Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Juni: Injeksjoner -20%

d
t
m
s

Brasiliansk voks – hva passer for meg?

Innhold

Mange av oss har nok vært i følgende scenario: 

En venn spør om vi blir med på stranda. Du vil så gjerne, men så setter virkeligheten inn. Du har jo ikke “ryddet opp” der nede på lenge! Badedrakta virker plutselig skremmende, så du finner på en unnskyldning og blir hjemme. Da kan brasiliansk voks være svaret.

Men hva hvis du aldri trengte å bekymre deg for kjønnshår igjen? Tenk om de kunne blitt fjernet for alltid? 

Det er faktisk mulig, med brasiliansk laserhårfjerning. 

Behandlingene er dessuten både relativt billige og raske å gjennomføre. Moderne teknologi med diodelaser har gjort hårfjerning enkelt og langt mindre smertefullt enn det var for noen år siden. Men det er fortsatt en del ting du bør tenke på, før du velger å gå for hårfjerning med laser der nede. 


Her lærer du alt som er verdt å vite om laserhårfjerning og hvordan du kan oppnå en vakker bikinilinje som gjør det til en fryd å ta på seg bikini, helt uten bekymringer. 

brasiliansk voks

Sommerkroppen lages om vinteren! Få bikinilinjen i form før det er strandtid

UV-stråler kan være forferdelig for huden din, så du bør alltid unngå soling av noe slag, og uansett bruke solkrem hver dag. Men når du gjennomgår laserbehandling, blir denne forholdsregelen desto viktigere. Soleksponering kan gjøre deg sårbar for brennmerker fra lasere. Når dette skjer, kalles det postinflammatorisk hyperpigmentering.

Hvis du nylig har blitt utsatt for sol må du sørge for å gi beskjed til laserteknikeren. Det kan være upraktisk, men selv om du ikke er solbrun, kan de be om å flytte timen din. Dette er for din sikkerhet.

Ønsker du å unngå dette er det best å legge laserhårfjerning til vinteren. Når du stort sett er innendørs, og vanligvis er helt tildekket, vil det være langt mindre sjanse for å oppleve bivirkninger fra hårfjerning med laser.

I tillegg trenger du flere behandlinger med 6 til 8 ukers mellomrom for å oppnå maksimal hårreduksjon med selv de beste laserne på markedet. Dette er en fin måte å dra nytte av lange vintre, når du har god tid til å fullføre behandlingen. 

Så, når sommeren kommer er du være klar til å gå ut, uten å kaste bort de gode værdagene på en klinikk. 

Hårfjerning i bikinilinjen vs. brasiliansk voks: hva er forskjellen?

Det kan være litt forvirring rundt inkluderingsområdene til en brasiliansk voks Enten det er snakk om brasiliansk voks, voks av bikinilinjen eller laserhårfjerning, er det viktig å vite hva som er hva. 

Noen klinikker kan også ha forskjellige definisjoner og priser, så ikke glem å sjekke prislistene før du bestiller. 

Hårfjerning i bikinilinjen

Vanligvis refererer «hårfjerning i bikinilinjen» til området som bikinitrusa ikke dekker. Så, det betyr toppen av kjønnsområdet, og «hjørnet» av lårområdet der kjønnsleppene starter. Dette kan gå litt rundt på baksiden av rumpa. Men det inkluderer vanligvis ikke en full hårfjerningsjobb for rumpa, og heller ikke de «indre» hårene rundt anus. 

Brasiliansk voks

Det er her ting blir litt vanskelige. Alle starter med forskjellig utgangspunkt. Noen vil også ha forskjellige “frisyrer” der nede. Derfor kommer begrepet “brasiliansk hårfjerning” med visse modifikasjoner – for å mer spesifikt beskrive hva som er inkludert og hva som koster ekstra. 

Full brasiliansk voks

Dette kalles noen ganger for “Hollywood-hårfjerning” og her snakker vi en total hårfjerning fra front til bak, rumpe, anus og alt mellom. Målet er silkemyk hud uten et eneste hårstrå. 

Mini-brasiliansk voks

Dette er fjerning av alle «fremre» hår på bikinilinjen og rundt kjønnsleppene. Ingen hår er igjen på forsiden, men rumpa beholder pelsen. 

Brasiliansk bikini voks

Denne typen vaginal hårfjerning etterlater en rektangel av hår i midten av skrittet. Du kan be om andre design her også. Noen former (som en mindre trekant) kan kalles «fransk bikini» eller «forlenget bikinilinje»-hårfjerning.

brasiliansk voks
Happiness bliss freedom concept , brazilian woman enjoying at the beach.

Brasiliansk Plus voks

For kvinner som har litt hår på magen som stammer fra kjønnsregionen, kan dette også fjernes.

Og mer…

Folk i dag bruker begrepet «brasiliansk» for å referere til hårfjerning på andre deler av kroppen, for eksempel bena eller overkroppen. Vi går ikke inn på disse her, siden betydningen kan variere mellom klinikker. 

Føler du deg litt sjenert og flau over å være naken foran laserteknikeren din? Ikke vær det!

Mens noen kvinner ikke har problemer med å kle av seg, kan andre føle seg litt usikre på å vise sine private deler til fremmede. Dette er forståelig.

Det er sant at laserteknikeren din må komme  «på nært hold» for å vurdere hårsekkene nøye. Og selvfølgelig er dette området av kroppen veldig buet og «formet.» Så det vil være nødvendig å berøre, åpne og bøye bena i forskjellige retninger. Dette er for å kunne nå hårene med laseren, og det er overhodet ikke noe seksuelt over dette. 

