BTX er et muskelavslappende stoff som jevner ut rynker og linjer. Populære behandlingsområder er panne, sinnarynke og smilerynke. Det kan også brukes til å behandle migrene, tanngnissing og overdreven svette – eksempelvis under armene. Dette er en ikke-kirurgisk kosmetisk behandling som har hatt en eksplosiv vekst de siste tiårene, og det mest populære ikke-kirurgiske inngrepet innen kosmetiske behandlinger. Det er en trygg og effektiv behandling som gir umiddelbart og langvarig resultat, uten å være permanent. Alle behandlinger med BTX utføres av erfarne og sertifiserte kosmetiske sykepleiere, så hos Velbehag er du i trygge hender.

Snarveier
0 +
Fornøyde kunder

4.8/5

Kundescore

Gratis

Konsultasjon

Fordeler med rynkebehandling

⭐️ Behandlingen er rask og effektiv
⭐️ Stram opp rynker og linjer
⭐️ Behandler migrene
⭐️ Bidrar til mykere hud
⭐️ Reduser svette
Dame får rynkebehandling hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Om rynkebehandling (BTX)

Hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk er vi spesialisert på rynkebehandling, og alle behandlinger med BTX utføres av Velbehag sine erfarne og sertifiserte kosmetiske sykepleiere.

Før behandlingen

I forkant av behandlingen foretas en konsultasjon, hvor sykepleieren tar hensyn til dine ønsker om resultat, i tillegg til å vurdere om dette er den riktige behandlingen for deg. Selve behandlingen er forbundet med lite ubehag, men tar kun noen få minutter å gjennomføre.

Selve behandlingen

Sykepleieren spøryter små doser av botulinumtoksin under huden på de utvalgte områdene. Ansiktsmusklene som ligger rett under vil da bli lammet, som fører til at musklene ikke klarer å trekke seg sammen og skape rynker på overflaten. 

Etter behandlingen

Etter behandlingen setter vi opp en kontroll-time for å sikre at du får den oppfølgingen du trenger, mulighet til å stille spørsmål, samt gjøre eventuelle justeringer dersom det skulle være ønskelig. Du vil også få med deg en brosjyre med nyttig informasjon om behandlingen som du nettopp har gjennomført.

Behandlingsrområder BTX

Illustrasjon botox sinnarynke hos velbehag klinikk
Sinnarynker

Sinnarynker er de vertikale linjene mellom øynene. De er et resultat av gjentatte muskelbevegelser og sammentrekninger, som etterhvert vil danne permanente statiske rynker. 

 

 

Illustrasjon botox smilerynke rundt øynene hos velbehag klinikk
Smilerynker

Smilerynker, også kjent som kråketær, er linjene som vises på de ytre hjørnene av øyet. 

 
Illustrasjon botox i pannerynke hos velbehag klinikk
Pannerynker

Pannerynker dannes fra brynene og opp til hårfestet. Disse linjene dannes over tid, etter kontinuerlig bruk av muskelen som løfter brynene opp. Uten behandling dannes det på sikt permanente rynker i huden her.

 

Illustrasjon botox brynsløft hos velbehag klinikk
Brynsløft

En behandling for lavthengende, asymmetriske og ujevne bryn. Gir et naturlig løft til både øyenbryn og panne. 

 

Trenger du hjelp?

Vi er her for å hjelpe. Enten om du ønsker en konsultasjon eller bare stille noen spørsmål. 

Illustrasjon botox leppeløft hos velbehag klinikk
Leppeløft

Med økende alder og særlig ved røyking oppstår gradvis en fortynning av leppe og hudvolum. Muskelen vil over tid trekke huden sammen og skaper linjer og rynker over munnen. 

Illustrasjon botox for tannknissing hos velbehag klinikk
Tanngnissing

Overaktiv bruk av kjevemuskler kan føre til tanngnissing og anspenthet i området. Det kan også forårsake en mer firkantet kjeve. Btx vil gi et feminint og mykt utseende, i tillegg til å redusere kjevestrammingen. 

Illustrasjon botox i linjer rundt munnen hos velbehag klinikk
Linjer rundt munnen

Når man blir eldre mister leppene volum og man får naturlig en flat, innsunket og «sur munn». Det dannes linjer og rynker rundt munnen som følge av stadig bevegelse. 

Illustrasjon botox for sur munn hos velbehag klinikk
"Sur munn"

Ved aldring mister leppene volum og får naturlig en flat, innsunket, ofte omtalt som «sur munn». Det dannes linjer og rynker rundt munnen som følge av statisk bevegelse. 

