Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

April: Valgfri behandling -20%

d
t
m
s

11 Grunner til å Legge til Vitamin C-serum til din Hudpleierutine

Innhold

Hva er vitamin-C serum?

Er du interessert i hudpleie, har du sannsynligvis hørt om serum med vitamin-C. Denne ingrediensen er utpekt som en av de beste på markedet for antiaging innen hudpleie, og er nøkkelen for å opprettholde en jevn og glødende hudtone. 

Selv om man som regel får vitamin C gjennom kostholdet, men det garanterer ikke at det går automatisk inn i huden. Bruk av serum og andre produkter er den mest direkte måten å høste fordelene fra vitamin C på. Les videre for å finne ut hvorfor du bør legge til vitamin-C i hudpleierutinen din og mye mer. 

Fordeler 

Det er mange fordeler ved å bruke vitamin C på huden. C-vitamin er: 

 • Trygt for de fleste hudtyper
 • Gir hydrering
 • Kan lysne huden
 • Kan redusere rødhet
 • Kan redusere hyperpigmentering
 • Kan redusere forekomsten av sirkler under øynene
 • Fremmer kollagenproduksjonen
 • Kan forhindre heng i huden
 • Kan beskytte mot solskader
 • Kan lindre solbrenthet
 • Kan hjelpe sårheling 
Three Multiracial Woman With Different Body And Skin Types Posing Together
Det er mange fordeler ved å bruke vitamin C på huden.

1. Det er trygt for de fleste hudtyper

C-vitamin har en utmerket sikkerhet ved bruk. De fleste kan bruke ingrediensen i en lengre periode uten å oppleve noen bivirkninger. Forskning fra 2017 bemerket at C-vitamin kan forårsake en mindre hudirritasjon ved konsentrasjoner over 20%. På grunn av dette varierer konsentrasjonen ofte mellom 10% og 20% i hudpleieprodukter. 

Vi anbefaler

Dette er et populært tema om dagen, og et emne vi får mange henvendelser knyttet til. Våre eksperter har samlet de beste anbefalingene, og nedenfor kan du se et utvalg av produkter som anbefales.

1. Mad Hippie Vitamin CBestselger! Mad Hippies prisbelønte vitamin C serum er en harmonisk blanding av antioksidanter som gjør underverker for hudens utseende. Forvent resultater som fornyet glød, jevnere hudtone og forbedret hudstruktur.

Mad Hippie Vitamin C

2. BIOLUMIN-C SERUM 30ML – Et ultrastabilt vitamin C-kompleks som kombinert med avansert bio-teknologi leverer de naturlige kreftene fra vitamin C direkte der behovet er størst. Lysner, strammer opp og reduserer fine linjer, samtidig som den styrker hudens eget forsvar.

BIOLUMIN-C SERUM 30ML

3. Ren overnight glow sleeping cream – Rik nattkrem som bekjemper hyperpigmentering hos alle hudtyper.

Ren overnight glow sleeping cream

 

 

2. Det er fuktighetsgivende 

Annen forskning fra 2017 viste også at en sunn hud og friske organer ofte inneholder en høy konsentrasjon av vitamin C, som tyder på at vitaminet akkumuleres i kroppen fra sirkulasjonen. Det ble også bemerket at vitamin C penetrerer huden best i form av askorbinsyre. Magnesiumaskorbylfosfat, et annet C-vitamin derivat som brukes i hudpleie, har vist å ha en fuktighetsgivende effekt på huden. Det reduserer vanntap, som gjør at huden kan holde på fuktigheten bedre. 

A mockup dropper bottle with face serum with vitamin C or natural oil
flaske med vitamin c serum.

3. Lysnende effekt

C-vitamin kan bidra til å falme pigmenteringer og jevne ut hudens overflate for å redusere matthet. Dette gir huden en ungdommelig glød. Det reduserer melaninproduksjonen, pigmentet som lager hudfarge. Ved å hemme denne produksjonen bidrar C-vitamin til å bleke mørke flekker og hyperpigmentering. Det lysner også hudens utseende. 

4. Reduserer rødhet og jevner ut hudtonen 

C-vitamin har vist seg å fungere som et anti-inflammatorisk middel gjennom sin antioksidantkapasitet. Det beroliger huden og reduserer hevelser. Den anti-inflammatoriske virkningen kan hjelpe med å:

 • Nøytralisere frie radikaler som forårsaker oksidativ skade
 • Optimaliserer immunsystemet for å motvirke en inflammatorisk immunrespons
 • De antiinflammatoriske egenskapene til C-vitamin kan også bidra til å redusere rødhet, som igjen skaper en jevnere hudfarge
 • Reduserer mørke flekker, rødhet og  irritasjon, som gir en klar og jevn hudtone

5. Falmer hyperpigmentering 

Siden C-vitamin hindrer melaninproduksjonen, falmer det også hyperpigmenteringer i huden. Hyperpigmentering, inkludert solflekker, aldersflekker og melasma, oppstår når melanin er i overproduksjon i visse områder av huden. Det kan også skje i områder der akne har leget. C-vitamin er derfor populært å bruke for å redusere pigmenteringer i ulike former på huden. 

cropped view of diseased and naked woman with moles on skin on white
hyperpigmentering på ryggen.

