Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Laser hårfjerning – 12 ting du bør vite før behandlingen

Innhold

Hvis du har vurdert å ta laser hårfjerning har du kommet til rett sted. Som du sikkert vet, er det mye som skal vurderes og det er viktig at du gjør undersøkelser først. Enten du leter etter en klinikk eller vurderer utstyr for hjemmebruk er det viktig at du er best mulig informert om fordeler og ulemper med laser hårfjerning, eventuelle bivirkninger og hvordan selve behandlingen oppleves.

Behandlingen har nemlig mange andre fordeler, i tillegg til den selvsagte hårfjerningen som lar deg slippe røde nupper, sår bikinilinje eller smertefull voksing. Diodelaser og IPL kan nemlig også bidra til å fjerne eller redusere forekomsten av inngrodde hår, og vi vet alle hvor vondt dét kan være.

Selv om mange i dag velger å la kroppshåret få være i fred, er det likevel vanlig at man ønsker å bli kvitt det en gang for alle. I så fall vil laser hårfjerning være den beste løsningen.

Det er imidlertid viktig å huske på at laser hårfjerning ikke alltid medfører permanent hårfjerning. Det finnes også andre metoder som voksing, threading, barbering og napping, som alle har sin plass i våre hårfjerningsrutiner.

IPL hårfjerning til hjemmebruk har også tatt av de siste årene, men dette kommer selvsagt med egne risikoer og ulemper som du sparer deg for ved å benytte en profesjonell klinikk.

Det eneste som er 100% sikkert når du skal ta laser, er at det tar tid og koster penger. De fleste vil trenge 8 – 12 behandlinger, fordelt på 4- 6 uker. Mange har også behov for vedlikeholds behandlinger i etterkant.

Hvordan fungerer laser hårfjerning?

Laser hårfjerning fungerer ved å sende laserlys gjennom pigmentet melanin i huden din. Lyset konverteres til varme som skader hårsekken. Laserlyset kan medføre en skarp og rask smerte, spesielt på tynn hud, slik som nær nesen, haken og i tinningene. De fleste profesjonelle klinikker bruker laser hårfjernere med kjølemekanisme, som kjøler ned huden samtidig. Dette gjør opplevelsen langt mer behagelig.

Hvor lang tid tar laser hårfjerning?

Det tar to til tre uker etter første behandling før du begynner å se forskjell. Etter rundt 8 – 12 behandlinger oppnår de fleste ønskede resultater. Det er viktig at behandlingene utføres med korrekt mellomrom, ettersom hårsekkene alle er i forskjellige vekststadier. For å få tatt hver eneste hårrot er det avgjørende at du også gjennomfører hele behandlingsforløpet. Gjør du ikke det vil håret vokse tilbake.

Laser hårfjerning tar bokstavelig talt problemet ved rota, men målretter seg spesifikt mot hår i vekstfasen. Etter hver behandling kan man merke at nye hår som kommer ut er tynnere og mindre synlig enn før.

Hva må du gjøre før behandlingen?

Laserlyset kan reagere med hår på overflaten. Dette kan irritere huden og ikke minst lukter brent hår skikkelig vondt. Derfor skal du alltid barbere deg før behandlingen, slik at huden er glatt og ren.

Det samme gjelder sminke: denne og eventuelle kremer du bruker er noe du må droppe på behandlingsdagen. Huden må være ren for at laserlyset skal fungere riktig.

Her er en praktisk huskeliste:

  • Området som skal behandles må barberes dagen før eller samme dag som behandlingen skal utføres. Vi anbefaler barberhøvel og ikke maskin, da sistnevnte ofte etterlater for mye hår.
  • Ikke napp hår eller voks området som behandles før eller mellom behandlingene. Området skal kun barberes.
  • Området som skal behandles må være rent. Det betyr ingen sminke, krem, deodorant eller solkrem. Hvis dette ikke kan unngås kan behandleren rengjøre området.
  • Området kan ikke behandles hvis det har blitt eksponert for sollys de siste fire ukene.
  • Brunkrem og andre bruningsprodukter kan ikke brukes i 3 – 4 uker før behandlingen. Området må i så fall eksfolieres nøye for å fjerne alle rester etter dette.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingen tar ofte så lite som 20 minutter, inkludert konsultasjon og sminkefjerning i begynnelsen. Hvor lang tid behandlingen tar avhenger selvsagt av området som skal behandles og du kan spørre din behandler om dette, slik at du kan planlegge rundt timene dine.

Laser hårfjerning: Pris

Her kan dere legge inn prisliste.

