Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

Niacinamide – 8 Tips For Huden Din

Innhold

Hva er egentlig Niacinamide?

Niacinamide er en superingrediens som gjør underverker for huden. Sammen med retinol er den blant hudpleieingrediensene med best dokumentert effekt i huden. Niacinamide er et vannløselig B3-vitamin som finnes i kjøtt og nøtter, og er et viktig element for hvordan cellene i kroppen fungerer. Det er en antioksidant som ikke lagres i kroppen, og må derfor tilføres gjennom ernæring og/eller hudpleie. 

Hvorfor velge Niacinamide?

Niacinamid er en multifunksjonell ingrediens og har derfor mange fordeler med seg. Den minker og behandler porer, jevner ut hudtonen, bygger opp hudbarrieren og jobber på rynker og linjer i huden. Den har også en unik evne til å tilføre fukt og holde på fuktigheten i huden.

I tillegg er den beroligende og betennelsesdempende, og reduserer synligheten av tilstopninger, rødhet og blemmer. Med effektive og lysnende egenskaper kan den også redusere pigmenteringer og forekomsten av acne. 

Niacinamide tilfører fukt til huden, behandler porer og reduserer pigmentering
Niacinamide tilfører fukt til huden, behandler porer og reduserer pigmentering

Vi anbefaler

Dette er et populært tema om dagen, og et emne vi får mange henvendelser knyttet til. Våre eksperter har samlet de beste anbefalingene, og nedenfor kan du se et utvalg av produkter som anbefales.

1. Stress SOS Rescue Super Serum – Hjelper deg oppnå en motstandskraftig hud for et yngre og sunnere look.

Stress SOS Rescue Super Serum

I hvilke produkter finne man Vitamin B3

Hos Velbehag selger vi en rekke produkter som inneholder niacinamid / vitamin B3. Dr. Dennis Gross har utviklet en egen serie, B3 Adaptive Superfoods, med ulike hudpleieprodukter som inneholder niacinamide. Her får man innholdsrik fuktighetskrem, serum og øyekrem som tilfører fukt og gir en sunn hud med glød og friskhet.

Serien forbedrer og forebygger tegn på stresset hud som tørrhet, rødme og bekymringsrynker. De silkeglatte produktene er ladet med det unike B3Adaptive Superfoods komplekset, som inneholder mikrokapsler med superfoods, adaptogener og niacinamid. Det er basert på en avansert teknologi som styrker hudens fuktbarriere, som gjerne er påvirket av stress i hverdagen. Superfoods hjelper til med å forbedre og forebygge stresset hud og bygger den opp. 

Skin Better Science har også flere produkter som inneholder superingrediensen niacinamid, som Techno Neck Perfecting Cream, populære AlphaRet Overnight Cream og Refresh Moisturize rens. Skin Better Science er en klinisk hudpleieserie som har satt en ny standard innen profesjonell hudpleie. De fokuserer på kliniske, sikre resultater og kunders erfaring, samtidig som de leverer vitenskapelige avanserte formler i sitt produktspekter gjennom banebrytende teknikker.

Dette er produkter med uovertruffen effekt, sikkerhet og eleganse, som samtidig gir en luksuriøs forbrukeropplevelse.

Hvordan bruker man produkter med Niacinamide?

Produkter med niacinamide kan brukes daglig. I likhet med produkter med retinol, kan man også her teste ut produktet i mindre mengder i begynnelsen, og etterhvert bygge opp mer toleranse over tid. Niacinamid er derimot ikke like sterkt som retinol, og man skal fint kunne bruke disse produktene uten å “bryte ned” huden.

Det viktigste er å følge en overkommelig hudpleierutine som inneholder ingrediensene huden din trenger. Gjennom et enkelt fire-stegs-system med rens, peeling, serum og fuktighetskrem, der en eller to av produktene inneholder niacinamid, har man en innholdsrik og god hudpleierutine. 

Fordeler med ingrediensen

Fordelene er mange ved å bruke niacinamid i hudpleie. Ingrediensen øker blant annet hudens immunforsvar, forbedrer fuktighetsbalansen, jobber på rødhet og ujevn hudtone, regulerer talgproduksjonen, reduserer hyperpigmenteringer og minimerer linjer og rynker. Den er i tillegg svært fuktighetsgivende som gir både næring og styrke til huden. 

Niacinamide øker hudens immunforsvar, forbedrer fuktighetsbalansen, jobber på rødhet og ujevn hudtone, regulerer talgproduksjonen, reduserer hyperpigmenteringer og minimerer linjer og rynker

Hvilket Niacinamide produkt passer til min hud?

Dersom du har typiske tegn på en stresset hud, som rødme, tørre flekker, gustenhet og tørr hud, vil B3 Adaptive Superfoods fra Dr. Dennis Gross være et godt alternativ, i kombinasjon med peel pads og en god rens.

Dette gjelder for alle aldre, men spesielt for en yngre hud i tenårene og opp til 20- og 30-årene. Er man eldre enn dette kan produkter fra Skin Better Science være et godt alternativ, da denne serien leverer en blanding som stimulerer kollagenproduksjonen, gir en fast og strammere hud. De er spesialiserte innen hud- og aldringsproblemer, og deres produkter jobber særlig på rynker, linjer, store porer, poser og mørke ringer under øynene, som gjerne forekommer ved økt alder. 

Bivirkninger ved bruk av Niacinamide

For høye doser av niacinamid kan i verste fall føre til hudplager som rødming, tørrhet og kløe i huden, og ved overdosering kan det gi leverskader. Dette er i tilfeller hvor ingrediensen finnes i sammensatte B-vitaminpreparater og multivitaminer, og ikke i hudpleie hvor mengden er riktig tilpasset i forhold til produktet. Naturlige kilder til Vitamin B3 er kjøtt, fisk, belgfrukter og grønne grønnsaker. 

The ordinary niacinamide 10 zinc 1 

Dette er et høykonsentrert serum med vitaminer og mineraler som motvirker kviser og ubalanse. Med en høy konsentrasjon av niacinamid på 10%, i kombinasjon med sinksalt fra pyrrolidone karboxylsyre, balanseres talgproduksjonen, porer behandles og minkes, hudtonen jevnes ut og hudbarrieren styrkes. Serumet har også en antiinflammatorisk effekt, og demper produksjonen av acne og rødheter. Det er i tillegg vegansk og ikke testet på dyr.

Det er viktig å nevne at dette produktet ikke bør kombineres med C-vitamin (hudpleie) Ideelt sett bør vitamin C benyttes på kveldstid, mens niacinamid på dagtid. Hvis ikke kan niacinamidet påvirke effekten til C-vitaminene negativt. Dersom huden din blir rød og irritert av niacinamidet, bør du slutte å bruke produktet. 

Fremhevet bilde er hentet fra https://www.byrdie.com/vitamin-b3-benefits

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.