Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

5 Helsefordeler med thai massasje

Innhold

Mange mener at helsefordelene med thai massasje inkluderer økt energi, mindre stress og forbedret atletisk ytelse.

Thai massasje bruker milde trykk- og strekkteknikker for å virke avslappende på hele kroppen. Dette er en eldgammel, helbredende praksis, som faktisk ikke har sitt opphav i Thailand, men i India. Flere av teknikkene kan dateres så langt tilbake som for 7000 år siden.

Teknikken som en thaimassør benytter skiller seg fra det vi er vant til her i Vesten. I motsetning til “klassisk” massasje, slik som den svenske massasjen eller shiatsu-teknikker, ligger ikke klienten avslappet på en seng. I stedet ligger man på gulvet og deltar mer aktivt i massasjen. Dette gjør thaimassasje til en helt annen teknikk enn f.eks. den svenske massasjen vi er godt kjent med her hjemme.

I denne saken skal vi se på fordelene med thaimassasje, hvordan det kan hjelpe idrettsutøvere og hvilke bivirkninger man kan oppleve.

Helsefordeler med thai massasje

Thai massasje har mange helsemessige fordeler, fra å redusere stress til å lindre muskelspenninger. Det kan til og med øke energien. Nedenfor ser vi nærmere på fem helsefordeler med thaimassasje.

Mindre stress

Stress er ikke nødvendigvis negativt i seg selv. Ofte kan stress fungere som en positiv motiverende faktor, som presse folk til å prestere bedre og oppnå mer.

Men for mye stress kan påvirke den mentale og fysiske helsen din negativt. Kronisk eller langvarig stress kan føre til alvorlige sykdommer, inkludert depresjon og hjerte- og karsykdommer.

Thai-massasje bruker milde trykk- og strekkteknikker for å avslappe kroppen. En studie fra 2015 fant at thaimassasje fører til en betydelig reduksjon av stressmarkøren sAA i spyttet.

Forskerne konkluderte med at thaimassasje er mer effektivt for å redusere stress hos friske mennesker enn å bare hvile.

Mer energi

Forskning har vist at thaimassasje kan gi mer energi. En randomisert studie undersøkte effekten av thailandsk og svensk massasje hos personer som opplevde utmattethet. Resultatene viste at thaimassasje økte energi og mental stimulering, mens svensk massasje hadde en mer avslappende virkning på deltakerne i studien.

Den thailandske massasjeteknikken er basert på forestillingen om energilinjer, eller Sen. De fleste behandlere mener at det finnes ulike Sen – eller energikanaler i kroppen.

Sen påvirker flere deler av kroppen, som bein, muskler, blod og nerver. Noen Sen påvirker også sinnet og bevisstheten. Disse kalles subtile kanaler.

Teorien går ut på at stramme muskler forårsaker blokkeringer i de ulike energikanalene. Disse blokkeringene reduserer flyten av livsenergi, noe som resulterer i stivhet, smerte og sykdom. Thaimassasje bruker forskjellige teknikker som enten åpner eller begrenser forskjellige Sen for å korrigere flyten av livsenergi.

Lindrer hodepine

Spesifikke former for thaimassasje, som involverer press på bestemte energikanaler, har vist seg å lindre hodepine.

En studie fra 2015 fant at thaimassasje er en effektiv behandling for personer som har kronisk spenningshodepine. De hadde også lavere vevshardhet, som forskerne målte ved hjelp av en håndholdt enhet.

Stimulerer sirkulasjonen

Thai massasje kan fremme sirkulasjonen av både blod og lymfe ved bruk av milde strekk. Disse yogalignende strekningene øker blodsirkulasjonen, som fyller kroppens vev med oksygen. Dette bidrar til å fremme cellevekst og hjertehelse.

En studie undersøkte fordelene med thailandsk fotmassasje hos personer med perifer nevropati, en vanlig komplikasjon hos pasienter med diabetes. Forskerne fant at denne massasjen bidro til å forbedre folks balanse.

Forskere tror dette forekommer fordi massasjen forbedret blodsirkulasjonen, som igjen stimulerer det somatosensoriske systemet. Dette er et system som spiller en stor rolle i kroppens balanse.

Forbedrer bevegelsesområdet

Thaimassasje inkluderer yoga-lignende strekninger for å redusere stress og forbedre sirkulasjonen. Den gradvise, skånsomme strekningen øker personens fleksibilitet over tid.

Thaimassasje kan også forbedre sirkulasjonen av væsken i leddene, eller leddvæske, noe som reduserer friksjonen mellom leddene. Dette kan forbedre leddmobiliteten og bevegeligheten.

Thai massasje for idrettsutøver

Idrettsutøvere er utsatt for tretthet, muskel- og leddsmerter og skader under treningen. Det er derfor mange idrettsutøvere jobber med med spesialister innen sportsmassasje.

Sportsmassasje kombinerer assisterte strekk og ulike massasjeteknikker for å behandle idrettsskader og forbedre en idrettsutøvers bevegelighet. Utøvere vil ofte bruke assistert strekk for å målrette mot et bestemt område av kroppen eller en bestemt muskelgruppe.

Thaimassasje strekker derimot gradvis hele kroppen, slik at personen kan slappe av. De dynamiske tøyningene man benytter i thaimassasje tilbyr dypere og mer gjenopprettende tøyninger enn andre assisterte strekketeknikker innen sportsmassasje.

