Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Vokser Håret Tilbake Etter Hårfjerning Med Laser?

Innhold

Etter noen behandlinger med laser hårfjerning kan du nyte hårfri hud i flere år. Under behandlingene blir hårsekkene skadet og hårveksten blir over tid redusert. Det er derimot mulig at noen follikler overlever behandlingen og vil være i stand til å vokse nytt hår i fremtiden.

Hvis du oppdager at et område av kroppen din har merkbar hårvekst et par år etter behandlingene, kan du trygt få en oppfølgingstime. Flere faktorer, som hormonnivåer og reseptbelagte medisiner, kan føre til at noe av hårveksten kommer tilbake. Det er dessverre ingen garanti for å si med full tillit at folliklene aldri vil vokse ut hår igjen. Men det er også en sjanse for at man vil kunne nyte permanente resultater etter nok behandlinger.

Hvorfor fortsetter håret å vokse etter hårfjerning med laser?

Som tidligere nevnt, er det flere faktorer som spiller inn for om håret vil vokse ut igjen etter laser hårfjerning. Hårtypen som behandles er en faktor som påvirker muligheten for fremtidig hårvekst. Etter laserøktene vil veksten av nye hår være mindre merkbar. Men selv om laserbehandlinger skader hårsekkene, blir de ikke ødelagt fullstendig. Over tid kan de behandlede folliklene komme seg etter den første skaden og vokse hår igjen.

Det er omfattende å skade hver hårsekk i et gitt område. Derfor kan man legge merke til en liten noen få områder med hårvekst, selv etter flere behandlinger. Hårene går gjennom flere faser av en vekstsyklus, og man er avhengig av at laseren skal kunne ta hårene i hver vekstfase. Under den anagene fasen er det ekstra melanin i follikkelen fra håret som vokser. Laseren finsliper dette melaninet.

Det er flere faktorer som spiller inn for om håret vil vokse ut igjen etter laser hårfjerning
Det er flere faktorer som spiller inn for om håret vil vokse ut igjen etter laser hårfjerning

Er det mulig å få permanente resultater?

Det er mulig å oppnå semi-permanente resultater. Man kan forvente at resultatene av behandlingene varer i et par år. Deretter kan noen av folliklene komme seg etter varmeskaden fra laseren, og videre produsere hår igjen til en viss grad. Vær også oppmerksom på at når håret ditt vokser ut igjen etter laserbehandlinger, vil det vokse tilbake jevnere enn noen gang før.

Det er også viktig å merke seg at hvilket område man behandler påvirker resultatene. Hvis man fjerner uønsket hår fra underarmene, legger eller kjønnsregionen, hvor hårene ofte er svarte eller mørke, vil resultatene vare lenger enn om man fjerner tynnere uønsket hår fra ansiktet, nakken eller brystet. Den enkeltes hudhelse påvirker også lengden på behandlingsresultatene.

Hvordan fungerer metoden for å fjerne uønsket hår?

Laserbehandlinger for å fjerne uønsket hår fungerer ved at det sendes ut lysbølger som avgir varme. Disse lysbølgene tiltrekkes bare av folliklene i den anagene fasen i hårvekstsyklusen og ødelegger dem. Folliklene er ansvarlige for å vokse ut nye hårstrå. De kan ikke vokse nye hårstrå når de er skadet etter laserbehandling. Barbering, voksing og pinsett er ineffektive metoder for langsiktig fjerning av uønsket hår, fordi de bare fjerner håret fra hudens overflate.

Follikkelen forblir uskadet, og vil vokse ut hår på et senere tidspunkt. Til sammenligning er laserterapi er langt mer praktisk og effektivt. Hvis man ønsker å behandle et mindre område, som armhulene, gjøres dette på bare noen få minutter. Det er bare hvis behandler større områder, som brystet eller ryggen, at du kan forvente at behandlingen varer lengre, fra en halvtime til en time.

En viktig påminning rundt hårfjerning

Det er mulig at hårsekkene kommer seg etter den såkalte skaden fra laseren. Man bør være forberedt på å gjennomføre flere økter for å få ideelle resultater.

Hvorfor trenger jeg flere behandlingsøkter?

Man må gjennomføre flere økter med laserterapi for å nyte alle fordelene man får av behandlingen. Nøyaktig hvor mange behandlinger man trenger avhenger av hvor raskt folliklene går gjennom hårvekstprosessen. Gjennomsnittspersonen trenger ikke mer enn seks behandlingsøkter.

For best resultat må behandlingene fordeles med flere ukers mellomrom. Det kan ta opptil 12 måneder å fullføre behandlingsforløpet. Det er imidlertid viktig å forstå at man vil få bedre resultater for hver økt. Hvis håret vokser ut igjen, blir det tynnere og lettere.

Cheerful cosmetologist holding gadget for laser epilation
Man må gjennomføre flere økter med laserterapi for å nyte alle fordelene man får a

Hvordan kan jeg forhindre at hårene vokser ut igjen?

Man kan redusere risikoen for fremtidig hårvekst ved å planlegge regelmessige oppfølgingsbehandlinger med laser hårfjerning. Man kan trenge en eller to behandlinger årlig når man er ferdig med laserbehandlingene.

Nøyaktig hvor ofte man trenger vedlikeholdsøkter avhenger av området som behandles. Merk at behandlingene vil ikke ta så lang tid når man kommer inn for forebyggende vedlikehold, spesielt hvis du bare har et par små områder med lettere og mindre hårvekst.

Er det mulig å vente for lenge mellom behandlingene?

