Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hva er primer? Hvordan bruke sminkeprimer som en proff

Innhold

Ansiktet ditt er det ultimate lerretet, og å påføre primer før sminke kan virkelig utgjøre hele forskjellen. Men er du ny på dette kan det hende du klør deg i hodet og lurer på hva primer i det hele tatt er. Glad du spurte!

Sminkeprimere brukes under øyenskygge, foundation, leppestift, mascara og til og med neglelakk for å skape en jevn base som hjelper til med å holde de andre produktene dine på plass hele dagen.

Det kan også redusere mengden sminke du bruker og gjøre påføringen litt enklere. I hovedsak er de ment å skape en barriere mellom produktet og huden din, og gi deg vakre og langvarige resultater. Siden det er spesifikke alternativer for ulike deler av skjønnhetsrutinen vår, ser vi nærmere på hver enkelt her. 

Hva er Primer?

Tenk på det som grunning – den brukes som en base for å forbedre resten av sminkepåføringen. Primer kan brukes til å forbedre mange deler av skjønnhetsrutinen din, inkludert øyne, ansikt, vipper, lepper og negler. Ansiktsprimer kan for eksempel brukes til å jevne ut porene, lage en base for langvarig sminke, behandle fet hud eller forhindre overdreven glans. Enten du har tørr hud, fet hud, matt hud, er bekymret for akne, hyperpigmentering , solbeskyttelse, forurensninger eller har andre bekymringer, er det en primer der ute for deg.

Og hvis du ønsker å minimere antallet produkter du bruker totalt, prøv en alt-i-ett-primer som er både fuktighetsgivende, glatter ut og lysner huden. 

En kvinne som legger til primer.
Ansiktsprimer kan brukes til å jevne ut porene, lage en base for langvarig sminke, behandle fet hud eller forhindre overdreven glans.

Typer sminkeprimere

  • Mattgjørende ansiktsprimer: Hvis du har fet hud, vil en mattende primer passe for å forlenge varigheten på foundationen din. Gå for en silikonbasert fordi den skaper en god mattende barriere mellom huden og sminken og har den ekstra fordelen at porene blir uskarpe og jevnere.
  • Fuktighetsgivende ansiktsprimer: Hydrerende primere er ideelle for tørr hud, spesielt de som har hudpleieingredienser som hyaluronsyre og antioksidanter. Unngå å bruke silikonbasert hvis du har denne hudtypen. 
  • Fargekorrigerende primere: Fargen på disse er designet for å motvirke underliggende hudtoner. For eksempel brukes grønne primere for å korrigere rødhet mens blå oppveier gule toner.
  • Utjevnende primere: De handler mindre om å matte og mer om å jevne ut, noe som er ideelt for modne hudtyper for å redusere  synligheten til fine linjer og rynker.
  • Øyenskygge: Øyenskygge er beryktet for å løsne i løpet av dagen, og den forblir sjelden på plass gjennom treningsøkter eller på regnfulle eller fuktige dager. En enkel primer kan fikse alt dette, og det hjelper eyelineren din også. Øyeprimere kan fargekorrigere øyelokket før sminkepåføring, gi næring og glatte øyelokket, og forhindre at hudens naturlige oljer bryter ned sminken.
  • Mascara: Hvis du har problemer med vippene, prøv en mascara primer. De er også ofte laget med nærende ingredienser som pleier vippene og gir ekstra volum og lengde.
  • Lepper: Ikke alle vil trenge en leppeprimer, men hvis du vil ha fargen på hele dagen er det slettes ikke dumt. Det kan hindre leppestiften din fra å farge av eller løsne og skape en jevn overflate som holder fargen lenger, perfekt for å ha på seg under en matt flytende leppestift med dristig leppefarge. Hvis du går for en naturlig look, kan den også gi et raskt løft til ellers kjedelige lepper. 
  • Negler: For gjør-det-selv-neglekunstnere der ute, kan en negleprimer legge til et lag med beskyttelse som gjør at lakken ser flott ut lenger. Den gir neglene dine en jevn grunnlakk og hjelper lakkeringen å feste seg jevnt. Det anbefales også under akrylnegler.

