Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

8 spørsmål om lip fillers – Del 1

Innhold

Lip fillers blir stadig mer populært. Sammen med fillers i andre deler av ansiktet, utgjør lip fillers en kosmetisk prosedyre som gir deg fyldigere lepper, kinnben, hake og andre deler som trenger et løft eller mer fylde. 

I disse dager er det som regel injiserbare fillere med hyaluronsyrelignende stoffer som brukes, slik som Restylane, men det finnes mange andre fyllstoffer. Felles for de alle er at stoffet ligner på kroppens naturlige hyaluronsyre, som bidrar til økt volum og fylde. 

Vi har samlet fem spørsmål og svar vi ofte får om fillers i lepper og ansikt. Så len deg tilbake mens vi lærer mer om hvordan denne spennende kosmetiske prosedyren kan hjelpe deg til å oppnå det perfekte utseende du ønsker deg. 

Vi begynner med det absolutt vanligste spørsmålet vi får: 

Hva er lip fillers?

Fillers er små injeksjoner med fyllstoffer som settes i huden din. Disse består av syntetisk hyaluronsyre eller lignende stoffer. Hyaluronsyre er et stoff som dannes naturlig i kroppen din, og det er derfor lav risiko for komplikasjoner. 

Lip fillers har som mål å øke volum, fylde, skape symmetri og forme ansiktet, uten bruk av mer inngripende behandlinger som ansiktsløft, leppeløft ol. 

Det finnes mange merker på markedet, men de mest populære er Juvederm, Restylane og Perlane. 

lip fillers

Hva er fordelene med lip fillers? 

Lip fillers med hyaluronsyrestoffer kan forbedre utseende på leppene dine ved å legge til form, struktur og volum. Effekten varer som regel i opptil seks måneder, før man tar nye injeksjoner for å opprettholde volumet. 

Et av de mest populære fillerproduktene på markedet er Restylane. Dette bruker hyaluronsyre for å skape volum og fylde. 

Behandlingen kan tilpasses dine egne ønsker og behov ved å justere mengden og fordelingen ved injeksjoner. Man kan også øke på med mengden gradvis, noe vi ofte anbefaler hvis man er litt usikker på hvor mye fylde man egentlig vil ha. 

Fordi hyaluronsyrebaserte fillers er laget av stoffer som ligner på de man finner i kroppen, er det også lite sannsynlig med en allergisk reaksjon. Dersom du er allergisk mot lokalbedøvelsen lidokain, må du gi beskjed til hudlegen som utfører behandlingen, da dette er en vanlig ingrediens for å gjøre behandlingen mindre ubehagelig. 

Hvordan foregår behandling med fillers i ansikt? 

Fillers i ansikt og lepper settes med små injeksjoner. Ofte påføres det et lokalbedøvende middel for å lette ubehaget for pasienten. Ytterligere bedøvelse kan gis, og denne minner om bedøvelsen du får hos tannlegen. Noen velger også å kjøle ned området med is før injeksjonene, noe som også kan hjelpe mot blåmerker og hevelser i etterkant av behandlingen. 

Hudlegen din vil markere områdene som skal injiseres, før man bruker meget små nåler for å injisere fillers i lepper eller andre deler av ansiktet. 

Hva bør jeg unngå etter at jeg har tatt fillers i lepper? 

Etter behandlingen bør du unngå å legge hardt press på eller ta for mye på området. Du bør også droppe leppestift og andre leppeprodukter hvis du har tatt fillers i lepper. 

Fordeler og ulemper med lip fillers?

Fillers i leppene gjenoppretter og gir volum til leppene. De hindrer ikke aldringsprosessen, men de kan bidra til at du kan utsette andre og mer inngripende metoder for å forynge utseendet ditt. De kan også bidra til vakrere lepper hos deg som kanskje ikke er helt fornøyd med utseendet på leppene dine. 

Vanlige grunner til at mange mister volum i leppene inkluderer: 

 • Gener: noen er ganske enkelt predisponert for å miste fylde i leppene, eller har naturlig tynne lepper og ønsker mer volum. 
 • Røyking: røyking bidrar til tidlig aldring av huden
 • Solskader: solskader kan også føre til tidlig aldring av huden

Hvor lenge varer Restylane?

Dette vil variere mellom hver pasient. Ingen pasienter er like og Restylane sin varighet avhenger derfor av flere faktorer. Enkelte studier har vist at Restylane kan forbedre utseendet på nasolabiale linjer i opptil 18 måneder, mens forbedret volum i kinnene kan vare i opptil 12 måneder. 

