Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Alt du trenger å vite om vidundermiddelet Retinol

Innhold

Hva er retinol?

Retinol er en ingrediens som har blitt brukt i hudpleie i flere år, men som har fått en skikkelig oppsving de siste årene. Det er en av de mest studerte ingrediensene innen hudhelse, og er en av få som viser seg å ha en dokumentert positiv effekt på huden. 


Retinol er en form for A-vitamin. Det finnes mange ulike former for A-vitamin, og produkter med dette finnes i flere ulike varianter. A-vitamin er en viktig ingrediens for blant annet synet, immunforsvaret og skjelettet. Kroppens opptak av vitaminet prioriterer disse delene av kroppen fremfor huden. Dersom man ønsker den foryngende effekten fra A-vitamin eller retinol på huden må det derfor tilføres gjennom hudpleieprodukter og ikke gjennom matvarer. Er retinol syre?

Retinol er en syre utviklet fra vitamin A, og er dermed en form av vitamin A. Vi skiller mellom A-vitaminsyre (tretinoin), Retinylpalmetat og Retinol. Retinol er den sterkeste ingrediensen av disse, og for å få en god effekt bør kremer ha opptil 1% retinol i seg.Hva er retinol bra for? 

Retinol er bra for stort sett alle typer hud og er enestående som aldringsforebyggende, siden retinol består av små molekyler som trenger dypt inn i huden hvor den kan gjøre mest nytte. De små molekylene når helt ned i dermis, det mellomste hudlaget, der de øker cellefornyelsen slik at nye hudceller kommer raskere til hudoverflaten. De fleste hudpleiende stoffene bare virker på det øverste hudlaget. Dessuten styrkes både kollagen og elastin, som gjør huden spenstig og myk. Resultatet er blant annet reduserte linjer og porer, og jevnere hudtone. Og dessuten øker retinol også hudens evne til å holde på fuktighet. 


 Huden kan dessverre også reagere negativt og bli tørr, rød og overfølsom for sollys. Men ved riktig bruk over en bestemt periode, ved å la huden venne seg til produktet, kan man oppnå fantastiske resultater. Retinol fungerer også som en kraftig antioksidant som forsterker huden og beskytter den mot frie radikaler. 


Hva gjør retinol for huden?

  • Jobber på flere hudproblemer
  • Reparerer kollagen- og elastinproduksjonen
  • Behandler arr og ujevnheter
  • Balanserer talgproduksjonHvordan bruke retinol?

Retinol er ikke en ingrediens man påfører en gang i måneden som en “quick fix”, men et produkt som må brukes over lengre tid for å få ønsket effekt. Bruker man retinol for første gang, bør man bruke produktet to til tre ganger i uken, før man gradvis trapper opp. Man bør starte forsiktig med retinol, finne ut hvor tolerant huden er og sørge for å fylle på med masse fuktighet. Går man for hardt ut, kan man risikere å måtte legge fra seg retinolen på grunn av irritasjon, og dermed gå glipp av potensielle fantastiske resultater. 


 Noen opplever at huden vil kvitte seg med allerede eksisterende urenheter, som kommer til syne før det blir bedre igjen. Vi anbefaler at man da står det ut, da disse urenhetene vil kommet uansett. Deretter oppnår man ypperlige, hudforbedrende resultater som holder seg over tid. 

Man bør også bruke solkrem eller en form for filterbeskyttelse ved bruk av retinol. Dersom man ikke er nøye med solbeskyttelse, vil selv ikke de mest effektive og foryngende ingrediensene kunne gi ønsket resultat. Ubeskyttet soleksponering er generelt farlig for huden, men ved bruk av retinol kan skaden bli enda større.

Retinol skal ikke benyttes av gravide.Når kan man begynne med retinol?

Fra du er ca. 25 år begynner cellene å jobbe saktere. Det anbefales å være over denne alderen før man begynner med retinol.

Retinol for acne og kviser

Retinol er kjent for å kunne jobbe på flere hudproblemer, og det gjelder også for acne og kviser. Retinol regulerer både talgproduksjonen og behandler arr som følge av slike hudproblemer. Det er en svært effektiv behandling mot acne ettersom retinol er bakteriehemmende og forhindrer forekomsten av ubalanse i talgproduksjonen.


