Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Permanent Hårfjerning – Alt du Trenger å vite i 2022

Innhold

Hår er en normal del av kroppen vår, men for de som ønsker å bli kvitt noe av det, mangler ikke alternativer. Mellom alt av voksing, barbering, laser, elektrolyse og IPL, står man ofte fast overfor et hav av muligheter å velge mellom. Det kan være forvirrende, enten om man ønsker en praktisk metode i hverdagen eller en mer permanent løsning. I denne artikkelen kan du lese om alt du trenger å vite om permanent hårfjerning, både i klinikk eller hjemmefra. 

Er permanent hårfjerning mulig? 

Dessverre er ikke permanent hårfjerning, enten det er i ansikt eller på kroppen, 100% mulig. Det finnes per dags dato ingen metode som fjerner alt uønsket hår permanent. Det riktige uttrykket er “permanent hårreduksjon”, som er det nærmeste man kommer å fjerne hår permanent i dag.

Størstedelen av hårveksten er drevet av hormoner, og når balansen av hormoner endres, kan dette føre til stimulering av hårsekkene som resulterer i ny hårvekst. Når det er sagt, finner metoder som laserhårfjerning, elektrolyse og IPL, som er de beste løsningene for å oppnå jevn, “semi-permanent” hårfri hud. 

Permanent hårfjerning, er det nærmeste man kommer å fjerne hår permanent i dag.
Permanent hårfjerning, er det nærmeste man kommer å fjerne hår permanent i dag.

Typer av langsiktig hårfjerning 

Nedenfor kan du lese alt du trenger å vite om langsiktige hårfjerningsmetoder 

Elektrolyse 

Elektrolyse bruker en fin nål og elektrisk strøm for å varme opp individuelle hårsekker. Det kan være en tidkrevende prosedyre da hver follikkel behandles individuelt, men elektrolyse er spesielt effektiv på individuelle grå hår. Food and Drug Administration anser elektrolyse som en permanent hårfjerningsmetode, da den har de beste totale resultatene.

Det betyr at elektrolyse kan bli kvitt hår i lange perioder, eller til og med hele livet. Det er imidlertid viktig å merke seg at elektrolyse ikke gir alle disse permanente resultatene. Man vet ikke nøyaktig om det vil fungere på en bestemt person på et bestemt område, før man prøver det. Likevel, dersom målet er å aldri se hår i et bestemt område igjen, kan dette være det beste alternativet. 

Fjerning av hår permanent i en kvinnes armhuler ved hjelp av elektrolyse hårfjerning.
Fjerning av hår permanent i en kvinnes armhuler ved hjelp av elektrolyse hårfjerning.

Elektrolyse er kjent for å være mer smertefullt enn tradisjonell laser hårfjerning. Bivirkningene er rødhet og ømhet, og er både midlertidige og vanlige. Elektrolyse krever flere økter, som kan bli en kostbar prosess, avhengig av den enkelte prislisten og områder man skal utføre behandlingen på. På den andre siden krever ikke elektrolyse en viss hårfarge eller hudtone for effektivitet, som enkelte laserbehandlinger gjør. 

Laser hårfjerning 

Laserteknologi bruker som regel en enkelt bølgelengde av lys, og vil generelt kunne behandle én tilstand eller hudtype. Selv om det er et trygt alternativ for de fleste, kan det hende at de med lys hud og blondt hår ikke ser de beste resultatene. Mørkere hudtoner eller fargede personer kan ha effektive reduksjonsresultater. Resultatene er som regel basert på hvor ofte man behandles. Stopper man etter en eller tre økter, vil resultatene ha kortere varighet. 

Hår kan vokse tilbake på et tidspunkt, enten det er en redusert mengde eller som en finere versjon, eller en kombinasjon av begge to. For lysere hudfarger kan man oppnå en gjennomsnittlig reduksjon på 80% etter fire økter. Etter et fullstendig behandlingsforløp kan resultatene vare i mange år, og gjenvekst sees bare hvis hormonbalansen endres. 

Er man gravid eller ammer, har blitt utsatt for solen eller har andre medisinske tilstander, er man ikke en kandidat for hårfjerning med laser

IPL 

Kjent som intenst pulsert lys, bruker IPL et kraftig kontrollert håndstykke for å levere en intens, synlig og bredspektret lyspuls. Når man bruker elektrolyse eller lysbaserte systemer, som laser eller IPL, påvirker disse metodene kun den anagene fasen (den aktive vekstsyklusen) av hårvekst. Dette er grunnen til at det er nødvendig å ha en rekke behandlinger for å redusere hårveksten permanent. Ulike deler av kroppen har en annen prosentandel av anagene hår. Den ideelle IPL-kandidaten har tradisjonelt sett en lys hud med mørkt hår. Bivirkninger kan variere fra rødhet til hevelse, og mer sjeldent pigmentering eller arrdannelse. 

Permanent hårfjerning med ipl laser
Permanent hårfjerning i armhulene med ipl laser

Alternativer for hårfjerning hjemme 

Det finnes flere maskiner og behandlinger som lover permanent hårfjerning. Resultatene hjemmefra kan derimot avvike fra resultatene man får i en profesjonell klinikk. Selv om de fleste IPL-enheter anses som trygge, er de ikke på langt nær så kraftige som behandlinger på kontoret. Terapeuter anbefaler som regel ikke hjemmeapparater, da disse behandlingene er best å utføre hos profesjonelle. Er man midt i et behandlingsforløp og av en eller annen grunn ikke kan fullføre dem, er barbering det beste alternativet før man kan fortsette igjen. 

