Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Februar: Laser 50% & Dermapen 30%

d
t
m
s

Hva er BBL? En omfattende guide – 2024

Innhold

Rumpeløft, også kjent som Brazilian Butt Lift (BBL), er en populær kosmetisk prosedyre som gir pasientene en mer formfull rumpe og figur. Prosedyren innebærer å bruke fett fra pasientens egen kropp for å øke volumet og forbedre formen på baken. BBL har vunnet betydelig popularitet de siste årene, spesielt blant kvinner.

Bilde av dame i treningsklær som måler kropp og rumpe.

BBL-prosedyren er ikke bare en rask måte å få en mer formfull rumpe, men den kan også hjelpe med å forbedre kroppens proporsjoner og gi et mer ungdommelig utseende. Imidlertid er det viktig å forstå både fordeler og ulemper med prosedyren før man tar en beslutning. Det er også viktig å gjennomgå en grundig vurdering før man bestemmer seg for å gjennomføre en BBL-prosedyre.

Rask innledning:

  • Rumpeløft, også kjent som Brazilian Butt Lift (BBL), er en populær kosmetisk prosedyre som gir pasientene en mer formfull rumpe og figur.
  • BBL-prosedyren innebærer å bruke fett fra pasientens egen kropp for å øke volumet og forbedre formen på baken.
  • Før man bestemmer seg for å gjennomføre en prosedyre, er det viktig å forstå både fordeler og ulemper med prosedyren og gjennomgå en grundig vurdering.

Hva er BBL?

Bilde av dame som måler rumpen sin.

BBL, også kjent som brasiliansk rumpeløft, er en populær kosmetisk prosedyre som involverer fettransplantasjon for å forbedre formen og størrelsen på rumpa. Prosedyren innebærer å fjerne fett fra en del av kroppen og injisere det i rumpa for å gi den en mer formfull og rundere utseende.

Definisjon

BBL er en form for kosmetisk operasjon som involverer fettransplantasjon for å forbedre formen og størrelsen på rumpa. Prosedyren innebærer å fjerne fett fra en del av kroppen, som magen eller lårene, ved hjelp av liposkulptur, og deretter injisere det i rumpa for å gi den en mer formfull og rundere utseende. I tillegg til å forbedre utseendet på rumpa, kan denne kosmetiske operasjon også hjelpe til med å forbedre kroppens proporsjoner og gi en mer feminin figur.

Historie og utvikling

BBL har eksistert i flere tiår, men det har vært en økning i populariteten de siste årene. Prosedyren ble først introdusert i Brasil, derav navnet brasiliansk rumpeløft, og har siden spredt seg til andre deler av verden. Det har også vært en økning i antall kirurger som tilbyr prosedyren.

Prosedyren har gjennomgått flere utviklinger og forbedringer siden det først ble introdusert. Tidligere var det vanlig å bruke silikonimplantater for å forbedre størrelsen på rumpa, men nå brukes i stedet fettransplantasjon. Dette har ført til færre komplikasjoner og bedre resultater.

I dag er BBL en av de mest populære kosmetiske prosedyrene, spesielt blant kvinner. Det er imidlertid viktig å merke seg at det er en kirurgisk prosedyre, og det er alltid en risiko for komplikasjoner. Det er derfor viktig å utføre grundig forskning og velge en erfaren og kvalifisert kirurg hvis man vurderer prosedyren.

Fordeler og ulemper

Bilde av kvinnekropp.

Når det gjelder rumpeløft (BBL), er det viktig å vurdere både fordeler og ulemper før man bestemmer seg for å gjennomføre et slikt inngrep. Her er noen av de viktigste punktene å vurdere når det gjelder denne prosedyren:

Fordeler

  • Økt selvtillit: Mange som gjennomfører BBL opplever en økning i selvtillit og selvfølelse etter inngrepet. Dette skyldes ofte at de opplever en forbedring i kroppsbilde og en økt tilfredshet med egen kropp.
  • Naturlig resultat: BBL bruker kroppens eget fett for å forme rumpen, noe som gir et mer naturlig resultat enn implantater eller andre metoder for rumpeløft.
  • Fettfjerning: denne kosmetiske operasjon innebærer også fjerning av uønsket fett fra andre deler av kroppen, som mage, lår eller hofter. Dette kan forbedre kroppens proporsjoner og gi en mer harmonisk figur.

Potensielle risikoer og ulemper

  • Infeksjoner: Som med alle kirurgiske inngrep, er det en risiko for infeksjoner etter BBL. Det er viktig å følge legens instruksjoner for å minimere denne risikoen.
  • Ujevnheter: Det kan oppstå ujevnheter i rumpen, spesielt hvis det er brukt for mye eller for lite fett. Dette kan kreve ytterligere inngrep for å korrigere.
  • Dødelighet: BBL har en høyere dødelighetsrate enn mange andre kosmetiske inngrep. Det er viktig å vurdere denne risikoen nøye før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

Selv om denne kosmetiske operasjon kan gi positive resultater, er det viktig å huske på at det er et kirurgisk inngrep som innebærer visse risikoer og ulemper. Det er viktig å vurdere disse nøye før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

BBL-prosedyren

Bilde fra en BBL-prosedyre.

Rumpeløft med kroppsfiller, også kjent som Brazilian Butt Lift (BBL), er en kosmetisk prosedyre som brukes til å øke volumet og forbedre formen på baken. Prosedyren innebærer å overføre fett fra en annen del av kroppen og injisere det i baken. Her er noen av trinnene som utføres i en typisk BBL-prosedyre.