Retinol krem uten resept

Den mest effektive formen for retinol er ren retinsyre/A-vitaminsyre/retinoic acid, og fås kun på resept. Høyere % retinoider i et produkt er derimot ikke nødvendigvis bedre. Ingen retinol-produkter kan selges i over 1% uten resept, om det står over 1% er det kun basert på råmateriale og ikke hvilken % retinoider som faktisk er aktive i den ferdige formelen. Reseptbelagte midler med høyere retinolinnhold kan være aktuelt dersom man har akne og ujevn hudtone som ikke har effekt av produkter med 1% retinol, men 1% retinol holder for de aller fleste og gir en boost til huden. 
Retinol vs tretinoin

Tretinoin er et reseptbelagt preparat, som motvirker kviser, men som også kan brukes mot solskadet hud, fine linjer og rynker, samt pigmentflekker. Det er et reseptbelagt preparat, og behandling med tretinoin kan for eksempel være Airol, Cordes Vas, Retirides. Å bruke tretinoin, som man får reseptbelagt fra lege, vil være aktuelt dersom huden ikke har ønsket effekt ved bruk av vanlige retinol-produkter med 1%, som kan kjøpes i klinikk. Ved bruk av tretinoin er det  vanlig å oppleve bivirkninger i starten. Typisk er irritasjon i form av flassing, svie, rødme og forverring av plager. Hvis man opplever dette bør man ta en liten pause. Det er ikke alle som tåler disse ingrediensene like godt, så her må man ha god dialog med legen.


Retinol vs C-vitamin

Hva som er best å bruke av produkter med retinol eller c-vitamin, avhenger av hvilke behov huden din har og hvilke ønsker du har om resultat og effekt av produktene. 


Har du problemer med pigmentforandringer, vil C-vitamin være et nyttig supplement i hudpleierutinen din. Den effektive antioksidanten bleker mørke flekker og gir effektiv beskyttelse mot frie radikaler, som forårsaker rynker, slapphet og pigmentforandringer. Når huden utsettes for mye sol, blir C-vitaminet som forekommer naturlig i hudoverflaten, brutt ned. Ved å gi huden en C-vitamininnsprøyting kan du altså reparere solskader. Dessuten styrker C-vitamin kollagenet i huden, noe som gjør den fastere.


Produkter med C-vitamin kan brukes både morgen og kveld, men siden det er en kraftig antioksidant er det supert å bruke i morgenrutinen sammen med en solfaktor. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler som skader hudcellene og forhindrer solskader. 
Retinol er en mer kraftfull ingrediens enn C-vitamin, som huden må venne seg til å bruke. Retinol jobber mer effektivt på flere områder, ved å stimulere og reparere kollagen- og elastinproduksjonen, behandler arr, ujevnheter, pigmenteringer og linjer, samt balansere talgproduksjonen. Det er ingrediensen for deg som er tålmodig og ønsker et langvarig resultat. Etter en uke eller to, merker du kanskje noen små forbedringer og forskjeller, men det tar måneder før du ser de virkelige resultatene. Det betyr ikke at den ikke er effektiv. Effekten du da oppnår vil være langvarig og godt synlig. Det er imidlertid viktig å bruke både retinol-serum og retinol-krem på en riktig måte i et tilpasset hudprogram. Bruker du retinol feil, kan du risikere å få kraftige reaksjoner som ikke er heldig for huden. Det anbefales å bruke retinol-produkter om natten, da ingrediensene øker cellefornyelsen og man blir mer sensitiv for lys. 

