Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

11 metoder for å fjerne ansiktshår og oppnå glatt hud

Innhold

Alle kvinner har ansiktshår. Til og med kjendisene du ser på TV med skinnende, glatt hud! Vi er noen hårete mennesker og det skal vi ikke skamme oss over – til tross for hva sminkespeilet med forstørrelseseffekt vil ha oss til å tro. Med det sagt, er det helt greit at du vil bli kvitt dunhårene. Heldigvis er det mange metoder vi kan bruke for å kvitte oss med pelsen. 

Bare husk at du alltid bør snakke med legen din hvis du er bekymret over unormal hårvekst i ansiktet. Det kan være tegn på underliggende sykdommer. Helsa først!

For å lære alt om å bli kvitt ansiktshår har vi snakket med to av verdens fremste eksperter på området – Natalie Ismiel og Lisa Goodman. Med deres innsidehjelp har vi funnet frem en rekke gjør-det-selv-tips og helt naturlige teknikker du kan bruke for å oppnå silkemyk og glatt hud i ansiktet. Vi har også sett på metoder som anbefales av de profesjonelle salongene, som lover varige resultater. 

Fortsett å lese for våre 11 eksperttips til fjerning av ansiktshår og glatt hud. 

Dette er ekspertene: 

Natalie Ismiel er en skjønnhetsekspert og ambassadør for hårfjerningsmerket Nad’s. Hun står også bak skjønnhetsbloggen This, That & Nat. 

Lisa Goodman er grunnleggeren bak GoodSkin-klinikkene. Hun har jobbet med flere av verdens beste plastiske kirurger de siste ti årene og er en pionér innen skjønnhets- og anti-aldringsindustrien i USA.

#1: Napping

Å nappe ut ansiktshårene er enkelt og billig. Derfor er det også en metode brukt av de fleste kvinner, men det fungerer best for å temme litt ville øyebryn. Det kan også brukes for å ta knekken på et og annet hår på haka, men egner seg ikke i hele ansiktet. 

Woman plucking eyebrows by the window
napping av bryn

#2: Hårfjerningskrem

Hårfjerningskremer er sterke saker. Smør det på, vent en stund og tørk vekk med et varmt håndkle. Voilá – ansiktshårene er borte! Hele prosessen tar rundt ti minutter, avhengig av hvilket merke du bruker og dine ansiktshår. 

Selv om hårfjerningskremer er raske og praktiske, er det viktig å være forsiktig når du velger et produkt. Slike kremer fjerner ikke hår ved å være snille og milde, om vi kan si det slik. Her finner du mange sterke kjemikalier som i verste fall kan skade den sensitive ansiktshuden din. 

#3: Dermaplaning

Tro det eller ei; dermaplaning er faktisk en type barbering – men den tar ikke bare med seg ansiktshårene: den tar også med seg det ytterste hudlaget ditt. Jeg vet – det kan høres skremmende ut – men når det brukes riktig kan den lille, eksfolierende skalpellen gjøre underverker. Resultatene varer som regel i et par uker. Hvis du har hørt myten om at håret som vokser tilbake blir tykkere og stivere, så ikke tro på den. Det stemmer heldigvis ikke. Et tips fra proffene er å bruke et fuktighetsbevarende hudserum for ansiktet etter at du er ferdig. Denne penetrerer ned i huden og etterlater ansiktet ditt glatt og glødende. 

#4: Voksing

Voksing har vært i bruk lenge og er en metode som effektivt fjerner dun og ansiktshår. Ofte varer resultatene i fire uker, så det er ikke så rart at mange velger dette selv om det er litt ubehagelig. Alt som trengs er varm voks (eller voksestriper) og litt mot. (Vi tuller når vi sier du trenger mot, men ingen har noensinne påstått at voksing er avslappende). Du kan få det gjort i en salong eller hjemme med et starterkit –det er opp til deg. 

Hand of cosmetologist applying wax paste on armpit
voksing av brun

Fordi voksing er såpass tøft mot huden er det noen bivirkninger du må regne med, slik som rød hud. Det er best om du dropper eksfoliering, masker og andre behandlinger som gjør huden mer sensitiv før du vokser (og rett etterpå). Siden huden i ansiktet er mer sensitiv enn på resten av kroppen, anbefaler Ismiel at du bruker voksestriper eller hårfjerningskrem som er spesiallaget for ansiktet, hvis ikke kan det bli for tøft for ansiktet. Hun råder også til å være forsiktig med andre produkter etterpå: 

– Rett etter voksing er det viktig at du bruker en lett, beroligende olje for å gi huden fuktighet. Det hjelper hvis huden føles stram eller irritert, sier hun. 