Selv om din første avtale kan føles litt ubehagelig, venner du deg til prosedyren over tid. De fleste laserhårfjerningsteknikere ser disse kroppsdelene hele tiden. Det er litt som å kle av seg for en lege; ingenting der nede er overraskende for oss. 

Brasiliansk laser hårfjerning er ikke så smertefullt lenger

Før i tiden, da laserhårfjerning fortsatt var i sin spede begynnelse, var det en smertefull måte å få smidig, hårløs hud på. Hvis du noen gang har blitt vokset i vaginalområdet, vet du at det er følsomt der nede! Så naturlig nok krevde brasiliansk laserhårfjerning at man bet tennene sammen, for å si det mildt!

I disse dager er det heldigvis ikke tilfelle lenger. Moderne teknologi har kommet langt, spesielt når det kommer til «smertefaktoren». Selv de tykke, grove og mørke hårene på kjønnsområdet og bikinilinjen er ikke så smertefulle å fjerne som de pleide å være.

Mange mennesker kan komme seg gjennom laserhårfjerning uten noen ekstra tiltak for å redusere smerte. Men hvis smertetoleransen din er veldig lav, kan det brukes bedøvende kremer og isposer for å redusere ubehaget. 

Men bare tenk på denne måten: når du har kommet deg gjennom de 6 til 10 øktene, er du ferdig for godt! Ikke mer smerte fra voksing, brannskader eller barbering!

Forberedelser, etterstell og sikkerhet betyr mye

Å få laserhårfjerning er såpass inngripende at du alltid må velge en medisinsk ledet klinikk der arbeidet overvåkes av eller utføres av en hudlege og sertifiserte laserteknikere. 

Lasere avgir varmeenergi, som i hovedsak dreper hårsekkene ved å brenne dem. Tanken er å ikke påvirke den omkringliggende huden mens du gjør dette. For at det skal fungere, er laserbølgelengdene som brukes spesielt utvalgt for å fungere på hårpigmentene som absorberer dem.

Visse hudtyper og hår, for ikke å nevne andre faktorer – kan kreve forsiktighet og kunnskap, for å redusere sjansene for hyperpigmentering fra lasere.

Du vil også unngå irritasjon eller midlertidige bivirkninger, som akne i kjønnsområdet. Men mindre problemer som disse er vanlige, og forsvinner vanligvis i løpet av få dager.

Brasiliansk hårfjerning med laser er populært 

I likhet med armhulene eller ansiktshår, er det neppe noen overraskelse at laserhårfjerning i bikinilinjen er populært. Ikke bare er de mindre områdene mer kostnadseffektive å behandle, men hårene på disse flekkene reagerer ofte veldig bra på behandlinger. Det er fordi de er tykke og grove. De kan absorbere mer lysenergi enn fine hår kan.

Disse områdene på kroppen er også der de fleste hårbaserte skjønnhetsproblemer oppstår. Selv om det ikke er noe galt med kroppshår hvis du ikke har noe imot det, er det en tidkrevende og til tider smertefull prosess å fjerne hår der nede hele tiden. Spesielt tykke hår kan føre til nupper, kløende stubber, svie og inngrodde hår. 

Og, som vi har sett ovenfor, er alternativene for brasiliansk laserhårfjerning like mange som voksing; du kan fjerne så mye eller så lite hår du foretrekker i det området.

On her way to smooth silky skin

Dersom du synes laser høres for inngripende ut, eller du ikke ønsker permanente resultater, kan brasiliansk voks også være et alternativ. Dette er mindre permanent og kan utføres i de samme områdene.

Brasiliansk voks er rett og slett intimvoksing i underlivet. Du kan selv velge hvor mye hår som skal fjernes. Du blir dermed glatt og helt fri for hår i lang tid, samtidig som gjenveksten er tynnere og mykere. 

I likhet med laserhårfjerning, er det mange som gruer seg til brasiliansk voks i bikinilinjen. Men da skal du vite at det faktisk ikke gjør like vondt som mange tror. 

Dessuten er smerten meget kortvarig, i det stripsen dras av. Ofte gjør det mer vondt første gang, og du venner deg også til voksing, slik som med laser. Ikke minst har det mye å si at det blir færre og tynnere hår som skal fjernes for hver gang. 

Hvordan forbereder jeg meg til brasiliansk voksing? 

Voksing i bikinilinjen krever at du lar håret vokse i minst to uker før det kan fjernes. Hvis du ikke gjør dette er hårene for korte til å feste seg godt i voksen. 

Men du bør heller ikke la håret bli for langt hvis du skal vokse det. Du kan gjerne frisere litt slik at hårene ikke er mer enn noen centimeter lange. 

I likhet med laserhårfjerning i bikinilinjen bør du unngå solarium og sol samme dag. Du bør også unngå badstue, og du kan ikke bruke retinolprodukter som Renova eller Retin A. Har du tatt Accutane de siste seks månedene kan du heller ikke vokses. 

Brasiliansk hårfjerning hos oss

Enten du velger voks eller laserhårfjerning i bikinilinjen, er du selvsagt velkommen til oss for en prat om hårfjerning og brasiliansk hårfjerning. Vi tilbyr brasiliansk voks i Bergen, Kristiansand, Stavanger og Oslo. 

Bestill time
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikkler som kan være intressante for deg: