Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Brow lamination (Brynslaminering): Alt du trenger å vite | Velbehag

Innhold

De sier at øyenbrynene rammer inn ansiktet, og heldigvis for oss trenger vi ikke lenger å stole på vår butte pinsett og stadig dårligere syn for å gjøre brynene våre om til kunstverk som rammer inn ansiktet. Nå finnes det nemlig mange innovative behandlinger for å trimme, rydde opp i og forvandle øyenbrynene våre. En nyere – og stadig mer populær behandling kalles brynlaminering.

Du har kanskje lagt merke til bilder av fyldige, glatte øyenbryn med en høyglans finish på Instagram- og TikTok?. Vel, det er brynlaminering. Nå, når vi sier laminering, snakker vi ikke om å gjøre laminere papirark med skinnende plast, slik vi gjorde i barnehagen. Brynlaminering har imidlertid en lignende utjevnende effekt ved å bruke kjemikalier for å semi-permanent sette øyenbrynshårene vertikalt, slik at de ser børstet ut.

På grunn av denne prosessen omtaler folk også behandlingen som en brynperm. Forskjellen er at man i dette tilfellet retter ut hårene, i stedet for å legge til en krøll eller en bølge. Hvis hårstråene dine alltid er uregjerlige, du har hull, eller var offer for overplukke-trenden, så er brynlaminering løsningen. 

Høres ganske supert ut, ikke sant? Vel, det er det. Men (ja, det er et men, beklager!) som mange skjønnhetsbehandlinger der ute, er det også noen ulemper. La oss se nærmere på fordelene, risikoene, etterbehandling og kostnadene.

Hva er brynlaminering (brow lamination)?

Brynlaminering er egentlig en «teksturerende behandling for brynhår. Det refererer til en prosess der en øyenbrynsspesialist «myker opp hårsekken» ved hjelp av en kjemisk løsning og deretter omformer brynet slik at det får en mer raffinert, løftet, jevnere form. Resultatet? Perfekte børstede bryn som gir et fyldigere, mer enhetlig og definert utseende.

Brynlaminering er egentlig en "teksturerende behandling for brynhår.
Brynlaminering er egentlig en «teksturerende behandling for brynhår.

Hva er fordelene med brynlaminering?

Den største fordelen med laminerte bryn er selvfølgelig utseendet på dem. Når det gjøres riktig, vil brynet legge seg i en mer estetisk tiltalende form, og brynene ser fyldigere og mer løftet ut. I tillegg til å glatte ut hårene, kan du også omforme brynene litt under laminering; for eksempel om du vil heve buen eller senke halen for å få ønsket form.

I motsetning til andre brynbehandlinger, inkludert mikroblading, er denne behandlingen hverken inngripende eller permanent, noe som gjør den til et flott alternativ for deg som ikke ønsker å forplikte deg til én stil og mange oppfølgende behandlinger om du ikke liker resultatet. 

Ikke bare ser de bra ut etter laminering, men de er også enklere å håndtere. Hvis brynhårene er uregjerlige allerede, vil de lettere kunne håndteres i sin glatte form. 

Et av de viktigste salgsargumentene for laminering er at det varer opptil åtte uker, noe som betyr at du slipper panisk brynbørsting og gelésetting hver morgen. Mindre tid foran speilet, altså! 

Pretty girl getting brow depilation at beauty salon
laminering varer opptil åtte uker, noe som betyr at du slipper panisk brynbørsting og gelésetting hver morgen.

Hvordan forbereder jeg meg til en brynlaminering?

Det er viktig at du er godt forberedt før du går til timen. Unngå retinol , alfahydroksysyrer (AHA) og andre eksfolierende hudpleieprodukter minst 48 timer før timen, da dette kan forårsake en reaksjon med den kjemiske lamineringsløsningen, noe som resulterer i en uønsket hudreaksjon. Brynteknikere anbefaler også å unngå pinsett, threading eller voksing av brynene dine før timen.

Hvis du har ultrasensitiv hud, eller tidligere har reagert på hårfarging, er det lurt å ta en lappetest før timen din. I motsetning til mange skjønnhetstjenester, krever ikke laminering alltid en lapptest, så om du har allergi vil du først merke det når løsningen er påført. 

Gi beskjed til brynsteknikeren din hvis du har noen hudsykdommer (inkludert psoriasis og eksem), hvis du har vært følsom for visse kjemikalier tidligere, hvis du har øyesykdommer eller er solbrent. Da får du beskjed om du fortsatt kan få behandlingen nå, og dette er tross alt for ditt beste og din sikkerhet. 

Hvordan er brynlamineringsprosessen? 

Så du er helt klar og klar til å få brynene laminert. Hva bør du forvente?

