Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hårfjerning Med Laser – 10 Ting du Trenger å vite Før du tar Behandlingen

Innhold

Hvis du vurderer hårfjerning med laser har du kommet til rett sted. Som du sikkert er klar over, er det mye å vurdere, og det er viktig å vite om en del ting i forkant av behandlingen, enten du leter etter en klinikk eller vurderer å investere i hjemmeutstyr.

Først når du har lest deg opp om fordeler og ulemper med laser hårfjerning og de påfølgende bivirkningene, kan du ta en avgjørelse om behandlingen er det riktige for deg.

Ikke bare hjelper hårfjerning med laser å fjerne uønskede hår, men kan også hjelpe med andre problemer som inngrodde hår som utsetter enkelte områder for hyperpigmentering, spesielt i dype hudtoner.

Selv om vi har kommet en lang vei med å akseptere kroppshårene våre, forstår vi også at permanent fjerning fortsatt er målet for noen. I så fall vil laser være verdt denne investeringen. Det er imidlertid viktig å huske at laser ikke alltid resulterer i permanent hårfjerning, og det finnes andre metoder som voksing, tråding, barbering og pinsett. For ikke å snakke om hjemme-IPL-enheter.

Det eneste du faktisk kan være sikker på med hårfjerning med laser er at det vil ta tid og penger. Dessverre er det ikke fullført etter en behandling, og normalt anbefales alt mellom 6-12 behandlinger med en pause på 4-6 uker mellom hver gang. Dette varierer ut fra kunden og området som behandles.

I dette innlegget kan du lese alt du trenger å vite om hårfjerning med laser.

1. Prosessen høres smertefull ut, men det er ikke så ille

Hårfjerning med laser fungerer ved at lyset fra en laser sendes gjennom pigmentet i håret. Dette lyset konverteres til varme, som skader hårsekken. Erfaringen er en rask, og gradvis skarp smerte som kan kjennes mer på enkelte områder med tynnere hud. Heldigvis bruker vi en kjølemekanisme i laseren som virkelig hjelper og demper smerten. Behandlingen er dermed tilnærmet smertefri for de aller fleste.

Laser hair removal process for woman's legs
1. Prosessen høres smertefull ut, men det er ikke så ille

2. Tålmodighet lønner seg

Det tar to eller tre uker etter behandlingen før man begynner å se en forskjell, og 8-12 behandlinger for å få det fulle resultatet. Du må også være regelmessig med avtalene fordi hårsekkene er i forskjellige stadier av vekstsyklusen. Hvis man stopper med behandlingen for tidlig, kan derfor håret vokse ut igjen. Laseren går målrettet mot håret som er i den aktive vekstfasen. Kunder merker at håret blir finere og mindre merkbart etter en behandling, men et helhetlig behandlingsprogram er nødvendig for å se de mest optimale resultatene.

Relaxation and patience. Smiling young asian woman in cozy room, sitting on sofa and meditating
Det tar to eller tre uker etter behandlingen før man begynner å se en forskjell

3. Du må barbere området før du tar laser

Laseren kan reagere på hår på hudens overflate, som kan forårsake irritasjon og noen ganger den fryktede lukten av brent hår. Å barbere hårene som skal få laser unngår dermed dette. Det er viktig å være forberedt før timen for å få optimale resultater, og dette er de viktigste tingene å huske:

  • Området må være barbert innen 24 timer før behandlingen.
  • Ikke napp, voks eller plukk området som behandles mellom eller før øktene. Man skal kun barbere.
  • Behandlingsområdet må være fritt for sminke, lotion, deodorant og solkrem.
  • Området kan ikke behandles hvis det har vært utsatt for sol de få siste ukene før behandling.
  • Solingsprodukter som spraytan kan ikke brukes i 2-4 uker før behandling, området bør heller eksfolieres grundig for å fjerne alle rester.
Du må barbere området før du gjennomfører en behandling med hårfjerning med laser
Du må barbere området før du tar laser

4. Det er faktisk en ganske rask prosess

En behandling kan ta så lite som 10-15 minutter, avhengig av området som behandles. Det inkluderer en rask prat og påføring av gele på området.

5. Unngå treningssenteret etterpå

Det er viktig å huske at varmen i laseren forblir i huden din i 24 timer. Det betyr ingen treningssenter, badstue eller varme dusjer i denne perioden. Gjør man dette risikerer man et varmt miljø for bakterier å formere seg, som resulterer i flekker og irritasjon.

Young woman exercises in the gym
Unngå treningssenteret etter hårfjerning med laser

6. Solen

Behandleren din vil gi råd om hva som er best for deg, men du må nok unngå soling og soleksponering så mye som mulig, både før og etter behandlingen. Behandleren vil spør om kommende ferier eller andre planer for å sikre at du ikke skal noe som kan påvirke tidspunktet for neste behandling.

summer shade portrait

7. Du må kanskje endre på produkter i ditt skjønnhetsregime

Skrubber, glykolsyre og retinolkremer bør unngås to dager før og etter behandling. Ansiktsmister og kremer som tilfører ekstra fukt og hydrering er å anbefale etter behandling, da huden kan bli noe tørr. Man bør unngå kjemisk peeling i to uker før og etter laser, på samme måte som man bør unngå selvbruning. Her kan du handle våre favorittprodukter for ansikt og kropp etter laser: https://velbehag.no/

8. Hårfjerning med laser har mer enn en fordel

Man kan bli overrasket over å høre at laser kan hjelpe mot irriterende, inngrodde hår. Hårfjerning med laser har en rekke fordeler, som en klarere, jevnere hud og permanent hårreduksjon, i tillegg til å redusere inngrodde hår og mindre irritasjon i huden. Dette er fordi behandlingen oppmuntrer hårene til å vokse rett. Napping, voksing og bleking hindrer denne prosessen. Dersom man ønsker å være hårløs gjennom hele prosessen, bør man heller barbere.

Caucasian female spreading smooth cream on soft legs skin while sitting on comfortable bed at home
Man kan bli overrasket over å høre at laser kan hjelpe mot irriterende, inngrodde hår.

9. Det fungerer på alle hudtoner

Håret må bare være mørkt nok til å bli trukket til laseren. Lasere med lang puls er en tryggere behandling av pigmenterte eller mørkere hudtoner. Eldre teknologi innen hårfjerning ble ikke anbefalt for personer med mørkere hudtoner. Energien fra laseren gjorde at laseren ble tiltrukket av huden i stedet for pigmentet i håret, og satte mørkere hudtoner i fare for å brenne. Dette er heldigvis ikke lengre en fare i dag.

10. Du må kanskje tilbake for etterbehandling

De fleste rapporterer 90% permanent reduksjon i hårvekst, men svingene hormoner og overgangsalder kan få håret til å vokse noe tilbake. Avhengig av hårveksten og hver enkelt kundes tilfelle, kan man på slutten av alle behandlingene anbefale noen påfyll-behandlinger som kan finne sted over lengre tid, som to ganger i året.

Bestill time

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!