Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Ozempic – Det nyeste legemidlet innen vekttap

Innhold

Sosiale medier har gjort ocempic for å håndtere type 2 diabetes til et vekttaps medisin, og nå er det mangel over hele verden.

Ozempic, et reseptbelagt legemiddel for å behandle type 2 diabetes, får mye oppmerksomhet for en av bivirkningene som medfølger: vekttap.

Det har blitt en sensasjon på sosiale medier, med emnet «Ozempic» som har fått over 400 millioner visninger på TikTok. Mange mennesker som ikke har diabetes bruker det off-label med å ta et godkjent legemiddel for ikke-godkjent bruk – og krediterer det for deres suksess med vekttap. Nylig gikk Elon Musk ut på Twitter med at hans hemmelighet for å holde sef i form var periodisk faste og ozempic.

Ozempic vektreduksjon

Ozempic er merkenavnet for semaglutid, et legemiddel for voksne med type 2-diabetes som pasienter selv injiserer under huden. Det er i en klasse med medikamenter som kalles GLP-1-reseptoragonister og virker ved å etterligne et naturlig hormon kroppen frigjør fra tarmene når en person spiser mat.

Ozempics søstermedisin, Wegovy, som er godkjent for vekttap hos personer med fedme av FDA, inneholder også semaglutid, selv om pennene er litt forskjellige og kommer i forskjellige doser. Ozempic er også oppført som «mangel for øyeblikket» av FDA i USA og hele verden opplever mangler.

Bivirkninger av Ozempic:

inkluderer kvalme, oppkast, pankreatitt og nyresvikt.

Gastrointestinale


Svært vanlige: Diaré, kvalme
Vanlige: Abdominal distensjon, dyspepsi, flatulens, forstoppelse, gastritt, gastroøsofageal reflukssykdom, magesmerter, oppkast, raping
Mindre vanlige: Akutt pankreatitt

Generelle


Vanlige
: Fatigue
Mindre vanlige: Reaksjon på injeksjonsstedet

Hjerte


Mindre vanlige:
Økt hjerterytme

Hud


Ukjent frekvens
: Angioødem

Immunsystemet

Mindre vanlige: Overfølsomhet Sjeldne: Anafylaktisk reaksjon

Lever/galle Vanlige: Gallestein

Nevrologiske
Vanlige: Svimmelhet Mindre vanlige: Dysgeusi

Stoffskifte/ernæring
Svært vanlige: Hypoglykemi ved bruk sammen med insulin eller sulfonylurea
Vanlige: Hypoglykemi ved bruk sammen med andre orale antidiabetika, redusert appetitt

Undersøkelser
Vanlige: Redusert vekt, økt amylase, økt lipase Øye
Vanlige: Komplikasjoner av diabetesretinopati

ozempic erfaringer

Ozempic har vist seg å være effektiv for vekttap. Ozempic ble testet i seks nøkkelstudier (kalt SUSTAIN 1) som involverte 7 215 pasienter. 4 107 pasienter ble behandlet med Ozempic og de andre var i en placebogruppe uten aktivt medikament – eller noen ganger tok en annen diabetesbehandling. Behandling med Ozempic viste betydelig vekttap i opptil til 2 år sammenlignet med placebo eller andre diabetesbehandlinger. Resultatene var like på tvers av ulike aldre, kjønn, raser og etnisitet.

ozempic pris

Ozempic kan koste rundt 4632 kroner i måneden, ifølge felleskatalogen. For off-label bruk vil det vanligvis ikke dekkes på blå resept. Noen kan få legemidlet på blå resept, og vil da betale mindre. Sprøyten skal settes 1 gang per uke. 1 sprøyte koster rundt 1158 kroner. I tillegg må man kjøpe sprøytespisser.

ozempic vektreduksjon erfaring

Alle er forskjellige og starter på sitt eget stadium av vekttap reisen. Når du injiserer Ozempic, kan noen oppleve at det tar flere uker å se noe vekttap, mens andre kan se effekt i løpet av en uke eller to.