Trinn 1: 

Først og fremst vil du bli vist til et tilbakelent sete hvor du vil føle deg komfortabel. Brynteknikeren din vil begynne å rense området for å sikre at det er fritt for sminke, oljer eller bakterier. Deretter vil de påføre en avslapningskrem, som forårsaker en reaksjon på disulfidbindingene i brynene dine. Disse holder sammen proteinkjedene (keratin) i hårene våre. Dette myker opp hårene og gjør dem bøyelige for å danne ønsket form. Ofte brukes det litt plastfolio over brynene for å fremskynde denne prosessen. 

eyebrow lamination procedure styling, correction, coloring eye brow care treatment
eyebrow lamination procedure styling, correction, coloring eye brow care treatment

Trinn 2:

Etter rundt fem minutter (dette avhenger av tykkelsen på hårene dine) fjernes deretter kremen og en settingkrem påføres. Denne kremen kalles en «nøytralisator», «reformer» eller «setting»-krem ​​og setter håret inn i sin nye form og reformerer håret og dets keratinkjeder. Denne kremen får stå i ytterligere noen minutter, og teknikeren din vil bruke en børste for å børste håret på plass.

close-up of the procedure for long-term eyebrow styling, the master performs eyebrow lamination
Settingkrem

Trinn 3:

Etter at brynene er satt på plass, liker noen teknikere å nappe bort hår som har kommet på avveie. Du bør unngå voksing etter lamineringsprosessen fordi hårsekken og porene rundt brynet har blitt åpnet opp av ingrediensene i lamineringsprosessen. Voksing kan derfor skade huden i det sensitive området rundt øyet. 

Du bør heller ikke klippe hårene med mindre de er ekstremt lange og merkbart feilplasserte.

Etter at brynene er satt på plass, liker noen teknikere å nappe bort hår som har kommet på avveie.
Etter at brynene er satt på plass, liker noen teknikere å nappe bort hår som har kommet på avveie.

Trinn 4:

Når alt dette er fullført legges det på en fuktighetsgivende essens og keratinbalsam brukes. Dette er ofte noe man får med seg hjem for å følge opp med balsam hjemme også. 

Pretty girl getting brow depilation at beauty salon

Er det noen risiko ved brynlaminering?

På grunn av de kraftige kjemikaliene som brukes under prosessen, kan det være noen ulemper med behandlingen. Brynlaminering (brow lamination) kan ha en skadelig effekt på den generelle tilstanden til hårene over en periode, spesielt om det kombineres med andre behandlinger over tid. Det er veldig mulig å overbehandle hårene under laminering, spesielt hvis det er noe du får gjort regelmessig og/eller hvis brynteknikeren din ikke er særlig dyktig.

Du bør være oppmerksom på overbehandlede bryn. Det er her håret potensielt kan bli sprøtt og falle ut. Brynlaminering bør derfor være en kortsiktig fiks, og ikke noe man gjør for ofte. 

Resultatet av skadede bryn kan forårsake akkurat det som laminering tar sikte på å fikse: tørre, uregjerlige bryn som ser skrøpelige ut.

Av denne grunn anbefales det å bare få brynlaminering en gang i blant. 

Cosmetologist doing permanent makeup tattooing for brows in her office. Beautiful Asian woman work

Det er også veldig viktig at du velger anerkjente klinikker, salonger og teknikere. Sørg alltid for å gjøre research når du bestiller behandling som involverer et sterkt kjemikalie, og sørg for at teknikeren tar hensyn til tilstanden til brynene dine. 

Når det gjelder øye- og hudhelse, er det viktig å tenke på den sarte øyelokkshuden.  Dette er den tynneste og mest delikate på kroppen. Derfor krever det spesiell omsorg og oppmerksomhet, med tanke på hudpleieproduktene vi bruker. Området er spesielt utsatt for irritasjon, så sterke kjemikalier fra denne brynlamineringen kan forårsake eksem, med rød, tørr, kløende og betent hud.

En annen mulig risiko er muligheten for å få disse kaustiske kjemikaliene i kontakt med selve øyet, noe som kan forårsake potensielt irreversibel skade. 

Kan jeg gjøre en brynlaminering hjemme?

Mange skjønnhetsbehandlinger utføres av fagfolk av en grunn, inkludert brynlaminering. Hjemmesett er ikke like sterke som profesjonelle sett, men formuleringene har fortsatt potensial til å skade brynhårene på lang sikt, spesielt hvis de brukes feil. For ikke å nevne at det aldri er en god idé å bruke kjemikalier du ikke har blitt opplært i så nær øynene dine. Dere har bare ett ansikt. 

Hvor mye koster brynlaminering (brow lamination)?

Kostnaden for brynlaminering varierer avhengig av hvor du bor og kvaliteten du kan forvente. Ofte er dette en tilleggstjeneste, slik at du betaler for mer enn bare perm. 

Hva med etterbehandling av brynlaminering?

Etterbehandling er viktig, og det må gjøres riktig så man ikke ødelegger de gode resultatene. Ikke få øyenbrynsområdet vått i 24 timer. Det inkluderer også å unngå bruk av dampbadstue eller hard trening som gjør at du svetter for mye. 

Når dette 24-timersvinduet har passert bør du bruke olje for å hydrere hårene. Vi anbefaler Augustinus Bader Face Oil eller lakserolje, hver kveld før sengetid. 

Det er også lurt å bruke The Brow Mask minst en gang i uken for å revitalisere brynhåret slik at de ser ut som de har blitt laminert på nytt.

Brynlaminering er et flott og ikke inngripende alternativ til microblading for et naturlig, definert utseende med minimalt vedlikehold. Men på grunn av kjemikaliene som er involvert i prosessen, kan det være ganske tøft for brynene dine om du gjør det ofte eller etterbehandler feil – med potensiale til å overbehandle dem, noe som resulterer i tørre, slitne (og triste) hår. På grunn av dette anbefaler eksperter å alltid besøke velrespektert salong, og hvis du opplever at hårene dine blir tørre, så hold deg kun til sporadiske behandlinger. 

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.