosedyren, og vil også redusere hvor lenge resultatet holder seg. 

Hva er mulige bivirkninger med filler under øynene?

Det er viktig å gi beskjed til behandleren din dersom du har eventuelle allergier i forkant av prosedyren, for å unngå en potensiell allergisk reaksjon på fyllstoffet. Utover dette er de fleste bivirkningene fra øyefiller minimale og kortvarige. De kan inkludere: 

 • Rødhet
 • Hevelser
 • Rød prikk på injeksjonsstedet
 • Blåmerker

Hvis fyllstoffet injiseres for nær hudoverflaten, kan området bli blått eller få hevelser. I noen tilfeller må fyllstoffet løses opp hvis dette skjer. Hvis man bruker hyaluronsyre i fyllstoffet, vil en injeksjon av hyaluronidase bidra til å raskt løse opp fyllstoffet. 

Mirror image of young woman examining her face in the bathroom
Er du rød, har hevelser eller små blåmerker er dette tegn på bivirkninger.

Hvordan minimere bivirkninger

Den viktigste måten å unngå alvorlige bivirkninger på, er å velge en erfaren og sertifisert behandler til å utføre denne prosedyren. Mindre kvalifiserte behandlere kan ha større sannsynlighet for å forårsake alvorlige bivirkninger, som ujevn påføring av filler eller andre uhell ved å treffe en vene eller arterie. Alvorlige bivirkninger kan innebære: 

 • Ujevne resultater, som mangel på symmetri mellom hvert øye
 • Små kuler under huden
 • Nervelammelse
 • Arrdannelse
 • Blindhet

Hvor mye koster det med filler under øynene? 

Siden øyefiller er en kosmetisk prosedyre, dekkes den ikke av helseforsikring. Kostnadene kan variere, vanligvis fra rundt 4000,- og oppover. Gjør research, se på anmeldelser og erfaringer fra andre kunder på nett, og sett deg godt inn i hvem som virker som seriøse behandlere og aktører. Sørg for å få vite alt du trenger under konsultasjonstimen. Her bør det være rom for å stille spørsmål, som:

 • Hvor mange år med praksis har du?
 • Hvor ofte utfører du denne prosedyren?
 • Hvor ofte gjør du prosedyren hos personer i min aldersgruppe, med min spesifikke tilstand? 
 • Hvilken type filler anbefaler du vanligvis og hvorfor?
 • Hvilken type filler anbefaler du for meg og hvorfor? 

Filler under øyne brukes som regel for å redusere mørke ringer og heng under øynene. Uansett hvilken type filler man velger, er det svært viktig å velge en erfaren og sertifisert behandler som skal utføre prosedyren. 

Øyefiller hos Velbehag medisinsk hudklinikk 

Hos Velbehag medisinsk hudklinikk er vi spesialisert på behandlinger med filler, som utføres av Velbehag sine erfarne og sertifiserte kosmetiske sykepleiere. Hos oss kan du bevare dine naturlige skjønnhetstrekk i trygge omgivelser. Vi behandler blant annet lepper, kjeve, kinnben, nese og nasolabiale linjer ved bruk av filler.

Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Filler gjør det mulig å fremheve, korrigere og definere naturlige skjønnhetstrekk. Behandlingen gir umiddelbare estetiske resultater og synlig effekt øyeblikkelig. Det er en alternativ behandling som er langt mindre omfattende enn tradisjonell kosmetisk kirurgi, og man kan gå tilbake til daglige gjøremål rett etter behandlingen. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!