Avslapping, kombinert med de energigivende og oppkvikkende effektene av thaimassasje, hjelper folk til å føle seg mentalt og fysisk friskere etter trening.

Thaimassasje forbedrer også sirkulasjonen, noe som gir mer oksygen til muskler og annet vev. Dette kan forhindre skader og forbedre utøverens evne til å restituere seg etter intens trening.
Hvor ofte bør man ta thaimassasje

Etter en thaimassasje føler man seg veldig avslappet. Imidlertid er det viktig å huske på at musklene deres har jobbet, blitt strukket og massert. Etter en thaimassasje bør en person hvile og drikke mye vann.

Det er ingen konkrete retningslinjer for hvor ofte en person bør få thaimassasje. Folk bør prøve å inkludere gode vedlikeholdsrutiner for kroppen hver dag – inkludert tøying og avspenningsteknikker. Dette, i kombinasjon med thaimassasje på jevnlig basis, vil bidra til å opprettholde fleksibilitet i lang tid etter massasjen.

Folk bør også lytte til kroppen sin. Hvis noen opplever varig smerte eller ubehag i ett område av kroppen, bør de oppsøke legen, da dette kan indikere en underliggende helsetilstand.

Hvis noen ønsker å fokusere på et bestemt område av kroppen, kan de velge å jobbe med en massasjeterapeut for å planlegge regelmessige økter, frem til de er fornøyd med resultatene. På det tidspunktet kan de vurdere å ikke gå like ofte, slik at man heller fokuserer på å opprettholde resultatene.

Dette kan du forvente når du går til thai massasje

Se for deg at thaimassasje er en form for assistert yoga. Terapeuten hjelper kroppen din til å oppnå bestemte stillinger.

Under en thaimassasje ligger klienten vanligvis på gulvet. En massasjeterapeut vil sakte jobbe på ulike strekk og deler av kroppen din. Terapeuten kan bruke hender, knær, ben eller føtter for å manipulere kroppen inn i forskjellige posisjoner.

Dette forårsaker vanligvis ingen smerte eller ubehag, men du bør alltid si ifra til massasjeterapeuten din hvis du opplever ubehag.

Folk trenger ikke forberede seg på en thaimassasje på forhånd, men vi har likevel noen gode råd:

  • Prøv å komme ca. 10 minutter for tidlig for å fylle ut eventuelle papirer før avtalen.
  • Informer terapeuten om eventuelle medisinske problemer eller tilstander du har. Enkelte sykdommer og helsemessige plager kan utelukke thaimassasje som et alternativ, så dette er viktig.
  • Kom til avtalen iført løstsittende eller atletiske klær. Prøv å unngå trange klær, fordi det kan forårsake ubehag og begrense bevegelsesområdet under massasjen.
  • Thaimassasje bruker også energiarbeid, som innebærer å legge press på bestemte punkter på kroppen for å åpne kanaler, som vil forbedre flyten av energi i hele kroppen.

Bivirkninger og risiko med thai massasje

Selv om thaimassasje har mange helsemessige fordeler, har teknikken også sine grenser.

På grunn av innvirkningen på sirkulasjonssystemet, bør personer med følgende helsetilstander snakke med en lege, før de går for å ta thaimassasje:

  • Høyt blodtrykk
  • Diabetes
  • Hjerte- og karsykdommer
  • Osteoporose
  • Nevrologiske sykdommer som påvirker ryggmargen

Profesjonelle massasjeterapeuter kan justere intensiteten og trykket for å tilpasse behandlingen til deres klienter. Du bør imidlertid unngå thaimassasje hvis du nylig har pådratt deg en skade. Selv med lav intensitet kan massasjen påføre eller forverre skader i kroppen.

Personer som har kreft, er gravide eller er i ferd med å komme seg etter operasjonen bør ikke gjennomgå thaimassasje. Den fysiske intensiteten til denne massasjeteknikken kan føre til komplikasjoner eller forverre allerede eksisterende skader.

Thai massajse i Oslo

Hvis du ønsker å dra nytte av de revitaliserende teknikkene ved thaimassasje i Oslo, kan du gjerne ta kontakt med en av våre klinikker for en gratis konsultasjon. Thaimassasje i Oslo kan ha mange positive effekter på et stressende og slitsomt byliv, der man gjerne hverken beveger seg nok eller slapper av i tilstrekkelig grad.

Thai massasje i Stavanger

Thaimassasje i Stavanger kan du selvsagt få og teknikkene har mange helsemessige fordeler, forbundet med forbedret sirkulasjon og bevegelighet. Ta gjerne kontakt med oss om thaimassasje i Stavanger.

Thai massasje i Bergen

Thaimassasje i Bergen kan bidra til å gi deg mange positive helsefordeler. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg til en friskere og mer bevegelig kropp. Thaimassasje i Bergen er tilgjengelig hos oss.

Thai massasje i Kristiansand

Prøv en thaimassasje i Kristiansand for å oppnå bedre bevegelighet og mer stabile energinivåer i kroppen. Vi gleder oss til å ta deg imot for en thaimassasje i Kristiansand.

Thai massasje i Sandnes

Hos oss kan du nyte godt av de fantastiske helsefordelene ved en profesjonell thaimassasje i Sandnes.

Thai massasje priser

Se prisliste her

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!