Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Etterbehandlingsråd for Lip Fillers i 2022 

Innhold

Lip fillers er medisinske injeksjoner som gir leppene et mer fyldig og definert utseende. De kalles også for dermale fyllstoffer, og det finnes fire typer fyllstoffer som er godkjent av FDA (Food and Drug Administration). 

 • Hyaluronsyre
 • Kalsiumhydroksylapatitt
 • Poly-L-melkesyre (PLLA)
 • Polymetylmetakrylat (PMMA)

Lipfiller-prosedyren tar bare noen få minutter og er minimalt omfattende. Behandlingen er ikke permanent, og man må fylle på med fremtidige injeksjoner for å opprettholde og vedlikeholde resultatet som filleren skaper. Man vil oppleve noe hevelse, ømhet og blåmerker etter prosedyren. 

Dame får filler i leppene hos Velbehag Klinikk Bergen
Lip filler hos velbehag Medisinsk Hudklinikk

10 etterbehandlingsråd etter lip-filler 

 1. Har du blåmerker på injeksjonsstedet, kan det hjelpe å legge aloe vera på. Hør med din behandler før du eventuelt legger det på. 
 2. Påfør is på leppene etter prosedyren med en ispose eller isbit, dekket med en tynn klut. Dette vil bidra til å lette hevelse, kløe, blåmerker og annen smerte. 
 3. Unngå anstrengende trening i 24 til 48 timer etter du har tatt lipfiller. Forhøyet blodtrykk og puls fra trening kan gjøre hevelser og blåmerker verre. Det går fint med lett aktivitet, som å gå. 
 4. Hold deg hydrert. Å drikke mye vann vil hjelpe kroppen din med å helbrede seg. 
 5. Spis rikelig med fuktighetsgivende frukt og grønnsaker, og prøv å unngå overflødig natrium, som kan forverre hevelsen. 
 6. Unngå høye temperaturer, som dampbad, badsstuer eller oppvarmede treningstimer i 48 timer etter behandling. Høy varme og temperatur kan forverre hevelsen. 
 7. Spør legen din om hvilke smertestillende medisiner du kan ta i etterkant av behandlingen. Normalt vil Tylenol være bra, men ikke blodfortynnende medisiner som ibuprofen eller aspirin. 
 8. Hvis du tar lipfillers for en spesiell begivenhet, sørg for å ha god tid mellom prosedyren og begivenheten for å la leppene komme seg ordentlig i tide. 
 9. Prøv å sove med hodet hevet på puter for å redusere hevelsen. Unngå å sove på ansiktet ditt. 
 10. Unngå sminke på leppene i opptil 24 timer etter prosedyren. 

Hva bør man unngå etter lipfillers? 

Her er noen andre punkter behandleren din sannsynligvis vil anbefale deg å unngå etter lipfiller-prosedyren 

 • Unngå alkohol – alkohol virker blodfortynnende, og man bør unngå dette i minst 24 timer etter man har tatt lipfiller. Alkohol kan også forårsake betennelse, øke sannsynligheten for blåmerker og gjøre hevelsen verre. Man bør også unngå alkohol i noen dager før prosedyren. 
 • Ikke fly – legen din vil sannsynligvis anbefale at du venter minst en uke etter behandlingen med å ta fly. Dette er fordi lufttrykket i et fly kan gjøre hevelse og blåmerker verre. 
Charming female getting mouth contouring with filler injection

Når ser man det endelige resultatet? 

Man vil kunne se umiddelbare resultater med lipfiller. Mye av dette er hevelse, som vil gå ned etterhvert og resultatet vil bli noe mindre tydelig. Det tar vanligvis rundt fire uker for filleren å sette seg inn og oppnå det endelige, ønskede utseendet. Resultatet vil vare i rundt seks måneder. 

Det tar vanligvis rundt fire uker for filleren å sette seg inn
Det tar vanligvis rundt fire uker for filleren å sette seg inn

Bivirkninger med lipfiller 

Det kan oppstå bivirkninger innen timer, dager eller uker etter injeksjonene er satt. Ifølge FDA forsvinner de vanligvis i løpet av en kort periode, men i noen tilfeller kan de vedvare i flere uker og måneder senere. Disse bivirkningene inkluderer: 

 • Blåmerker
 • Kløe
 • Opphovning
 • Smerte og ømhet
 • Rødhet
 • Utslett

I noen tilfeller kan man oppleve mer alvorlige komplikasjoner. I disse tilfellene bør man oppsøke helsepersonell eller lege. Når bør man oppsøke slik hjelp? 

Massage after enlarging lips at beauty salon
Hovne lepper er en normal bivirking etter lip fillers.

Mens bivirkninger som hevelse og rødhet er normalt, bør man oppsøke helsepersonell dersom man opplever noen av følgende bivirkninger etter lipfillers: 

 • Intense blåmerker og hevelse – opplever man dette i mer enn en uke, sjekk med legen din. Det er sjeldent, men allergier og andre reaksjoner er en mulighet. 
 • Vaskulær okklusjon – dette skjer når fyllstoffet injiseres inn i eller rundt en arterie, som reduserer eller stopper blodstrømmen. Huden som ligger rundt og vevet vil slutte å fungere uten tilstrekkelig blodtilførsel. Tegn på dette inkluderer umiddelbar og alvorlig smerte, og en endring i hudfarge, som kan gjenkjennes med hvite flekker. Det er også viktig å merke seg at smerten kan ta en stund å legge merke til, fordi de fleste fyllstoffer som brukes her består blant annet av lidokain, et bedøvelsesmiddel. Det kan ta flere timer for denne å gå ut etter injeksjonsprosedyren. 
 • Klumper – dersom klumper er forårsaket av den vanligste typen leppefiller, som er hyaluronsyre, kan disse løses opp med en medisin som kalles hyaluronidase. Men klumper fra dette fyllstoffet kan bli bedre med enkel massasje og litt tid. Dersom klumpene derimot er forårsaket av betennelse, kan helsepersonell behandle dem med kortikosteroidinjeksjoner. De kan også fjernes kirurgisk hvis de ikke forsvinner av seg selv. 
 • Forkjølelsessår – Er du utsatt for forkjølelsessår eller herpes simplex virus 1 (HSV-1), kan dermale fyllstoffer, som lipfillers, utløse et utbrudd som vil kreve antiviral behandling. Kontakt legen din dersom du vet du har hatt herpesutbrudd tidligere, og ønsker å ta lipfillers. 
Daglig leder i resepsjon hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk
Hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk så tilbyr vi lip fillers.

Konklusjon 

Leppefyllere, best kjent som lipfillers, er injeksjoner av hyaluronsyre eller andre dermale fyllstoffer som gjør leppene fyldigere. Prosedyren er rask å gjennomføre og medfører lite nedetid. Sørg for at du går til en sertifisert behandler når du tar lipfillers. Behandleren din skal sørge for at du er klar over eventuelle risikoer og bivirkninger knyttet til prosedyren på forhånd.

Husk at det finnes både fordeler og ulemper med lipfillers. Selv om prosedyren er enkel og effektiv, kan den forårsake hevelse, rødhet og smerte. Hvis du ikke kan unngå å drikke alkohol eller ta fly i dagene etter prosedyren, kan det hende at lipfillers ikke er noe for deg. 

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.