Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Velbehag Medisinsk Hudklinikk logo

Mai: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Hår i dag, borte i morgen: Hårfjerningskremer

Innhold

Det er ingen skam i å omfavne din naturlige hårvekst, men for de som ønsker en glattere hud, har vi all informasjonen om ulike metoder for hårfjerning. Vi skal nå se nærmere på hårfjerningskremer.

Hvis du ønsker en løsning som varer lenger enn barbering, men ikke har lyst til å gjennomgå voksing, kan hårfjerningskremer være et godt alternativ for deg. Denne metoden passer imidlertid ikke for alle, så les videre for å lære mer om hårfjerningskremer og om det kan være riktig for deg.

Hvordan hårfjerningskremer virker

Dessverre finnes det ingen permanent hårfjerningskrem. Hårfjerningskremer fungerer ved å bryte ned håret rett under hudoverflaten, men håret vil vokse tilbake over tid. Selv om disse produktene vanligvis er tilgjengelige som kremer, kan de også komme i form av gel, lotion, aerosol eller roll-on.

Det som kan virke som magi, er egentlig vitenskap i arbeid. Når kremen påføres huden, bryter den ned keratin, som er den kjemiske bindingen som holder proteinkonstruksjonen i håret sammen. Etter noen minutter blir håret svakt nok til å løsne.

Woman applying hair removal cream

I likhet med voksing fjerner hårfjerningskremer håret fra roten (eller follikkelen), men forskjellen er at denne metoden er relativt smertefri, siden håret ikke blir trukket ut fra roten. 

Dessuten varer ikke resultatet like lenge som ved voksing eller sukkerbehandling. Forskjellen mellom hårfjerningskrem og barbering ligger i metodene deres: kremer er kjemisk baserte, mens barbering innebærer bruk av en barberhøvel. 

Andre mer permanente hårfjerningsalternativer inkluderer laserbehandling og elektrolyse, men disse metodene krever både tid og økonomisk investering som hårfjerningskremer ikke gjør.

Fordeler og ulemper med hårfjerningskremer

La oss nå se nærmere på fordeler og ulemper med hårfjerningskremer:

Fordeler:

 • Rimelig: Denne metoden er relativt rimelig, med priser som varierer fra omtrent 50 til 200 kroner. Dette gir deg et bredt utvalg av merker og formler å velge mellom uten å belaste lommeboken din.
 • Enkel: Prosessen er svært enkel å utføre hjemme og tar vanligvis ikke mer enn 15 minutter.
 • Eksfoliering: Ettersom døde hudceller bygger seg opp over tid, må du vanligvis eksfoliere for å avsløre den friske huden under. Hårfjerningskremer har en dobbel funksjon, da de ikke bare fjerner håret når du tørker av kremen, men også hjelper med å eksfoliere huden din ved å fjerne de døde cellene. Så ved å bruke hårfjerningskrem fjerner du ikke bare hår, men avslører også sunn, glødende hud. Dette gjør det til et allsidig produkt.
 • Langvarig resultat: Selv om hårfjerningskremer ikke gir like langvarige resultater som voksing, varer effekten lenger enn ved barbering (vanligvis i omtrent en uke). Huden forblir glatt lenger fordi disse kremer fjerner håret rett under overflaten. Noen studier har til og med antydet at bruken av kremer kan bremse hårveksten over tid.
Woman applies hair removal cream on her hand

Ulemper:

 • Sterk lukt: På grunn av den kjemiske prosessen som bryter ned keratin, har hårfjerningskremer en karakteristisk lukt som ofte ikke er særlig behagelig.
 • Ujevne resultater: Selv om prosessen er enkel, kan du ende opp med ujevne flekker hvis du ikke fordeler kremen jevnt.
 • Ikke egnet for sensitiv hud: Den største ulempen med hårfjerningskremer er den kjemiske sammensetningen. Disse produktene inneholder sterke kjemikalier som ikke bare oppløser hår, men også kan irritere sensitiv hud og forårsake allergiske reaksjoner.
 • Mulighet for mørkere hud: Hvis disse kremer brukes hyppig, eller hvis du har mørkt hår og lys hud, kan de noen ganger føre til at huden blir mørkere og etterlate en skygge.