Ikke tren etter laser hårfjerning

Det er viktig å huske på at varmen fra laseren forblir i huden i opptil 24 timer. Det betyr at du ikke må trene, ta badstu eller en varm dusj det første døgnet etter at du har tatt laser hårfjerning. Gjør det risikerer du bakterieinfeksjoner som kan gi flekker i huden og irritasjon.

Unngå soling

Det er viktig å unngå soling før og etter behandlingen. Hvis du er solbrun bør du også vente til denne blekner før du tar laser hårfjerning. Planlegg derfor rundt ting som sydenferier og påskefjellet, slik at du slipper å utsette behandlingen.

Mer hår etter laser hårfjerning?

Ja, det kan faktisk skje, men bare hvis hud- og hårtypen din ikke egner seg for laser hårfjerning i utgangspunktet. I disse tilfellene kan laserlyset faktisk stimulere hårveksten fremfor å stoppe den. Dette er en av risikoene ved å bruke IPL og laser hårfjernere til hjemmebruk. Dersom du går til en profesjonell klinikk for behandlingen, vil terapeuten og behandleren lett kunne avgjøre om behandlingen egner seg for deg.

Det kan hende du må bytte ut noen produkter

Glykolsyre og retinol er noe du bør unngå i minst to dager før og etter behandlingen. Det samme gjelder peeling og skrubbende såper. Du bør unngå kjemisk peeling og lignende produkter både før og etter behandlingen. Bruningsprodukter bør du holde deg langt unna i et par uker etter behandlingen.

Snakk med behandleren din om hvilke produkter som egner seg, da du ofte vil merke at huden blir tørr etter laser hårfjerning.

Laser hårfjerning: Fordeler

Laser hårfjerning har faktisk flere fordeler enn permanent hårfjerning. De kan også fjerne inngrodde hår og gi deg en klarere, glattere hud som varer. Dette skjer fordi laserlyset retter ut de hårene som kommer tilbake, slik at de ikke vokser inn i huden.

En annen og ganske åpenbar fordel med laser hårfjerning, er at du slipper daglig barbering eller smertefull voksing når behandlingen er fullført.

Laser hårfjerning fungerer på alle hudtoner

Men håret må være mørkt nok til at laserlyset kan bruke pigmentene på vei ned i hårrøttene. Din behandler vil stille inn utstyret for hudtypen din, da forskjellige typer laserlys, styrke og pulslengde kan påvirke håret forskjellig, avhengig av fargen og hudtonen.

Tidligere var ikke laser hårfjerning anbefalt for de med mørkere hudtone. Dette er en stor fordel ved å benytte en profesjonell klinikk fremfor hjemmeløsninger. Ved profesjonell justering av laserutstyret kan endelig personer med mørkere hudtone også nyte godt av fordelene ved laser hårfjerning.

De fleste trenger vedlikeholdsbehandling

De fleste opplever rundt 90% reduksjon i hårveksten, men hormoner og livsstil kan føre til at håret vokser tilbake. Derfor kan enkelte kunder trenge vedlikeholdsbehandlinger, f.eks. en til to ganger i året. Snakk med din behandler om dette hvis håret kommer tilbake etter at behandlingsforløpet er fullført.

Laser hårfjerning i Oslo

Vår lyse og moderne klinikk tilbyr profesjonell laser hårfjerning i Oslo til en behagelig pris. Alle våre klinikker bruker det nyeste og mest moderne utstyret, kombinert med topptrente hudleger som er eksperter på laser hårfjerning i Oslo.

Laser hårfjerning i Bergen

Kom gjerne innom oss for en samtale om laser hårfjerning i Bergen. Vi har høy kompetanse og det beste utstyret, uansett hvor på kroppen du ønsker å fjerne uønsket hårvekst. Vi ser frem til å snakke med deg om laser hårfjerning i Bergen.

Laser hårfjerning i Kristiansand

Hårfjerning med laser har blitt stadig mer populært. I Kristiansand tilbyr vi laser hårfjerning utført av hudleger og profesjonelle behandlere, slik at du alltid kan være sikker på et godt resultat. Velkommen innom for en prat om laser hårfjerning i Kristiansand.

Laser hårfjerning i Stavanger

Laser hårfjerning i Stavanger utføres i vår klinikk, der profesjonelle hudleger og behandlere sikrer høy kvalitet og gode, langvarige resultater. Ønsker du å bli kvitt hårvekst i Stavanger? Velkommen innom!

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Genital herpes (HSV) – symptomer og årsaker

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Velg lokasjon👇🏼

📣 På grunn av stor pågang, vil kunder som bestiller time i juni fortsatt få 20% rabatt på injeksjoner.