Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Den omfattende guiden til fillers under øynene

Innhold

Fillers under øynene er en populær behandling for de som ønsker å redusere poser og mørke ringer under øynene. Det er en kosmetisk prosedyre som involverer injeksjon av hyaluronsyre, som bidrar til å gjenopprette volumet under øynene og gi et mer ungdommelig utseende.

Bilde av dame som tar fillers - En kosmetisk behandling.

Hyaluronsyre er et naturlig forekommende stoff i kroppen som bidrar til å holde huden hydrert og fast. Med alderen mister kroppen gradvis sin egen produksjon av hyaluronsyre, noe som kan føre til at huden mister sin elastisitet og fasthet. Fillers under øynene kan bidra til å gjenopprette volumet og gi en mer ungdommelig utseende.

Mange som vurderer fillers under øynene lurer på hva behandlingsprosessen innebærer, hva som er de mulige risikoene og bivirkningene, og hva det koster. I denne artikkelen vil vi se nærmere på disse spørsmålene og gi deg en komplett guide til fillers under øynene.

Rask innledning:

  • Fillers under øynene bidrar til å gjenopprette volumet og gi et mer ungdommelig utseende.
  • Prosedyren innebærer injeksjon av hyaluronsyre under øynene.
  • Mulige risikoer og bivirkninger ved å ta fillers under øynene og samt kostnader vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hva er fillers under øynene

Bilde av dame som gjennomfører en kosmetisk behandling.

Fillers under øynene er en kosmetisk behandling som brukes for å fjerne poser og mørke ringer under øynene. Dette er en ikke-kirurgisk behandling som utføres ved å injisere en gel-lignende substans under huden rundt øynene. Dette fyllstoffet kan være laget av hyaluronsyre, kollagen eller kalsiumhydroksylapatitt.

Typer av fillers

Det finnes flere typer fillers som kan brukes til å behandle området under øynene. Hyaluronsyre er en vanlig type filler som brukes til å fylle ut hulrom og rynker under øynene. Kollagen er en annen type filler som kan brukes til å fylle ut områder som har mistet volum. Kalsiumhydroksylapatitt er en tredje type filler som kan brukes til å gi mer varig resultat.

Fordeler med behandlingen

Fillers under øynene kan gi flere fordeler. Det kan bidra til å fjerne poser og mørke ringer under øynene, som kan få en person til å se mer uthvilt og ungdommelig ut. Fillers kan også bidra til å gi mer fylde og volum til området rundt øynene, som kan gi en mer ungdommelig og frisk utstråling.

En annen fordel med fillers under øynene er at det er en ikke-kirurgisk behandling som kan utføres på en klinikk eller et medisinsk senter. Dette betyr at det ikke er nødvendig med lang rekonvalesensperiode eller sykefravær etter behandlingen.

Det er imidlertid viktig å huske på at denne behandlingen har begrensninger og ikke er egnet for alle. Det er viktig å konsultere med en erfaren kosmetisk lege eller sykepleier før du bestemmer deg for å gjennomgå en fillerbehandling under øynene.

Relatert: Fibromyalgisymptomer – 27 av de vanligste symptomene

Behandlingsprosessen

Bilde av dame under fillers behandling.

Når man vurderer en fillerbehandling under øynene, er det viktig å forstå prosessen fra start til slutt. Prosessen består av tre hoveddeler: konsultasjon, utførelse av behandlingen og etterbehandling/oppfølging.

Konsultasjon

Før man starter behandlingen, vil det være en konsultasjon med en kvalifisert behandler. Under konsultasjonen vil behandleren diskutere pasientens ønsker og forventninger, samt undersøke området som skal behandles. Behandleren vil også gi informasjon om behandlingsprosessen, inkludert priser, mulige bivirkninger og forventet resultat. Det er viktig å avklare eventuelle spørsmål eller bekymringer under konsultasjonen.

Utførelse av behandlingen

Når man er fornøyd med konsultasjonen, kan man gå videre med behandlingen. Først vil behandleren rense området som skal behandles og eventuelt påføre bedøvelse for å minimere ubehag. Deretter vil behandleren injisere filler under øynene ved hjelp av en tynn nål. Injiseringen tar vanligvis bare noen få minutter, og pasienten kan dra hjem umiddelbart etterpå.

Etterbehandling og oppfølging

Etter behandlingen kan det være litt rødhet, hevelse eller blåmerker rundt området som er behandlet. Dette er normalt og vil vanligvis gå over i løpet av noen dager. Det er viktig å unngå trening, varme og alkohol i minst 24 timer etter behandlingen. Pasienten bør også unngå å gni eller massere området som er behandlet, da dette kan føre til uønskede bivirkninger.

Behandleren vil vanligvis planlegge en oppfølgingstime for å sikre at pasienten er fornøyd med resultatet og at det ikke har oppstått noen komplikasjoner. Det er viktig å følge opp med behandleren og rapportere eventuelle problemer så snart som mulig.

Mulige risikoer og bivirkninger

Bilde av dame som skal ta fillers under øynene.

