Velbehag Medisinsk Hudklinikk

Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk

BTX / muskelavslppendeinjeskjoner

Innhold

Dame med perfekt hud får btx behandling

Hva er btx?

Btx kommer fra ordet botulinumtoksin, som er betegnelsen på giften botulinum toxin type A. Dette stoffet blir brukt over hele verden til ulike formål, og kan blant annet løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskade og lammelser. Det kan også brukes til behandling av overdreven svette og overaktiv urinblære, men er mest kjent for å behandle rynker. Det er den muskellammende effekten i giften som utnyttes for å behandle rynker. 

Ikke-kirurgisk kosmetisk behandling har hatt en eksplosiv vekst de siste tiårene. Btx var, ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery, det mest populære ikke-kirurgiske kosmetiske inngrepet i USA, hvor 4,4 millioner behandlinger ble utført i 2020.

Hvordan fungerer BTX?

Btx fungerer ved at det sprøytes små doser av botulinumtoksin inn i muskulaturen rett under huden på utvalgte områder. Ansiktsmusklene som ligger rett under huden vil da bli lammet. Det skjer ved at botulinumtoksin blokkerer et signalstoff som nervene i kroppen benytter til å sende meldinger til, blant annet muskler. Det fører til at de ikke får gitt beskjedene til musklene, og musklene klarer ikke å trekke seg sammen. 

Behandlingen er forbundet med lite ubehag og tar kun noen få minutter å gjennomføre.

Man kan få synlig resultat etter 3-8 dager etter behandling, men det går som regel 2-3 uker før man kan se full effekt. Man vil observere at huden glattes ut og rynkene blir mindre synlige. Varigheten på resultatet varer i ca. 3-6 måneder, og det er normalt å gjenta behandlingen 2-3 ganger i året.

Den rynkefrie effekten har også en tendens til å vare lengre dersom man tar flere behandlinger, fordi musklene blir tynnere av inaktivitet. 

BTX mot migrene 

Btx har som legemiddel vist god effekt på behandling av hodepine som kronisk migrene. Injeksjonene settes ulike steder i pannen, som sinnarynken, tinning og evt. hodebunn.

Migrene er episoder med kraftig hodepine hodepine som kommer anfallsvis og varer i timer til dager. Hodepinen ved migreneanfall er typisk pulserende eller dunkende og opptrer vanligvis bare på den ene siden av hodet. Vanligvis blir hodepinen forverret av lyd, lys og fysisk aktivitet.

Mange opplever derfor at de aller helst må ligge i sengen på et mørkt rom inntil migreneanfallet går over. Å bruke botox som behandling mot migrene kan være svært effektivt, og kan vare fra fire til seks måneder. Etter dette må behandlingen gjentas.

Foto: Gustavo Fring / Unsplash

Hvorfor ta btx?

Det kan være flere årsaker til hvorfor man ønsker eller har behov for å ta btx. Det er en skjønnhetsbehandling som kan redusere rynker og fine linjer i ansikt, i tillegg til å være en  helsefremmende behandling som kan brukes mot migrene eller uønsket svette i hender, armhuler og under føtter. 

Hvem kan ikke ta BTX?

Det finnes enkelte situasjoner/diagnoser som gjør at man ikke kan behandles med btx, dette gjelder: 

  • Gravide eller ammende kvinner
  • Herpes Simplex infeksjon i behandlingsområdet
  • Cellulitt/Eksem i behandlingsområdet
  • Keloid Hypertrofisk arr
  • Immunosuppressive pasienter
  • Psoriasis i behandlingsområdet
  • Nevromuskulære sykdommer som MS, ALS, Myasthenia Gravis, Bells parese, Guillan Barré

BTX fordeler og ulemper

Så lenge man ikke har kontraindikasjoner knyttet til btx-behandling, som nevnt ovenfor, er det få ulemper knyttet til behandlingen. Som de aller fleste virksomme behandlinger, vil også btx kunne gi bivirkninger, men dette forekommer sjeldent. Bivirkningene er forbigående og forsvinner. Man kan oppleve smerte ved infeksjonsområdet, kvalme, hodepine eller influensa-lignende symptomer ved en btx-behandling. 

Foto: Icons8 Team / Unsplash

ER BTX farlig?

Nei, det er ikke farlig å ta btx. Hos Velbehag medisinsk hudklinikk blir hver kunde vurdert i forkant av en kosmetisk sykepleier, som også utfører behandlingen. Hun har riktig kompetanse og erfaring knyttet til btx-behandling, både i forhold til risiko og ønsket resultat. 

Er BTX forebyggende?

Btx er en forebyggende behandling som kan glatte ut og minimere rynker og linjer, i tillegg til å behandle uønsket svette og migrene. 

Er BTX permanent?

Nei, btx er ikke permanent da effekten av injeksjonene varer i 3-5 måneder. Deretter må man gjenta behandlingen dersom man ønsker å holde på effekten og resultatet. Den rynkefrie effekten har en tendens til å vare lengre dersom man tar flere behandlinger over tid, fordi musklene vil bli tynnere av inaktivitet. 

Foto: Fleur Kaan / Unsplash

Hva er forskjellen mellom BTX og filler?

Mens btx er et muskelavslappende stoff som “lammer” ansiktsmuskulatur, fungrerer filler som et romoppfyllende stoff som erstatter volum-tap. Filler kan for eksempel skape fyldigere lepper eller gi volum til ansikt ved å injisere stoffet i hake eller kinnben, mens btx fokuserer på å stramme opp og glatte ut rynker og linjer i huden. 

Hva koster BTX?

Velbehag medisinsk hudklinikk tilbyr konkurransedyktige priser på injeksjonsbehandlinger. Hos oss ligger prisen på btx fra 1200 kr og oppover, og avhenger av hvor mange områder man skal ta, samt hvor mye man trenger. 

 Full prisliste finner man her

Hvor kan jeg ta BTX?

Velbehag medisinsk hudklinikk er en profesjonell aktør innen medisinske injeksjonsbehandlinger som tilbyr btx. Behandlingen utføres av sertifisert helsepersonell (kosmetisk sykepleier), som er opptatt av å bevare dine naturlige skjønnhetstrekk i trygge omgivelser. Vi tilbyr gratis konsultasjon for å vurdere hvilke alternativer som passer best for deg og dine behov. Du kan besøke våre klinikker i Kristiansand og Bergen. 

Kristiansand – Kirkegata 26 

Bergen – Nygårdsgaten 43

Du kan finne mer informasjon om btx og andre medisinske behandlinger på våre nettsider. Vi er alltid tilgjengelig for å svare på dine spørsmål og henvendelser, som kan gjøres gjennom: 

Velkommen til oss! 

Se våre flotte behandlinger
Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Noen artikkler som kan være intressante for deg:
Niacinamide
Niacinamide – 8 Tips For Huden Din

Hva er egentlig Niacinamide? Niacinamide er en superingrediens som gjør underverker for huden. Sammen med retinol er den blant hudpleieingrediensene med best dokumentert effekt i

Les mer »
Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk
Din nærmeste klinikk: Kristiansand   
Logo Velbehag Medisinsk Hudklinikk
Din nærmeste klinikk: Kristiansand