Illustrasjon botox i hake hos velbehag klinikk
Hake

«Appelsinhake» kjennetegnes ved en ruglete og ujevn hake. Muskelavslappende injeksjoner vil glatte ut og forbedre området. 

Illustrasjon botox i bunny lines hos velbehag klinikk
Bunny lines

Horisontale rynker som dannes over nesekanten. Fremstår ved konstant bruk av nesemuskelen, ved å «rynke på nesen». 

Svettebehadling

Viste du at uønsket svette kan behandles med BTX? Sykepleieren spøryter små doser av botulinumtoksin under huden på de utvalgte områdene. 

Toksinet blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Behandlingen virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Alltid konsultasjon med lege

Vi er opptatt av å gi deg den beste behandlingen, i trygge omgivelser.

Derfor har vi alltid konsultasjon med lege i forkant av alle medisinske behandlinger

Hvem passer rynkebehandling til?

Behandlinger med BTX kan passe flere mennesker med ulike behov. Det er både en skjønnhetsbehandling som reduserer rynker og fine linjer i ansikt, i tillegg til å være en helsefremmende behandling som kan brukes mot migrene eller uønsket svette i hender, armhuler og under føtter. 

Det finnes også enkelte situasjoner/diagnoser som gjør at man ikke kan behandles med BTX, dette gjelder: 

  • Gravide eller ammende kvinner
  • Herpes Simplex infeksjon i behandlingsområdet
  • Cellulitt/Eksem i behandlingsområdet
  • Keloid Hypertrofisk arr
  • Immunosuppressive pasienter
  • Psoriasis i behandlingsområdet
  • Nevromuskulære sykdommer som MS, ALS, Myasthenia Gravis, Bells parese, Guillan Barré

Forebyggende behandling er nøkkelen

Mange er opptatt av å behandle ulike problemer i huden som allerede har oppstått. Det er som regel helt oppnåelig, til en viss grad, men krever ofte et tilrettelagt behandlingsprogram over lengre tid. Vi ser at få er opptatt av forebyggende behandling mot aldring før “det er for sent”, og rynkene og linjene har satt seg godt i huden. Uten god forebygging opplever mange dype sinnarynker, dehydrert hud og manglende glød og spenst i takt med økt alder. 

Behandlingen som står øverst på listen for å forebygge rynker og linjer er rynkebehandling (BTX). Mange tenker at rynkebehandling (BTX) skal behandle allerede oppståtte rynker, men sannheten er at rynkebehandling (BTX) fungerer kun på muskler som er i bevegelse. Når rynkene har blitt statiske, at de er tilstede selv om du ikke bruker muskulaturen, vil ikke rynkebehandling (BTX) ha særlig sterk effekt. 

Rynkebehandling (BTX) er et toxin som injiseres for å midlertidig lamme muskulaturen, og vil glatte ut områder som har mye muskelaktivitet. De mest populære behandlingsområdene innen anti-aging er sinnarynken, pannen og smilerynkene. Dette er aktive muskler som stadig er i bruk, som ofte danner statiske rynker etterhvert med alderen. Man har også muskler lengre ned i ansiktet, som gjerne drar munnvikene nedover. Her kan også rynkebehandling (BTX) forebygge et “surt” uttrykk og utseende. 

Med filler kan man også gjøre en rekke forebyggende tiltak. Man kan for eksempel tilbakeføre tapt volum i kinn og kinnben, gi en skarpere kjevelinje eller fremheve haken, jevne ut linjer og rynker, gi volum til nedsunkne munnviker og innsunkne tinninger, redusere linjer fra nesen og ned til munnviken, samt tilbakeføre tapt volum under øyne for å hindre søkk. Filler består av hyaluronsyre, som injiseres i små mengder for å gjenopprette struktur og fylde i huden eller leppene. Det brukes også til å behandle linjer, rynker, volumtap, korrigere asymmetrier i ansiktet eller fremheve spesifikke feminine eller maskuline trekk. Hyaluronsyre finnes allerede naturlig i huden, og påvirker verken mimikk eller uttrykk i ansiktet som rynkebehandling (BTX) gjør. 

Hvorfor velge Velbehag?

Velbehag er en medisinsk hudklinikk i Kristiansand, Bergen og Sandnes sentrum. Vi tilbyr en rekke behandlinger innen laser, injeksjoner, medisinsk- og klassisk hudpleie. Vårt team er håndplukket fra bransjen og består av lege, kosmetiske sykepleiere og dyktige terapeuter. Hos oss kan du føle deg trygg i omgivelser fylt av etikk, ansvar og ekspertise innen fagområdet. 

