Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Slik bruker du kroppsskrubb (body scrub): trinn for trinn

Innhold

Hva er en kroppsskrubb?

En kroppsskrubb er en fysisk peeling som vanligvis er basert på enten salt eller sukker. Den brukes til å fjerne døde hudceller fra huden din. De eksfolierende ingrediensene, enten sukker eller salt, masseres inn i huden og fungerer som en naturlig peeling, og renser huden for gamle hudceller. Dette etterlater huden myk, smidig og næret. 

Kroppsskrubben virker ved å stimulere hudens cellefornyelse, noe som gir en jevnere og mer strålende hud. Den kan også bidra til å gjenopprette hudens naturlige fuktighet, forhindre fremtidige akneutbrudd og gi deg en følelse av velvære!

Det finnes mange forskjellige kroppsskrubber tilgjengelige for ulike hudtyper, slik at du kan finne en som fungerer for deg og fjerner døde hudceller uten å skade huden din. Kroppsskrubb hjelper med å gjenopprette hudens naturlige mykhet og smidighet og er en flott tillegg til enhver hudpleierutine.

Når bør du bruke en kroppsskrubb?

Hvis du lurer på når du skal bruke en eksfolierende kroppsskrubb, sørg for å bruke den etter dusjing eller bading, og etter at du har brukt dusjsåpe eller kroppsvask. Dette sikrer at huden din er ren og klar for eksfoliering, og det varme vannet sikrer at huden din er fuktig og myk. Varmt vann åpner også porene dine, noe som gjør kroppsskrubben mer effektiv for å fjerne uønskede hudceller.

Bruk kroppsskrubb etter dusjing eller bading
Bruk kroppsskrubb etter dusjing eller bading

Hvor ofte bør du bruke en kroppsskrubb?

Du bør ikke bruke en kroppsskrubb hver dag, da eksfoliering kan være hardt for huden, og overdreven eksfoliering kan skade hudcellene og forstyrre den naturlige regenereringen. Du vil ikke fjerne for mye fuktighet fra huden eller kompromittere hudens beskyttelsesbarriere. Målet bør være å bruke kroppsskrubb maksimalt 1-2 ganger i uken. En gang i uken er en god retningslinje, da dette enkelt kan inkorporeres i en ukentlig egenpleierutine.

Hvordan bruke kroppsskrubb

Bløtlegg kroppen i varmt vann.

Før du eksfolierer, er det best å forberede hele kroppen ved å la den bli gjennomvåt. Du kan dusje eller bade, men sørg for at du har renset kroppen med såpe eller kroppsvask før du bruker kroppsskrubben. Huden din bør være fuktig, myk og smidig for å oppnå de beste resultatene. Bruk lunkent vann og la huden få trekke i minst 10 minutter.

Ta en generøs mengde kroppsskrubb i hånden og masser den forsiktig inn i huden.

Bruk sirkulære bevegelser for å sikre at skrubben blir godt absorbert av huden. Påfør rikelig med kroppsskrubb over hele kroppen. Det anbefales å starte med overkroppen og arbeide deg nedover. Massér i sirkulære bevegelser på brystet, armene, overkroppen, bena – ikke glem ryggen! Eksfolier til slutt føttene, og vær forsiktig på glatte baderomsoverflater.

Bruk en børste eller en vott for å øke eksfolieringen og den rensende effekten av skrubben.

Dette vil også hindre at hendene dine blir overeksponert.

Eksfolier huden i maksimalt 30 sekunder, og påfør lett press hele veien.

Back view of mid age woman applying body scrub. Anti age skincare concept.

Skyll huden grundig med lunkent vann.

Dette vil bidra til å fjerne alle de døde hudcellene som kroppsskrubben har løsnet fra huden din. Skyll av skrubben med masserende bevegelser for å fjerne eventuelle gjenværende partikler.

  • Barber deg om nødvendig.
  • Tørk huden med et håndkle.
  • Delikat klapp huden for å hjelpe den føles mykere og renere lenger.
  • Påfør en bodylotion eller fuktighetskrem.

Fuktighetskremen bør påføres mens huden fortsatt er lett fuktig, for å sikre at den absorberes ordentlig i huden. Kroppsskrubben midlertidig forstyrrer hudens beskyttelsesbarriere og kan tørke ut huden din, derfor er det viktig å tilføre fuktighet etterpå for å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsnivå.

Hva kjennetegner en god kroppsskrubb?

En god kroppsskrubb bruker ikke-skadelige ingredienser som er skånsomme mot huden din og benytter naturlige eksfolierende midler som salt eller sukker. De fine, grove egenskapene til naturlige ingredienser er tilstrekkelig for å fjerne døde hudceller uten å bruke produserte eller syntetiske ingredienser.

I dag finnes det mange kroppsskrubber tilgjengelige for ulike hudtyper, med førsteklasses fine partikler som brukes i gode kroppsskrubber for å beskytte huden din mot unødvendig eksponering for sterke kjemikalier eller giftstoffer. En eksfolierende aloe vera-kroppsskrubb er et utmerket alternativ, da aloe vera er en naturlig anti-inflammatorisk ingrediens som øker kollagenproduksjonen.

Body scrub with citruses front view.

Hva er den beste kroppsskrubben for tørr hud?

For tørr hud kan du prøve en kroppsskrubb som inneholder glykolsyre. Dette er en syre som bekjemper akne og kan bidra til å forhindre kviser, forbedre elastisiteten og gi en jevnere hud. For de med fet hud fungerer salisylsyre godt for å løse opp talg og fjerne urenheter som tetter porene.

Tips og råd

Når du bruker produkter som inneholder syrer på huden, bør du begynne forsiktig og være oppmerksom på overbruk og hudreaksjoner. Selv om syrer i hudpleie kan fungere godt for noen mennesker, er det viktig å sette seg inn i alternativene før du bruker dem rikelig.

Fordeler med kroppsskrubb

– Gir myk og smidig hud

– Fremmer renere og mykere hud

– Glatter ut grov og tørr hud

– Fjerner urenheter fra huden

– Eliminerer døde hudceller

– Stimulerer god blodsirkulasjon og hudcellerens

– Har en behagelig duft

– Fungerer utmerket sammen med fuktighetskrem for å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsnivå

– Gjør hårfjerning enklere

– Hjelper til med å forhindre inngrodde hår

Hva er forskjellen mellom en sukkerskrubb og en saltskrubb?

Outdoor shot of woman with coffee body scrub

Kroppsskrubb med sukker

En sukkerbasert kroppsskrubb er mindre aggressiv enn en saltbasert. Den gir en mildere eksfoliering og er en naturlig kilde til glykolsyre (perfekt for de med tørr hud!). Sukker er flott for rask rehydrering, og partiklene er runde, noe som gjør dem skånsommere mot huden din.

Salt kroppsskrubb

En saltbasert kroppsskrubb inneholder sandkorn. Dette gjør den tøffere mot huden og egnet for å behandle tøffe områder som føtter og albuer. Saltets avgiftende egenskaper (spormineraler) fungerer også som naturlige rensemidler. Dette gjør dem ideelle for å lindre overbelastning, fjerne giftstoffer som kan tette porene og gjenopprette huden.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!