Hvordan påføre Primer

Lurer du på hvordan du bruker ansiktsprimer? Det er enkelt. Hvis du bruker en fuktighetskrem, påfør den først, og la deretter huden tørke i noen minutter. Begynn i midten av ansiktet ditt, påfør bare et lett lag primer, gjerne med en sminkesvamp. La den tørke i noen minutter før du legger på foundation.​ Nøkkelen er å sørge for at primeren du velger utfyller foundationen din. For eksempel, hvis du har en silikonbasert primer, er det best å bruke en silikonbasert foundation på toppen.

Når det kommer til øyenskyggeprimer kan de påføres enten med fingrene, en børste eller en svamp. For fargekorrigerende øyeprimere kan du bruke en børste for å sikre at du er målrettet i påføringen. For gjennomskinnelige primere kan du bruke fingrene slik at du enklere kan se hvor mye produkt som påføres og hvor.

For å påføre mascaraprimer, krøll vippene og sveip deretter primeren fra bunnen til tuppene. Gjør bare ett øye om gangen, slik at du kan følge opp med favorittmascaraen din før den tørker. Til slutt vil vippene dine se frodige og fabelaktige ut.

For leppeprimere avhenger det av typen emballasje. Den kan komme med en stav eller som et klemrør. Med en stav og klemrør kan du bruke den direkte på leppene dine. Kommer den derimot på boks har den sannsynligvis en tykkere konsistens, så jeg vil anbefale å bruke fingrene siden det kan være vanskelig å rengjøre børsten etterpå.

Trenger du virkelig primer?

Ja og nei. De kan være fordelaktige for visse årstider, f.eks. primer til øyenskygge når det er veldig varmt. Om vinteren er vind, snø iskald luft som kan føre til tårevåte øyne. Da kan en primer være redningen. For spesielle anledninger kan primer også være gunstig. Spesielle anledninger som et bryllup forårsaker gjerne litt tårer, svette og mye klem og kyssing, så den kan være veldig nyttig for å holde alt på plass.

Våre favoritter

POREfessional Pore Minimizing Primer

Glatt ut porene med denne utjevnende primeren. En mengde på størrelse med ert er alt du trenger for å lage en feilfri base. I tillegg er den laget med et vitamin E- derivat, som beskytter huden mot frie radikaler.

POREfessional Pore Minimizing Primer

Pro Longwear Paint Pot øyenskygge

MACs Pro Longwear Paint Pot er perfekt for bruder som trenger øyesminken som holder seg på plass hele natta. Ikke bare fjerner den misfarging på øyelokkene, men den kommer også i forskjellige utførelser, inkludert shimmer.

Pro Longwear Paint Pot øyenskygge

2-i-1 Extreme Length Mascara + Lash

Det er en tosidig mascara med både primer og mascara, og den setter vippene dine på plass slik at du ikke ender opp med å påføre overflødig produkt mens du prøver å gre vippene på plass. Den hjelper også vippekrøllen og forhindrer flekker.

2-i-1 Extreme Length Mascara + Lash

Anastasia Beverly Hills Lip Primer

Et produkt som vil holde leppestiften din på plass og skape en jevn overflate som holder fargen lenger.

Anastasia Beverly Hills Lip Primer

Deborah Lippmann 2 Second Nail Primer

En flott negleprimer som denne fra Deborah Lippmann gjør langt mer enn noen baselakk. Det kan rense og gi næring til neglene dine, samt styrke dem for å sikre at de holder seg sunne under lakken. Den påføres vanligvis før grunnlakken, og de fleste formler tørker på sekunder. Det er en verdig investering hvis du vil ha en vakker farge som holder seg.

Deborah Lippmann 2 Second Nail Primer

Sminkeprimere kan være nyttige for noen og ikke for andre – alt handler om preferanse. Hvis du kan få ansiktet ditt hydrert, glødende og beskyttet mot solen med hudpleieprodukter, kan det være nok for deg. I så fall er det kanskje ikke nødvendig. Hvis du har problemer som fethet, forstørrede porer eller rødhet, kan primere bidra til å forbedre utseendet ditt.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Genital herpes (HSV) – symptomer og årsaker

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.