#5: Sugaring

Hvis du ser etter en teknikk som er mindre smertefull og snillere mot huden enn voksing, kan du vurdere sugaring. Det finnes to typer: gel eller paste. Begge bruker naturlige ingredienser som sitronjuice, sukker og vann. Resultatet er hårfritt ansikt i opptil seks uker. Siden sugaring også kan fjerne kortere hår enn voksing er det ofte en mer praktisk løsning som varer lenger. 

#6: Sukkervoksing

Sukkervoksing fungerer ved å ta håret med rota, fremfor på hudoverflaten. Resultatet varer i rundt tre uker (avhengig av din hårvekst), ifølge Ismiel. 

– Sukkervoksing blir ofte forvekslet med kropps-sugaring, men det er noen forskjeller. Kropps-sugaring har riktignok blitt populært i salonger, men egner seg ikke like godt til voksing hjemme fordi det er vanskeligere å bruke og fører til mer gris, sier hun. 

– Og sammenlignet med voksestriper lar sugarvoksing dekke et større område og gå mer spesifikt inn på de områdene det trengs, sier hun, og fortsetter: 

– Noe av det som er så skummelt med å bokse hjemme er tanken på å fjerne for mye hår, spesielt rundt øyenbryn. Sugar-voksing er en livredder for hjemmevoksere, siden formelen kan fjernes enkelt med vann hvis du har tatt på for mye – enten den er hjemmelaget eller ikke. Det er ikke tilfellet med teknikker som napping eller hårfjerningskremer.

#7: Threading

Threading er en eldgammel teknikk for å fjerne hår som bruker en tråd for å forme øyenbryn og fjerne hår i ansiktet. Det er kjapt, krever ingen kjemikalier og er billig. Resultatene kan vare i opptil seks uker. Med threading er tommelfingerregelen at du kan fjerne håret hvis du kan føle det. Altså tar ikke threading alle ansiktshår – de aller minste blir igjen. 

Browist makes eyebrow correction with tweezers thread. A model with dark hair in a light studio is s
Threading

#8: Hårfjerningsmaskiner

Kanskje du har hørt om disse maskinene. Duppedingsene griper med seg håret rett ut av rota. “Auu!” sier du kanskje, og du har nok litt rett, men dette er rett og slett napping satt i system og gjort mer effektivt. Det er mye raskere enn å nappe med pinsett, fordi du ikke trenger å ta tak i hvert hår selv. 

#9: Laserhårfjerning

Hårfjerning med pulserende lys setter hårrøttene i “dvale”. Det høres kanskje litt skummelt ut, men vi lover: det er det ikke. Metoden gir langvarige resultater både i ansiktet og på kroppen. Med laserhårfjerning blir dessuten håret som kommer tilbake tynnere enn før. Til slutt kommer det (forhåpentligvis) ikke tilbake i det hele tatt! 

De med mørkt hår og lys hud oppnår de beste resultatene, siden lyset er avhengig av pigmenter i håret for å fungere. Men også de med blondt eller lyst hår kan bruke laserhårfjerning og det finnes produkter der ute laget spesifikt for disse gruppene. 

#10: Elektrolyse

Denne metoden er det vi ofte snakker om når vi sier “permanent” hårfjerning. Ved å bruke elektrisitet kan behandlingen fjerne hår permanent. En nål tar seg av jobben og gir hvert hår et støt. Hvis strømsjokk ikke høres fristende ut, kan vi likevel friste med at denne behandlingen fungerer for alle hår- og hudtyper. Ulempen er at du kommer til å trenge flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. 

#11: Hårfjerning på resept

Hårfjerning på resept, sier du? Jada! Det finnes. F.eks. finnes merket Vaniqa, som er godkjent for hårfjerning av FDA i USA. Etter rundt åtte uker kan du regne med å se resultater og selv om dette ikke er en permanent metode, skal den sørge for at hårene som vokser tilbake er tynnere og mykere. 

Ofte stilte spørsmål

Hvor langt skal håret være før man bruker hårfjerningsmetoder? 

Det spørs på området som skal behandles og metoden du bruker. Med voks skal håret være rundt 6 mm langt. Med sugaring kan det være helt ned til 1,5 mm. 

Hvor ofte skal man benytte hårfjerning?

Hvis du vil ha helt glatt hud kan du fjerne hår hver 2 – 3 dag med barbering, eller hver 4 – 6 uke med voks. 

Kan jeg bruke laserhårfjerning hvis jeg har mørk hud?

Ja, men da må du gjøre det hos profesjonelle som vet hva de driver med. Spør på din nærmeste salong. 

Bestill time

Genital herpes (HSV) – symptomer og årsaker

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!