Når det gjelder leppene dine varer resultatene i opptil seks måneder ved bruk av Restylane Lyft, men jo yngre du er, jo kortere vil resultatene vare. Årsaken til dette er at unge personer har høyere forbrenning og at kroppen bryter ned kalorier raskere. 

Forskning har også vist at pasienter kan ha mindre rynker i opptil 12 måneder med Restylane Defyne og Restylane Refyne-behandlinger. 

Hvor lenge resultatene vil vare for deg, og når du eventuelt har behov for vedlikeholdsbehandlinger, er noe du bør snakke med hudlegen din om. 

Restylane
Processed with VSCO with a6 preset

Hva skjer etter at jeg har tatt lip fillers? 

Etter prosedyren kan lepper og andre ansiktsdeler som har fått injeksjoner kjøles ned. Hudlegen kan også gi en lett massasje på området for å bidra til bedre absorpsjon av fyllstoffene. 

Det er viktig at du blir på klinikken i et kvarter etter at prosedyren er fullført. Dette er fordi legen skal være sikker på at du ikke får en allergisk reaksjon eller får bivirkninger. Gi beskjed til legen om du opplever svimmelhet, kvalme eller større blødninger. Når legen avgjør at du kan dra hjem. 

Fordi fillers med Restylane kun krever lokalbedøvelse, kan du kjøre bil og være ved dine fulle fem etter prosedyren. 

Det er vanlig at leppene er hovne, sensitive og at det dannes blåmerker i området du har behandlet. Hevelsene går vanligvis ned etter 24 – 48 timer, men for noen kan det ta opptil en uke. 

Etter to uker kommer du tilbake for kontroll. 

Her er noen gode tips for at leppene skal leges så raskt som mulig etter behandlingen: 

 • Kjøl ned området med is som er pakket inn i et håndkle eller klut i rundt 10 minutter. Dette kan redusere inflammasjon, ubehag og hevelser. 
 • Unngå leppestift og andre leppeprodukter i minst 24 timer. 
 • Ikke ta på leppene dine og unngå kyssing. Ikke drikk fra sugerør. 
 • Vær ekstra forsiktig når du pusser tenner.
 • Drikk masse vann
 • Unngå trening det første døgnet. 

Hvor kan jeg ta fillers i ansikt? 

Du kan ta fillers i mange deler av ansiktet. Dette inkluderer fillers i lepper, hake, kjeve, og kinn. Mange velger å ta nesekorreksjon med filler, fremfor mer inngripende metoder, og med f.eks. Restylane er mulighetene mange. 

Hva er risikoen når man tar lip fillers? 

Som med alle medisinske behandlinger innebærer lip fillers også noe risiko. Behandlingen anses som trygg og veldokumentert, men noe risiko må man selvsagt regne med. Snakk med legen din hvis du er i tvil. 

 • Blødning ved injeksjonsstedet
 • Herpessår hvis man allerede er predisponert for dette og bærer viruset fra før
 • Misfarging av huden
 • Ømhet
 • Infeksjon
 • Nekrose (lokal vevsdød) hvis injeksjonen settes ved et blodåre
 • Asymmetriske lepper

Risikoen for dette er lav dersom du velger et klinikk med høy kompetanse og dyktige hudleger som utfører behandlingen. 

Lip fillers i Oslo

Hos vår moderne klinikk i Oslo tilbyr vi en rekke type lip fillers, slik at du kan få ansiktet du alltid har drømt om. Våre dyktige hudleger har høy kompetanse og lang erfaring i bruken av en rekke filler-produkter. Ønsker du fillers i Oslo er du velkommen innom for en prat, så finner vi sammen ut av hvilken type behandling som egner seg for deg. Vi er alltid tilgjengelige for å svare på spørsmål fra våre pasienter som ønsker fillers i Oslo. 

Lip fillers i Bergen

Ønsker du fillers i Bergen har vår moderne klinikk lang erfaring og høy kompetanse innen bruk av lip fillers. Vi har behandlet en rekke fornøyde pasienter og vi står alltid klare til å svare på dine spørsmål. Du er velkommen innom for en konsultasjon med en av våre dyktige hudleger, hvis du har spørsmål om fillers i Bergen. 

Lip fillers: før og etter

Her kan dere legge inn før og etter-bilder. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!