6. Reduserer forekomsten av mørke ringer under øynene

Et vitamin-C serum kan bidra til å jevne ut fine linjer rundt øynene ved å fylle og fukte området. Selv om det er mest effektivt for å redusere generell rødhet, sies det at det kan bidra til å lindre misfarging under øyne, assosiert med mørke ringer.  Studier har vist at C-vitamin kan gi en betydelig forbedring i pigmenteringen av sirkler under øynene. Andre har også blitt kvitt poser under øynene. Huden under øynene er tynn og følsom, og det er viktig å holde seg til produkter som er spesielt utviklet for området rundt øynene. 

Glad beautiful woman with healthy skin cares about under eye skin applies moisturising patches

7. Stimulerer kollagenproduksjonen 

Kollagen er et naturlig forekommende protein som tømmes over tid. Lavere nivåer av kollagen kan føre til fine linjer og rynker i huden. Vitamin C er kjent for å øke kollagenproduksjonen med kollagensyntese. Dette kan ikke skje uten hjelp fra vitamin C. Dette fordi vitamin C er den essensielle faktoren for de to enzymene som kreves for å skape kollagensyntese: prolylhydroksylase og lysylhydrokylase. Disse stabiliserer og gir strukturell styrke. Man kan også øke kollagenproduksjonen gjennom kosthold. 

8. Kan forhindre slapp hud 

Kollagenproduksjonen er knyttet til hudens elastisitet og fasthet. Når kollagennivået begynner å synke, kan huden også begynne å synke eller henge. Påføring av serum med vitamin-C kan øke kollagenproduksjonen i huden, som resulterer i en generell oppstrammende effekt. Det kan bidra til å redusere slapp hud, som gjør at huden vil se fastere og mer jevnet ut. 

Outdoor portrait of smiling middle-aged woman walking through an old town
vitamin-C kan øke kollagenproduksjonen i huden, som resulterer i en generell oppstrammende effekt.

9. Beskytter mot solskader 

Overdreven eksponering for oksidativt stress gjennom forurensninger eller ultrafiolette stråler (UV) er assosiert med lavere nivåer av vitamin-C i huden. Dette forekommer også i moden eller solskadet hud. Solskader er forårsaket av molekyler som kalles frie radikaler. Dette er atomer med et manglende elektron. De frie radikalene søker etter andre atomer de kan “stjele” et elektron fra, som resulterer i betydelig skade på huden. Vitamin C er rik på antioksidanter, som beskytter sunne hudceller ved å gi disse frie radikalene et elektron, som gjør dem ufarlige. 

10. Kan lindre solbrenthet

I tillegg til å minimere rødhet, øker vitamin C celleomsetning. Dette erstatter de skadde cellene med nye, friske celler. Påførelse av vitamin C på huden har vist seg å redusere skader på grunn av UV-stråler (solbrenthet). C-vitamin er alene minimalt effektiv til å redusere solbrenthet alene, og bør kombineres med solkrem for å få ut sin gode effekt. 

Sunburn skin
Solbrent hud.

11. Kan øke sårheling 

Ettersom den har effekt på solbrenthet, bør det ikke være en overraskelse at påføring av vitamin C kan fremskynde en generell sårheling. Det reduserer risikoen for betennelse, infeksjon og arrdannelse. Mangel på vitamin C kan gjøre at et sår tar lengre tid å gro. Studier har vist at tilskudd med C-vitamin har en positiv effekt på hudens helbredelse og vekst ved å øke antioksidantnivåene i kroppen og huden. Sårhelingen er delvis assosiert med økt kollagenproduksjon. 

Hvordan bruke serum med C-vitamin 

Som alle andre hudprodukter, har serum med vitamin-C et potensiale for å forårsake bivirkninger. Man bør derfor ta en mindre test på huden for å vurdere risikoen for allergisk reaksjon. Påfør en liten mengde produkt og vent i 24 timer. Hvis ingen bivirkninger oppstår, kan den brukes på ansiktet. Slutt å bruk produktet dersom det utvikles utslett, rødhet eller elveblest. Følg ellers instruksjonene på produktets etikett. 

African-American woman using serum to face in the bathroom
Serum med c-vitamin påføres vanligvis en til to ganger om dagen.

Serum med c-vitamin påføres vanligvis en til to ganger om dagen. En fin rutine er å rense, bruke toner, påføre serum og deretter fukte. Pass på å påføre produktene med rene hender. Det kan trygt brukes sammen med andre aktive ingredienser. 

Konklusjon 

C-vitamin kan bidra til å helbrede urenheter, redusere hyperpigmentering og gi huden en frisk glød. Kontinuitet er nøkkelen for maksimal effekt, så legg ingrediensen til hudpleierutinen på en måte som gir mening for deg. Noen bruker det for å dra nytte av dets UV-beskyttende egenskaper, mens andre bruker det som natteserum. Andre bruker det to ganger daglig. Unngå å bruke C-vitamin hvis det skaper irritasjon eller ubehag. 

Bestill time

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.