Dersom man venter for lenge mellom hver økt, kan det gjøre at folliklene ikke blir skadet nok til å slutte å vokse ut hår. Selv om man først kan få gode resultater etter kun en økt, kan det være mulig å miste fremgangen dersom man venter for lenge til neste gang.

På et tidspunkt kan hårsekkene gå tilbake til å vokse hår med den hastigheten de pleide. Derimot bør man få praktisk talt permanente resultater hvis man fullfører behandlingene i tide og kommer inn for vedlikehold en gang i året.

Hvor mange økter kan jeg trenge?

Som nevnt tidligere, trenger den gjennomsnittlige personen ikke mer enn seks økter i et behandlingsforløp for å oppnå de ønskede effektene. Videre bør man vente flere uker mellom behandlingsøktene. De fleste får de beste resultatene når de planlegger øktene sine med fire til åtte ukers mellomrom. Terapeuten vil diskutere en skreddersydd behandlingsplan under din første konsultasjon.

Det er mange faktorer man må vurdere når man skal bestemme den mest effektive behandlingsplanen, tilpasset hver enkelt kunde. Blant disse faktorene er områdene man skal behandle, hudtonen, hårfarge og hvor raskt hårsekkene går gjennom hårvekstprosessen.

Woman removing hair on feet with laser

Hva kan du forvente før behandlingen?

Før behandlingen bør man komme inn for en konsultasjon. I løpet av denne konsultasjonen blir det skreddersydd en behandlingsplan basert på hudtone, hårfarge og hvilke deler av kroppen man ønsker å fjerne hår fra. Man kan også gå gjennom sykehistorie, medisiner og kosttilskudd man bruker. Terapeuten kan råde til å slutte å ta visse legemidler og kosttilskudd midlertidig og komme med andre anbefalinger som vil forberede laserterapien.

Hvordan forberede huden før laserterapi

Vi oppfordrer kunder til å barbere seg før laserbehandlingen. Det kan være vanskelig å nå visse områder. Vi tilbyr også barbering i klinikk dersom det er behov for det. Vær imidlertid oppmerksom på at det er viktigere å ikke vokse eller nappe hår enn det er å barbere seg. Voksing og pinsett vil gjøre laserbehandlingen mindre effektiv, fordi håret fjernes fra follikkelen. Det vil ikke være pigmenter i behandlingsområdet som laseren kan finslipe på og brenne hvis det ikke er hår i området som skal behandles.

Unngå derfor å vokse eller nappe i løpet av seks uker før laserbehandlingen. Hvis du ikke kan gå i disse ukene uten glatt hud, kan du barbere deg. Bare sørg for å redusere risikoen for irritert hud ved å bruke en ren, skarp barberhøvel og barberkrem. Videre bør man fukte huden din flittig, men unngå kosmetikk i behandlingsområdet med parfyme. Til slutt, bruk en bredspektret solkrem og unngå direkte sol på huden.

Vi oppfordrer kunder til å barbere seg før laserbehandlingen.
Vi oppfordrer kunder til å barbere seg før laserbehandlingen.

Hva kan jeg forvente under min behandling?

Under behandlingen får man øyebeskyttelse utviklet spesielt for å beskytte øynene mot laserlys. Selv om øynene er helt lukket under behandlingen, vil man kunne se når lyset sendes ut. Men ingen grunn til bekymring – øynene dine vil ikke bli skadet.

For ytterligere beskyttelse vil vi dekke over områder nær behandlingsstedet med komfortable håndklær. Våre toppprioritet er kundens sikkerhet og komfort. Hvis du har noen bekymringer om hva du kan forvente under behandlingen, kan vi diskutere dem under første konsultasjon.

Hva kan du forvente etter behandlingen?

Etter behandlingen kan huden føles varm. Det er svært sjeldent man vil føle smerte i etterkant. Man står fritt til å fortsette med sin daglige rutine så lenge det innebærer å beskytte huden mot UV-skader.

Omtrent en til to uker etter laserbehandlingen vil man legge merke til at hårene i det behandlede området faller ut. Denne prosessen kan ta opptil 14 dager. Det er imidlertid greit å barbere seg etter behandlingsøkten hvis man føler behov for det. Det er også verdt å merke seg at huden ikke blir misfarget etter laserterapi. Dette står i sterk kontrast til barbering eller voksing som ofte fører til hyperpigmentering.

Etter hårfjerning behandlingen kan huden føles varm.
Etter hårfjerning behandlingen kan huden føles varm.

En viktig merknad om manuell fjerning av uønsket hår etter laserterapi

Nå vet du at det er viktig å ikke vokse, pinse eller nappe håret i ukene før behandlingen med laserhårfjerning. Hvis mulig, bør man avstå fra å bruke disse metodene for å fjerne uønsket hår mellom de planlagte øktene i tillegg. Det tar omtrent seks uker for folliklene å vokse hår som effektivt kan fjernes med laser.

Hva annet bør man unngå etter hårfjerning behandling?

Etter laser hårfjerning behandlingen bør man også unngå aktiviteter som forårsaker overdreven svette, som for eksempel varme dampbad, tørre badstuer, varme dusjer og kraftig trening. Man bør også unngå direkte sollys i to uker etter behandlingen.

Young woman exercises in the gym
Etter laser hårfjerning behandlingen bør man også unngå aktiviteter som forårsaker overdreven svette

Nyt den glatte huden du fortjener

Hår kan vokse ut igjen etter hårfjerning med laser, men det er fortsatt verdt investeringen i det store bildet. Her får man en effektiv og komfortabel metode for å fjerne uønsket hår som gir resultater som varer i årevis.

Bestill time