Selv om fillerbehandlinger under øynene er generelt trygge, er det alltid en risiko for bivirkninger. De vanligste bivirkningene inkluderer hevelse, blåmerker, rødhet og kløe på injeksjonsstedet. Disse bivirkningene skal normalt forsvinne innen noen få dager etter behandlingen.

Det kan også oppstå mer alvorlige bivirkninger, selv om dette er sjeldent. En sjelden bivirkning er vevsdød, som kan oppstå når blodtilførselen til injeksjonsstedet blir blokkert. Dette kan føre til at huden dør og arrdannelse kan oppstå. Hvis du opplever vedvarende smerte, hevelse eller misfarging, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Personer med visse medisinske tilstander, som autoimmune sykdommer eller blødningsforstyrrelser, bør ikke gjennomgå fillerbehandlinger under øynene. Gravide eller ammende kvinner bør også unngå behandlingen.

Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler for å minimere risikoen for bivirkninger. Legen din vil også gi deg råd om hvordan du kan forberede deg på behandlingen og hva du skal gjøre etterpå for å minimere risikoen for bivirkninger.

Kostnader og finansieringsmuligheter

Bilde av dame som har spørsmål om kostnader og finansieringsmuligheter.

Fillerbehandlinger under øynene kan variere i pris avhengig av flere faktorer, inkludert hvilken type fyllstoff som brukes, antall injeksjoner som kreves, og hvor erfaren behandleren er. Ifølge Helsestart, kan prisen på fillerbehandlinger under øynene variere fra 2 000 kroner til 7 000 kroner.

Det er viktig å merke seg at prisen på behandlingen kan variere avhengig av hvilken klinikk eller behandler man velger. Det er lurt å undersøke ulike klinikker og behandleres priser før man bestemmer seg for å gjennomføre behandlingen.

Finansieringsmuligheter kan også være tilgjengelige for de som ønsker å gjennomføre en fillerbehandling under øynene, men som ikke ønsker å betale alt på en gang. Noen klinikker tilbyr betalingsplaner eller finansiering gjennom tredjepartsselskaper. Det kan være lurt å undersøke disse alternativene før man bestemmer seg for å gjennomføre behandlingen.

Det er også verdt å merke seg at fillerbehandlinger under øynene ikke alltid er dekket av helseforsikring eller offentlige helsetjenester. Hvis man vurderer å gjennomføre en fillerbehandling under øynene av medisinske årsaker, kan det være lurt å kontakte sin helseforsikring eller fastlege for å undersøke om behandlingen kan dekkes av forsikringen eller offentlige helsetjenester.

Relatert: Neseoperasjon (Rhinoplasty): Kirurgi, før og etter

Ofte stilte spørsmål

Bilde av dame som skal ta fillers.

Hvilke erfaringer har folk med fillerbehandlinger for området under øynene?

Mange mennesker har hatt positive erfaringer med fillerbehandlinger for området under øynene. Filler kan bidra til å redusere mørke ringer og hulrom under øynene, noe som kan gi et mer ungdommelig og opplagt utseende. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler for å minimere risikoen for bivirkninger og sikre de beste resultatene.

Hva kan man forvente av resultater før og etter botox-behandling under øynene?

Botox-behandlinger under øynene kan bidra til å redusere fine linjer og rynker rundt øynene. Resultatene kan variere avhengig av individuelle faktorer som alder, hudtype og livsstil. Det er viktig å ha realistiske forventninger til resultatene, og å velge en erfaren og kvalifisert behandler for å minimere risikoen for bivirkninger.

Hva er gjennomsnittsprisen for å få fillers under øynene?

Gjennomsnittsprisen for å få fillers under øynene kan variere avhengig av faktorer som geografisk beliggenhet, behandlingsomfang og valg av behandler. Ifølge All About Vision, kan prisen variere fra 5000kr til 15000kr per behandling.

Hvordan kan man behandle søkk under øynene med fillers?

Fillers kan brukes til å behandle søkk under øynene ved å fylle ut områder som har mistet volum over tid. Valg av filler og teknikk vil avhenge av individuelle faktorer som alder og hudtype. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler for å sikre de beste resultatene og minimere risikoen for bivirkninger.

Hvor lenge kan man forvente at effekten av fillers under øynene varer?

Effekten av fillers under øynene kan variere avhengig av individuelle faktorer som alder, hudtype og livsstil. Generelt kan man forvente at resultatene vil vare i 6-12 måneder før en ny behandling er nødvendig. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler for å sikre de beste resultatene og minimere risikoen for bivirkninger.

Hvilke behandlingsalternativer finnes for rynker og poser under øynene?

Det finnes flere behandlingsalternativer for rynker og poser under øynene, inkludert fillers, Botox, laserbehandlinger og kirurgi. Valg av behandling vil avhenge av individuelle faktorer som alder, hudtype og livsstil. Det er viktig å konsultere en erfaren og kvalifisert behandler for å finne den beste behandlingen for dine behov og mål.

Bestill time