Flere er vant til en kraftige diettplaner som ofte kan gi deg raskt vekttap, men på bekostning av å nå dine langsiktige vekttapsmål.

Fat guy holding his fat in hand
Vekttap kan være frustrerende og vanskelig.

ozempic 0 25 mg

Ozempisk behandling for vekttap starter ved 0,25 mg en gang per uke. Du holder deg på den lave dosen i minst de første 4 ukene av behandlingen mens kroppen din blir vant til stoffet. Legen din bestemmer dosering og når du skal eventuelt øke doseringen.

ozempic 1 mg

ozempic 0 5 mg

Etter å ha startet på Ozempic lavdose vil du øke til 0,5 mg i ytterligere 4 uker og deretter gå over til 1 mg ukentlig vedlikeholdsdose for resten av behandlingsplanen – forutsatt at alt går etter planen. Det er potensiale for å øke dosen over 1 mg hvis din lege mener det er passende for deg.

ozempic tabletter

Legemidlet kommer kun i sprøyteform. Produktet er flytende og injiseres via en tynn insulinpenn. Den settes subkutant i mage eller lår.

Før du tar Ozempic

Før du bruker Ozempic er det viktig å alltid lese pakningsvedlegget fra produsenten som følger med pakken før du tar din første dose.

Brosjyren kommer med fullstendige instruksjoner, inkludert bilder om hvordan du bruker pennen riktig, hvordan du oppbevarer og kaster pennene dine, og hvilke bivirkninger du bør passe på.

Saxenda

Saxenda inneholder liraglutid, som virker på samme måte som semaglutid (ingrediensen i Ozempic), men krever en injeksjon hver dag fordi stoffet har mye kortere virkning. Saxenda er lisensiert for vekttap i Storbritannia, men kliniske testresultater for vekttap viser at Saxenda er litt mindre effektiv enn Ozempic.

Ozempic senker blodsukkernivået på 3 måter
– Hjelper bukspyttkjertelen å frigjøre mer insulin når blodsukkeret er høyt

Ozempic sender signaler til bukspyttkjertelen din, noe som gjør den mer responsiv på økninger i blodsukkernivået. Dette betyr at når du spiser et måltid og blodsukkeret øker som et resultat, reagerer bukspyttkjertelen raskere og frigjør mer insulin for å senke og forbedre blodsukkernivået til optimal tilstand.

Ozempic forårsaker vanligvis ikke lavt blodsukker fordi det bare utløser insulin når blodsukkeret ditt øker. Forsøk har vist at dette fører til at de fleste pasienters langsiktige blodsukkerkontroll blir betydelig forbedret – noe som kan redusere sannsynligheten for å utvikle diabetes eller komplikasjoner fra diabetes senere i livet.

Hjelper med å forhindre at leveren din lagrer for mye sukker og fett

Når blodsukkeret ditt holder seg høyt lenger enn nødvendig, fører det til at leveren din omdannes til glykogen og lagrer denne formen for sukker i leveren og musklene. Dette kan deretter frigjøres når blodsukkeret faller for lavt, eller som svar på hard trening.

Imidlertid kan det også føre til at leveren din lagrer denne overflødige energien i kroppen din som fett. Både Ozempic, sammen med livsstilsendringer som økt trening, virker for å forbedre blodsukkernivået som reduserer dette fra å skje.

Senker maten som forlater magen

Ozempic sender signaler til magen din som gjør at den tømmes saktere inn i de andre delene av fordøyelsessystemet. Dette betyr at når fordøyelsessystemet ditt bryter ned maten din til sukker, driver det cellene i kroppen din jevnere og sakte også. Du får en langsom og jevn økning i blodsukkeret, i stedet for store topper og bunner.

Samlet sett forbedrer dette blodsukkerkontrollen og reduserer sannsynligvis også sjansene for å utvikle diabetes og helsekonsekvensene av komplikasjoner på kroppens organer.

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.