Valg av hårfjerningskrem

Ikke alle hårfjerningskremer er like, så det er viktig å velge et produkt som passer til din hudtype, hårtype og det området du ønsker å fjerne hår fra.

 • Hudtype: Hvis du har sensitiv hud, allergier eller tidligere har hatt reaksjoner på slike produkter, er det lurt å konsultere legen din eller en hudlege først, bare for å være på den sikre siden. Når du velger en hårfjerningskrem, bør du se etter en som er spesielt utviklet for sensitiv hud for å sikre maksimal fuktighet og minimal irritasjon.
 • Hårtype: Typen hår du har, bør også påvirke valget ditt. Hårfjerningskremer fungerer best på lyst hår. Hvis du har grovt hår, kan det være lurt å se etter kremer med sterkere formuleringer. Imidlertid, hvis du har sensitiv hud med grovt hår, kan en annen hårfjerningsmetode være mer effektiv for deg.
 • Område for hårfjerning: Hårfjerningskremer er vanligvis formulert for spesifikke områder av kroppen, som rygg, ben eller ansikt. Fordi huden i visse områder er mer følsom, vil du oppnå de beste resultatene ved å bruke en hårfjerningskrem som er spesielt utviklet for det aktuelle området. Velg en krem som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera eller sheasmør, spesielt hvis du fjerner hår fra bikinilinjen..

På samme måte som med barbering, lurer mange på om hårfjerningskrem får håret til å vokse tykkere. Den gode nyheten er at du ikke trenger å bekymre deg for det; håret vil ikke vokse tilbake tykkere når du bruker disse kremer.

Ikke alle hårfjerningskremer er like, så det er viktig å velge et produkt som passer til din hudtype

Hvordan bruke hårfjerningskremer

Før du påfører kremen på hele området du vil fjerne håret fra, er det lurt å gjøre en allergitest først for å sjekke om huden din reagerer negativt på kremen. Det siste du ønsker er en irritert hud. Hvis du opplever en reaksjon, bør du vurdere alternative hårfjerningsmetoder. Videre bør du forsikre deg om at området der hårfjerning skal skje, ikke har kutt eller irriterte områder, og at det ikke nylig er blitt barbert. Du vil unngå å påføre krem på åpne sår.

Når du er klar, påfør kremen jevnt på området du ønsker å fjerne håret fra. Vanligvis tar prosessen mellom 5 og 10 minutter å virke. Det viktigste er å følge instruksjonene nøye. Hvis det står at kremen skal sitte i 5 til 8 minutter, la den virke i den angitte tiden.

young woman shaves legs with special hair removal cream at home

Profftips: Som med barbering, er det lurt å bruke kremen mot slutten av dusjen, da fuktig hår er mykere og lettere å fjerne enn tørt hår.

Du kan føle en lett prikking mens kremen virker, men hvis du opplever en brennende følelse eller irritasjon, bør du fjerne kremen umiddelbart og skylle med kaldt vann.

Etter at du har tørket av kremen, bør du tone huden med en mild spray og sørge for å holde den godt fuktet med en kvalitetskrem.

Til syvende og sist kommer valget av hårfjerningsmetode ned til dine individuelle behov og preferanser. Hårfjerningskremer er et praktisk alternativ å ty til av og til, spesielt hvis du ikke har tid til å besøke en salong og ikke ønsker å barbere deg hver få dager.

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg:

Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2024

Injeksjonsbehandling: Alt du trenger å vite

Viagra: Bruksområder, bivirkninger og dosering

Minoxidil for hårvekst- Bruksområder, bivirkninger og mer

Velg lokasjon👇🏼

⚠️ Vi er fullbooket på injeksjoner i april, men kunder som bestiller time i mai vil fortsatt få 20% rabatt.

Vi åpner i Stavanger sentrum i august.

Få åpningstilbud her!