Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

10 Enkle Tips For Glød i Huden

Innhold

Glød i huden

Huden er det største organet kroppen har, og det er dermed lurt å ta vare på den. Glød i huden blir ofte sett på som et tegn på god helse og vitalitet. En kjedelig og tørr hud kan derimot få en til å føle seg mindre enn på sitt beste. 

Her kan du lese om ti produkter og livsstilsendringer som du enkelt kan implementere som en del av din skjønnhets- og hudpleierutine. Den beste delen er at du mest sannsynlig allerede har alt du trenger – om det er i veska, på kjøkkenet eller i medisinskapet. 

1. Ro ned huden med virgin-kokosolje 

Kokosolje har antiinflammatoriske, antioksidant- og helbredende egenskaper på huden. Å bruke kokosolje i ansiktet fungerer ikke like bra for alle hudtyper, ei heller om du har allergi mot kokos. Hvis du kan bruke den uten at den skaper irritasjon, kan den brukes på en rekke måter: 

  • Sminkefjerner
  • Berolige hudbarrieren
  • Fremme en frisk hud som er sunn under overflatelaget
  • En god fuktighetskrem – prøv å masser en liten mengde kokosolje på ansiktet ditt. La det trekke inn i noen minutter før du vasker det av med vanlig rens. 
Composition with coconut oil and fresh coconut
Kokosolje

Vi anbefaler

Dette er et populært tema om dagen, og et emne vi får mange henvendelser knyttet til. Våre eksperter har samlet de beste anbefalingene, og nedenfor kan du se et utvalg av produkter som anbefales.

1. Ren ready steady glow daily aha tonic – Effektiv toner som eksfolierer og gir en jevnere hudoverflate for en perfekt glød.

Ren ready steady glow daily aha tonic

2. Mad Hippie Vitamin CBestselger! Mad Hippies prisbelønte vitamin C serum er en harmonisk blanding av antioksidanter som gjør underverker for hudens utseende. Forvent resultater som fornyet glød, jevnere hudtone og forbedret hudstruktur.

Mad Hippie Vitamin C

2. Bruk aloe vera for å holde huden sterk og sunn 

Aloe vera har helbredende egenskaper og kan stimulere ny cellevekst. Den beroliger og fukter også, uten å tette porene. Å bruke aloe vera etter at du har vasket ansiktet ditt hver dag kan gi huden din en sunn glød. Noen er allergisk mot aloe vera. For å teste dette, kan man gni en liten mengde på underarmen. Får man ingen reaksjon innen 24 timer, bør den være trygg å bruke. 

Aloe vera er en god stimulant for å oppnå glød i huden.
Aloe vera har helbredende egenskaper og kan stimulere ny cellevekst

3. Fukt huden etter ansiktsvask 

Å fukte huden med produkter som forsegler fuktigheten, fremmer både helbredelse og har antioksidant-egenskaper som oppmuntrer huden til et glødende og ungdommelig utseende. Unngå å eksfoliere (peele) huden når den føles tørr, og ikke hopp over fuktighetskrem bare fordi huden føles fet.

En fet eller kombinert hudtype kan fint bruke fuktighetskrem uten olje, og alle hudtyper trenger fukt. Påfør fuktighetskremen på når huden er våt etter dusj eller fra å ha blitt renset. Dette vil forsegle fuktigheten ekstra godt, i stedet for å jobbe på et overflatenivå for å glatte ut ansiktet.

Hand Moisturizer
Påfør fuktighetskremen på når huden er våt etter dusj eller fra å ha blitt renset.

4. Bruk solkrem daglig 

Å bruke solkrem med faktor 15 eller høyere kan forhindre hudkreft. Å holde huden beskyttet mot skadelige UV-stråler beskytter også mot aldringsprosessen, og vil forebygge rynker, fine linjer og en gusten hud. Sørg for å påføre solkrem hver morgen, selv på dager når det regner eller himmelen er overskyet. 

Young woman applying sunscreen on her face in snow landscape
Solkrem er en genial måte for å forebygge rynker.

5. Finn en renserutine som fungerer 

Man bør ikke frarøve huden for fuktighet ved å vaske den for ofte, og man vil heller ikke oppmuntre porene til å produsere for mye olje for å kompensere for for mye vask/rensing. Å vaske ansiktet etter man har svettet, først om morgenen og rett før man legger seg, er som regel de eneste tidspunktene huden trenger det, og er det beste for en sunn hud. 

Woman in pajama with eyes patches and towel on head using laptop sitting on her bed. beauty routine
Finn en rutine som passer deg og din hverdag.

6. Unngå røyk og passiv røyking 

Når huden utsettes for sigarettrøyk, dekkes ansiktet med ulike kjemiske giftstoffer. Dette øker det oksidative stresset i hudcellene, som fører til en tidlig start av aldringsprosessen i huden. Hvis man røyker, er huden en av mange grunner til å slutte. 

Smoking
Røyking påvikrer huden din og starter aldringsprosessen tidligere.

7. Drikk mer vann

Huden består av celler som trenger vann for å fungere godt. Forbindelsen mellom å drikke vann og en sunn hud henger sterkt sammen, og studier konkluderer med at vann fremmer en sunn og sterk hud. Man kan ha som mål å drikke ca. 8 glass med vann hver dag. 

Young asian girl drinking water at bedroom at home
Drikk vann.

8. Spis for å gi næring til huden 

Å spise mat som er rik på frukt og grønnsaker, vil øke vitaminene og antioksidantene i kroppen. Studier har vist at å spise sunt fett, som fiskeoljer, og holde seg unna bearbeidet mat med mye konserveringsmidler, kan ha en direkte forbindelse til en sunnere hud. 

Various organic fruits
Frukt er både sunt for deg og huden din.

9. Ta probiotika

Probiotiske kosttilskudd kan:

  • Øke immunforsvaret
  • Forbedre fordøyelsen
  • Redusere oppblåsthet og betennelse i fordøyelseskanalen

Ifølge studier kan probiotika også bidra til et sunnere hår og en mer synlig, glødende hud. 

10. Forkort dusjen 

Damp og varme kan åpne porene og hjelpe med å bli kvitt giftstoffer. Men å renne varmt vann over huden i mer enn noen få minutter om gangen kan fjerne naturlig olje fra huden, som gjør at den ser sliten og matt ut. Prøv derfor å minimer hudens eksponering for veldig varmt vann.

Man kan også vurdere å kjøle ned temperaturen i den siste delen av dusjen for å forbedre sirkulasjonen i huden, som kan gi et mer nedtonet og ungdommelig utseende. Som en ekstra fordel kan dette til og med øke immunforsvaret. 

Damp og varme kan åpne porene og hjelpe med å bli kvitt giftstoffer. Dette er en god måte å få glød ihuden
Damp og varme kan åpne porene og hjelpe med å bli kvitt giftstoffer.

Konklusjon 

Å ta hensyn til huden er en form for egenpleie som kan lønne seg i en hud som gløder synlig. Noen ganger kan stress, ernæringsmessige mangler, hormonell ubalanse og andre helsemessige forhold gjøre det mer utfordrende å oppnå glødende hud. En tørr, flassete, sliten og flekkete hud kan være et symptom på andre helsemessige forhold, og det kan dermed være et alternativ å oppsøke lege for videre hjelp. 

Bestill time

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!