Forberedelser før BBL

Før en BBL-prosedyre, vil pasienten møte med kirurgen for å diskutere forventningene og målene for prosedyren. Kirurgen vil også gjennomgå pasientens medisinske historie og gi instruksjoner om hvordan man skal forberede seg på operasjonen. Dette kan inkludere å slutte å ta visse medisiner og kosttilskudd, og å unngå å spise og drikke i en viss periode før operasjonen.

Kirurgiske trinn i denne kosmetiske operasjonen

Under en prosedyre vil kirurgen først fjerne fett fra en annen del av kroppen, som magen, hoftene eller lårene, ved hjelp av liposkulptur. Fettet vil deretter bli behandlet og renset før det injiseres i baken. Kirurgen vil bruke en rekke teknikker for å injisere fettet på en måte som gir en jevn og naturlig form til baken.

Ettervern og restitusjon

Etter en prosedyre, vil pasienten bli overvåket i noen timer før de får lov til å dra hjem. Kirurgen vil gi instruksjoner om hvordan man skal ta vare på seg selv etter operasjonen, inkludert hvordan man skal ta medisiner, unngå å sitte direkte på baken i en viss periode, og hvordan man skal ta vare på sårene. Pasienten vil også måtte planlegge flere oppfølgingstimer med kirurgen for å sikre at de er på vei til å helbrede riktig.

Vurdering før BBL

Bilde av dame som vurderer BBL.

Før man bestemmer seg for å gjennomføre en rumpeløft (BBL), er det viktig å vurdere om man er egnet for inngrepet og hva man kan forvente av realistiske resultater.

Er du egnet?

Ikke alle er egnet for denne kosmetiske operasjon. Det er viktig å være i god helse og ha en stabil vekt før man vurderer inngrepet. Personer med alvorlige helseproblemer eller overvekt kan være dårlige kandidater for BBL. Kirurgen vil også vurdere om pasienten har tilstrekkelig med fett på andre områder av kroppen som kan brukes til å gi ønsket resultat.

Forventninger og realistiske resultater

Det er viktig å ha realistiske forventninger til resultatet av en BBL. Kirurgen vil kunne gi en vurdering av hva som kan oppnås, men det er viktig å huske på at resultatet kan variere fra person til person. Det er også viktig å huske på at det kan ta noen måneder før man ser det endelige resultatet av inngrepet.

Det er viktig å diskutere eventuelle bekymringer eller ønsker man har med kirurgen før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet. Kirurgen vil kunne gi råd og veiledning om hva som kan oppnås, og hva som er realistisk ut ifra pasientens kropp og ønsker.

Ofte stilte spørsmål

Bilde av dame som måler kroppen sin.

Hvilke erfaringer har folk med BBL i Norge?

Operasjonen har blitt stadig mer populær i Norge de siste årene. Mange mennesker har fått utført prosedyren og har rapportert om positive resultater. Det er viktig å huske at resultatene varierer fra person til person, og det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert kirurg for å oppnå best mulig resultat.

Hvor mye koster en BBL-operasjon vanligvis i Norge?

Prisen på en operasjon vil variere avhengig av flere faktorer, inkludert kirurgens erfaring, beliggenhet og omfanget av prosedyren. Ifølge Aviva Helse, kan prisen på en operasjon koste mellom 50 000 og 75 000 kroner. Det anbefales å kontakte flere klinikker for å få et nøyaktig prisestimat.

Er det risikoer forbundet med en BBL-prosedyre?

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det risikoer forbundet med en prosedyre. De vanligste risikoene inkluderer infeksjon, blødning og ujevne resultater. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert kirurg og følge alle postoperative instruksjoner for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Hvilke resultater kan man forvente før og etter en BBL-behandling?

Prosedyren kan gi dramatiske resultater når det gjelder å forbedre formen og størrelsen på rumpa. Før prosedyren vil kirurgen diskutere pasientens ønsker og forventninger og gi en realistisk vurdering av hva som kan oppnås. Etter prosedyren vil det ta litt tid for hevelsen å avta og for resultatene å bli synlige. Det kan ta flere måneder før man ser det endelige resultatet.

Hvor lenge etter en BBL-operasjon må man vente før man kan sitte normalt?

Det anbefales å unngå å sitte direkte på rumpa i minst to uker etter en operasjon for å gi fettet tid til å feste seg på riktig måte. Det er vanligvis trygt å sitte på spesielle puter eller på siden av rumpa etter denne perioden. Kirurgen vil gi spesifikke instruksjoner om hva som er trygt å gjøre etter operasjonen.

Hvor lang varighet har fillers brukt i BBL?

Fillers som brukes i prosedyren, er vanligvis laget av hyaluronsyre og har en varighet på rundt seks måneder til ett år. Kirurgen vil diskutere hvilken type filler som er best egnet for pasientens behov og gi informasjon om varigheten av resultatene.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn
Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling

Velg lokasjon👇🏼

Kristiansand og Sandnes er fullbooket for laser hårfjerning til 50% rabatt, men det legges ut flere timer i begynnelsen av september

• Kampanje: Spar 20% på alle injeksjoner i juni.

• 15% student- og lærlingrabatt på behandlinger til ordinære priser ved fremvisning av gyldig bevis i klinikk. 

• 20% vennerabatt på injeksjoner til ordinære priser når man kommer 2 pers til behandling.