Kvinne som bruker laserepilator eller epilator for hårfjerningsprosedyre hjemme
Kvinne som bruker laserepilator eller epilator for hårfjerningsprosedyre hjemme

Laser hårfjerning hos Velbehag medisinsk hudklinikk 

Opplever du sjenerende hårvekst, eller ønsker å droppe barberhøvelen for godt? I behandling med laser fjerner vi uønsket hår, slik at du slipper å bruke tid og krefter på uønsket hårvekst. Velbehag er spesialiserte innen laser hårfjerning, og tilbyr behandling med en av markedets beste og tryggeste lasere. Vi tilpasser oss dine behov for å oppnå tilfredsstillende og optimale resultater. Behandlingene utføres av erfarne og sertifiserte laserterapeuter. 

Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Hvilken laser bruker Velbehag? 

“vi jobber i bevegelse for ekstra trygghet” 

Soprano Ice Platinum er kåret til en av markedets beste lasermaskiner, og anses som en av de beste høyteknologiske laserne for hårfjerning og permanent hårreduksjon. I motsetning til vanlige lasere jobber Soprano Ice Platinum i tre bølgelengder; 755 nm, 810 nm og 1064 nm. Det betyr at laseren jobber i flere dybder i huden, for optimale resultater. Det gjør at man unngår å skyte all energi i én puls på et konsentrert område, og unngår dermed sjansen for brannskader/merker på huden. Den fjerner hår trygt på alle hudtyper og hudfarger. Avkjølingssystemet gjør at behandlingen er svært effektiv, rask og tilnærmet smertefri. Studier viser at de fleste opplever opptil 90% hårreduksjon ved gjennomført behandlingsløp. Enkelte vil kunne ha behov for en re-behandling annethvert år. 

Fordeler med laser hårfjerning hos Velbehag 

 • behandlingen er rask og effektiv
 • bli kvitt barberhøvelen
 • unngå inngrodde hår
 • unngå røde nupper og sår hud
 • bidrar til mykere hud 
Daglig leder i resepsjon hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Ofte stilte spørsmål om laser hårfjerning hos Velbehag 

 • Gjør behandlingen vondt? 
 • Laserbehandlingen er tilnærmet smertefri. Soprano Ice er en unik laser som kombinerer laserteknologi med en avkjølingsmetode. Den har en kjøling på -3 grader, som gjør behandlingen godt overkommelig. 
 • Er laser hårfjerning effektivt mot inngrodde hår? 
 • Mange kan slite med inngrodde hår etter voksing og barbering, og laser vil være til stor hjelp for dette problemet. Man vil kunne se stor forbedring etter 1-2 behandlinger, da hårveksten blir mindre tett etter laser. 
 • Hvem kan behandles med laser? 
 • Laseren vi bruker har en teknologi som gjør at vi kan behandle alle hudfarger, solbrun hud og de med tynnere hår. Laseren har best effekt på mørke hår. 
 • Er behandlingen trygg? 
 • Din sikkerhet er vår høyeste prioritet. Hos oss kan du føle deg trygg, og her er hvorfor: 
 • vår laser er kåret til en av markedets beste og tryggeste lasermaskiner
 • i motsetning til tradisjonell laserbehandling jobber vi i bevegelse, som gjør at vi unngår å skyte all energi i én puls på ett konsentrert område.
 • alle behandlinger utføres av erfarne og sertifiserte laserterapeuter. 

Komplikasjoner 

Det er alltid en risiko knyttet til kliniske behandlinger. I Velbehag er vi opptatt av å være transparente og åpne, og forteller derfor åpent om både fordeler og ulemper knyttet til laserbehandling:

 • i ytterste konsekvens, ved laserbehandling, kan det bli ekstra varmt på et område. Det kan oppleves som følelsen av å bli “brent”. Siden vi jobber i bevegelse er ikke dette nok krefter til å forårsake brannsår eller andre permanente skader. Området kan kjennes sårt i opptil 24 timer dersom dette skulle forekomme. 
 • Hvor mange laserbehandlinger er normalt for å oppnå permanent hårreduksjon? 
 • Dette varierer ut fra området som skal behandles. Det er bare hår i vekstfase som behandles, og man må derfor ta behandlingen flere ganger over tid. Det vil gå mellom 4 til 8 uker mellom hver behandling. Du vil få et eget behandlingsprogram i samråd med din behandler. 
 • Gjør laseren mer enn å fjerne hår? 
 • Nei, laseren vår brukes kun til hårfjerning, og kan ikke fjerne tatoveringer eller strekkmerker, for eksempel. 
 • Hvem kan ikke behandles med laser? 
 • Laseren vil ikke ha effekt på grått og blondt hår. Personer med kreft eller som er under cellegiftbehandling, har epilepsi eller er gravid/ammer, bør ikke ta laser. I noen tilfeller kan det være aktuelt dersom man har fått godkjennelse fra lege. Vi har 18 års aldersgrense for behandling med laser. 
 • Jeg har tatt laser hårfjerning hos en annen klinikk, kan jeg fortsette behandlingen hos dere? 
 • Ja, man kan fint fortsette behandlingen hos oss. Ta kontakt, så hjelper vi deg videre. Vi tilbyr gratis og uforpliktende konsultasjon. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg: