Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Innhold

Hva gjør lilla shampoo? Blondiner vet at det å finne den perfekte blonde nyansen ofte tar tid, penger og en forpliktelse til å holde fargen like frisk som da du forlot salongen. Selv om det er opp til stylisten din i salongen, er det opp til deg å opprettholde hårfargen hjemme – spesielt i sommermånedene! Det er her lilla toning shampoo kommer inn.

Sommeren kan være spesielt tøff for blondiner takket være miljøfaktorer som sol, klor, saltvann og mer. For å holde blondfargen din kjølig samtidig som du forhindrer messinghår, er lilla sjampo en absolutt nødvendighet. For å hjelpe deg med å vedlikeholde fargen din, har vi samlet noen gode råd her. Fra å forstå hvordan det fungerer til hvor ofte du bør bruke det, her er alt du trenger å vite om lilla sjampo for alle typer blondiner.

En frisør mann trykker på en lilla shampoo flaske.
Lilla shampoo

HVA ER LILLA SHAMPOO?

Lilla shampoo er en pigmentert sjampo for blondiner som nøytraliserer og fjerner uønskede messinggule undertoner. Mens stylisten din bruker en toner for å eliminere disse uønskede tonene i salongen, kan du fort legge merke til gule, oransje og røde toner som vises i håret ditt etter hvert som tiden går. 

Det er der lilla sjampo kommer inn! Tenk på det som en hjemmetoner. 

SÅ HVORFOR ER LILLA SHAMPOO EGENTLIG LILLA?

Mens nye blondiner kan bli overrasket når de finner ut at sjampoen deres faktisk er lilla, er det en ganske enkel grunn til dette. 

Hvis du tenker på et fargehjul, så grunnleggende som det høres ut, er fargen du vil oppheve rett over den andre. Rett overfor gult er lilla. Så lillafargen bidrar til å eliminere de uønskede gule fargene fra håret.

Det er nesten som en måte å lysne fargen til en kjøligere tone. Så hvis håret har en liten gul tone, kommer en pigmentert lilla sjampo til å nøytralisere den varmen. På grunn av dette kan sjampo med lilla farge også nøytralisere de gule messingtonene i mer enn bare blondt hår.

HVA GJØR LILLA SHAMPOO EGENTLIG?

De av oss med blondt hår trenger lilla sjampo fordi håret blir lysnet i utgangspunktet. Det er ofte en undertoner det en undertone, som vi liker å kalle «råblond.» I salongen bruker man gjerne Redkens Shades EQ – en toner – for å eliminere eventuelle uønskede undertoner, enten den fargen er gul eller gul-oransje eller til og med en rødlig undertone.

Disse undertonene kommer ut når manlegger på en toner, men de kan også begynne å vises mellom timene i salongen, når toneren blekner. Det er her behovet for lilla sjampo kommer inn – for å justere tonen hjemme!

Salongtips: Når en frisør bleker håret ditt bør de alltid bruke en toner som et trinn i fargeprosessen. Dette er et must – så ikke vær redd for å be om en Shades EQ Gloss eller en annen god toner neste gang!

Vannet er klart og boblende. Det er en skje på siden av bildet som kan brukes til å blande shampoen og vannet sammen.

HVOR OFTE BØR JEG BRUKE LILLA SHAMPOO?

Husk at lilla sjampo ikke erstatter din vanlige sjampo og kun skal brukes en eller to ganger i uken. Det kan bli for mye av det gode. 

Når du eliminerer for mye gult kan fargen bli for mørk. Så hvis du vasker håret to ganger i uken, bruk den lilla sjampoen bare en gang i uken for å holde håret lyst, men ikke gult.

Lilla sjampo kan blandes med vanlig sjampo for å legge til noe av det lilla pigmentet i en vanlig vask, uten risiko for å overbehandle.

FUNGERER LILLA SHAMPOO FOR NATURLIGE BLONDER?

En av hovedformålene med lilla sjampo er å nøytralisere messingblondt hår. Messing kan også være forårsaket av ting som sol, hardt vann eller varmestylingverktøy. Av denne grunn er ikke lilla sjampo bare for fargebehandlede blondiner. Naturlige blondiner trenger det også. 

SÅ, HVILKEN LILLA SHAMPOO VELGER JEG?

Mens målet ditt er å tone hår og forhindre messingundertoner, er det også viktig å beskytte og styrke håret etter bleking. Redkens Color Extend Blondage er formulert med et Triple Acid Protein-kompleks – amino-, sitron- og maleinsyrer og hveteprotein – som ikke bare nøytraliserer uønskede undertoner, men som også bidrar til å styrke hårets bånd. Denne fargedeponerende sjampoen beskytter fargen og etterlater blondt hår kjølig, samtidig som den reparerer hvert hårstrå fra kjernen, en nødvendig bonus for fargebehandlet hår.

Dame bruker rensesjampo i badekaret sitt.

HVA ER EN LILLA HÅRMASKE OG HVORFOR TRENGER JEG DEN?

Når du vil ha lyst, tonet og vakkert blondt hår, er det viktig å også vurdere hårmasken din. Regelmessig bruk av en ultrapigmentert lilla hårmaske vil bidra til å dypkondisjonere fargebehandlet hår samtidig som det nøytraliserer messingtoner. Hold den blonde hårfargen din kjølig og lys ved å bruke Color Extend Blondag Instant Anti-Brass Mask, som gir en umiddelbar 5-minutters transformasjon for blondiner.

Bytt Redken Color Extend Blondag Conditioner med den nye Redken Color Extend Blondage Express Anti-Brass Mask en gang i uken eller mer etter behov, for å nøytralisere messingfarge og opprettholde en lys, kjølig blond tone. Det er den perfekte prikken over i-en og vil hjelpe deg med å opprettholde den blonde fargen lenger. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!