 

Alexander Aasen
Alexander Aasen
22:10 23 Apr 22
Profesjonelle og hyggelige ansatte. Effektiv og smertefri laserbehandling. Anbefales!
Fatima Revne
Fatima Revne
19:13 03 Apr 22
Koselig atmosfære og meget dyktige personale😍 Skal definitivt tilbake!
Malin Bruun Svorkmo
Malin Bruun Svorkmo
18:40 03 Apr 22
Har gjennomført flere behandlinger hos Velbehag, har fått fantastiske resultater fra Sara kosmetisk sykepleier og laser hårfjerning som har blitt en storfavoritt. Super fornøyd!
Jeanette Vatland
Jeanette Vatland
12:08 03 Apr 22
Utrolig hyggelige jenter som tar deg godt imot, og passer på hvordan du har det under hele behandlingen ❤️ Fint og rent lokale, tommel opp!
Silje Rasmussen
Silje Rasmussen
19:46 30 Mar 22
Super service og dyktige folk som vet hva de driver med. Mishe er helt fantastisk, kunne ikke vært mer fornøyd🙏🏻
See All Reviews
js_loader

Vanlige spørsmål om rynkebehandling

Effekten av muskelavslappende injeksjoner varer i ca 3-4 måneder. Effekten er ikke permanent. Etter behandlingen inntar effekten etter ca. 2 dager, full effekt sees etter ca 14 dager. Jevnlig behandling vil hos enkelte medføre at effekten varer lengre etterhvert da musklene blir svekket. Muskelstyrke ,området som behandles, hudtype, stress, metabolisme, alder osv vil ha betydning for varigheten.

Btx gir en utmerket og langvarig effekt og stopper svetting nærmest fullstendig i det behandlede hudområdet. Effekt sees gjerne i 6-12 måneder, og er redusert i gjerne opptil 1 1/2 år. Varighet og effekt kan variere fra person til person. Vi behandler svette i armhuler, føtter og panne.

Aldersgrense for injeksjonsbehandlinger hos Velbehag er 18 år.

Btx (muskelavslappende injeksjoner) – btx er et legemiddel som blokkerer / svekker nerveimpulser til musklene som injiseres / behandles. Dette fører til at musklene hemmes og får mindre bevegelighet. Dette fører til at man ikke lengre klarer å rynke huden som man pleier, i det behandlede området.

Det er fullt mulig å justere graden av muskel hemming, dersom man fremdeles ønsker noe bevegelse i området. Btx egner seg godt til blant annet behandling av rynker i panne, sinnarynke, kråketær rundt øyne, rynking av nese, sur munn, hals, bryst, migrene, tanngnissing og til svettebehandling. Det kan også være fint ved ansikt-asymmetri.

Filler – er et gel lignende produkt som inneholder hyaluronsyre. Hyaluronsyre er fuktighetsgivende og volum byggende. Hyaluronsyre finnes allerede naturlig i huden og trigger til kollagen og elastin produksjon. Når vi blir eldre svekkes hudens egen evne til å danne hyaluronsyre, kollagen og elastin. Dette fører til at huden mister spenst, elastisitet, fukt og glød.

Det finnes mange merker av filler. De største på verdensmarkedet i dag er Teosyal, Restylane, Revolax og Juvederm. Fillerne er hovedsakelig svært like, men er noe ulike i sin molekylstruktur og dermed varighet. Vi bruker filler merket Restylane og Revolax, da seriene har ulike fillers til hvert sitt behandlingsområde som f.eks lepper, partiet under øynene, rynker, volumbygging eller fukt behandling.

Nedenfor kan du se noen av tingene som er viktig å huske på før/etter behandling med BTX. Hos Velbehag får du en egen huskelapp med alt du trenger å vite etter behandlingen.

  • Unngå å ta på behandlingsområdet eller bruk makeup i timene etter behandling

 

  • Vi anbefaler deg å unngå trening, aktiv soling, badstue, bading og heller ikke sterk kulde i 24 timer etter behandlingen. Både pga infeksjonsfare og mulighet for hevelse.

 

  • Vi anbefaler ikke alkohol det første døgnet etter behandling.

Vi behandler ikke gravide og ammende, du må heller ikke ha feber eller en infeksjon i behandlingsområdet.

Konsultasjon med vår ansvarlige lege Dr. Bjerkan, kreves før behandling med btx og fettfjerning. Denne utføres digitalt.

Lignende behandlinger