Produkter med Retinol 

Hos Velbehag medisinsk hudklinikk tilbyr vi en rekke produkter med vidunder-ingrediensen Retinol. Våre to produktserier, Dr. Dennis Gross og Skin Better Science, fører begge produkter med retinol som beriker en hver hudpleie-rutine. Dette gjelder fuktighetskrem/dagkrem, nattkrem, serum, øye-krem og peel-pads. Dr. Dennis Gross’ Ferulic + Retinol serie er en sammensetning av kraftige produkter som forebygger fine linjer og rynker, øker spenst i huden, reparerer hudskader og motvirker generelle aldringstegn og acne. Produktene kan brukes morgen og kveld og på alle hudtyper, også sensitiv hud. Vær likevel varsom, og gi huden tid til å venne seg til produktene. Det er i tillegg viktig å bruke minst spf 30 på dagtid ved bruk av retinol, for å beskytte og forebygge mot solskader. Dr. Dennis Gross er særlig kjent for sine innovative peeling pads, som har endret måten man eksfolierer huden på ved å bevege seg vekk fra fysiske korn, og heller bruke multifunksjonelle pads som jobber langt mer effektivt, skånsomt og langsiktig mot hudforbedring på flere plan.
 Dr. Dennis Gross har flere typer peel-pads. De mest populære er Alpha Beta Universal Daily Peel og Extra Strength Peel, i tillegg til Ferulic + Retinol Wrinkle Revovery Peel, spesielt rettet mot aldringstegn som rynker og fine linjer. Alpha Beta padsene består av en patentert blanding av ulike BHA- og AHA-syrer, i tillegg til retinol, resveratrol, grønn te og vitamin C og E. De gjøres over to steg, der den første padsen, merket 1, påføres på tørr rengjort hud med sirkulerende bevegelser. Denne skal virke på huden i to minutter. Deretter påfører man pads merket 2 på samme måte. Denne siste padsen forsterker og nøytraliserer effekten av syrene fra det første steget. Aplha-Beta systemet har en rekke fordeler med seg, og kan jobbe på både aldringstegn, porer, akne, rosacea, hyperpigmentering, i tillegg til å gi huden glød, fuktighet og balanse. Kan brukes 2-3 ganger i uken, og deretter trappe opp til 4-6 ganger på sikt. Wrinkle Recovery peel fra Ferulic + Retinol-serien er en peeling i ett steg, som inneholder en klinisk dose med flytende retinol som virker raskt og effektivt ved å forbedre hudens spenst, mykgjør og motvirker aldringstegn. Denne kan brukes 2-3 ganger i uken på kvelden, og for maksimalt resultat i kombinasjon med Alpha-Beta-padsene, samt øvrige produkter fra Ferulic + Retinol-familien. Husk å bruke solbeskyttelse på dagen! Skin Better Science er en nyere medisinsk, prisbelønnet og innovativ hudpleieserie. De fokuserer på kliniske resultater innen profesjonell hudpleie, og jobber målrettet mot hudforbedring på flere plan. med banebrytende og vitenskapelige avanserte formuleringer. Bak Skin Better Science står et team med estetiske eksperter som har omfattende kunnskap innen hudaldring og hva som skal til for skape revolusjonerende effekter og resultater – over tid. 


Med sin AlphaRet-teknologi motivrker de hudaldring og gir maksimal hudfornyelse med liten eller ingen irritasjon. En bestselger blant disse produktene er AlphaRet Overnight Cream. Dette er en nattkrem som reduserer synlige linjer, rynker og ujevn hud mens man sover. Den består av effektive formuleringer med en unik AlphaRet-teknologi, et konjugat bestående av to veldokumenterte ingredienser, AHA-syrer og et retinoid. Denne revolusjonerende teknologien gir synlig hudfornyelse, med lite eller ingen tegn til irritasjon på huden. Ved bruk de første ukene er det større risiko for at huden flasser og blir rød, som er helt normalt. Tørrhet og rødhet er et tegn på at huden jobber og at cellefornyelsen øker, i tillegg til at døde hudceller løsner fra hudoverflaten. Etter den første tørre perioden vil de mange fordelene med retinol bli synlige og sette seg i huden og hudlagene. Husk å alltid bruke solfaktor ved bruk av av retinol. Velbehag medisinsk hudklinikk

.. er en profesjonell aktør innen medisinsk hudpleie og produkter. Vi selger prisbelønte produktserier som jobber målrettet mot hudforbedring, ved bruk av den effektive og banebrytende ingrediensen Retinol. Vi bruker også produktene i kliniske behandlinger, som ved dyprens og andre ansiktsbehandlinger. 


Er du nysgjerrig på Retinol? Vi er alltid tilgjengelig for å svare på dine spørsmål og henvendelser, som kan gjøres ved besøk i klinikken eller gjennom: 

  • Facebook & Instagram: @velbehagklinikk
  • Mail: info@velbehagklinikk.no
  • Telefon: 92372217
  • Chat på vår nettside
  •  
  • Velkommen til oss! 
Bestill time
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

PRP-Behandling Mot Hårtap – Slik Fungerer Det i 2023

Betakaroten 10 Tips – Hva Er Det Og Hvordan Fungerer Det?

Irritabel Tarmsyndrom (IBS) – Hva Er Det? 10 Symptomer

Hva Er Endometriose? – 22 Ting Du Ikke Visste

Org nr 925 900 397

© 2022 Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velg lokasjon

Kristiansand

Kirkegata 26, 4610 Kristiansand

Sandnes

Langgata 1c, 4306 Sandnes

Bergen

Nygårdsgaten 43, 5008 Bergen

Drammen

Nedre Storgate 14, 3015 Drammen

Velg lokasjon

Kristiansand

Kirkegata 26,
4610 Kristiansand

Sandnes

Langgata 1c,
4306 Sandnes

Bergen

Nygårdsgaten 43,
5008 Bergen

Drammen

Nedre Storgate 14,
3015 Drammen

Meld interesse rundt ny klinikk

Og motta et åpningstilbud

Org nr 925 900 397

© 2022 Velbehag Medisinsk Hudklinikk